Başkan Ceylan “Ahilik Geleneği Omurgamızdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ceylan “Ahilik Geleneği Omurgamızdır”
<p>Aksaray&rsquo;da Ahilik Haftası Kutlamaları, Aksaray Belediyesi &ouml;n&uuml;nde mehter takımı eşliğinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı&rsquo;na y&uuml;r&uuml;y&uuml;ş ile saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından başladı.</p>

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda yapılan etkinliğe Vali Ali Mantı, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, STK başkanları, siyasiler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, “Bilindiği üzere, Esnaf ve Sanatkârlarımızın özü, kökü ve temeli ahilik kültürüne ve ahilere dayanmaktadır. Ahiler Teşkilatı kurulurken helal kazanç ve güzel ahlak diye bir şey vardı” diyerek ahi kelimesinin aslında kardeş anlamına gelen bir sözcük olduğunu söyledi.

Ceylan “Ahilik kelimesi kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamına gelmektedir. Asıl hedefi akıl, ahlak, bilim ve çalışma olan ahiliktir. Esnaf güvenin kapısıdır. Esnaf kardeşliğin teminatıdır. Esnaf birliğin sigortasıdır. Esnaf ekonomimizin temel taşıdır ve toplumumuzun taşıyıcı omurgasıdır” dedi.

“Geleneği Sürdürüyoruz”

“Ahilik komşularına iyilik etmektir” diyen Başkan Ceylan, “Biz de miras aldığımız ahilik kültürünü günümüze uygulama ve uyarlama konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız, ahilik ilkeleri ışığında, kaliteli mal ve hizmet üreten, kendini yenileyip geliştiren, yaratıcı, rekabet edebilen ve güvenilir bir esnaf ve sanatkâr topluluğu meydana getirmektir.

Ahiler olarak bu değerli geleneğin ve kültürün nesilden nesile aktarılması için de büyük çaba sarf etmekteyiz” şeklinde konuştu. Vali Ali Mantı, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı ve Belediye Başkanı Evren Dinçer kısa birer konuşma yaptı.

Şed Kuşatma Töreni Canlandırıldı

Konuşmaların ardından Yılın Ahisi seçilen Ramazan Kargın, Yılın Kalfası ve Yılın Çırağı seçilenlere plaketleri verildi. Program Ahi Teşkilatı canlandırılması, Yılın Ahisi seçilen Ramazan Kargın ve protokol üyelerinin de katıldığı Şed Kuşatma merasiminin ardından vatandaşlara pilav ikram edilmesiyle son buldu.  Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaya, “3. Lig’den Düşmeyiz”Önceki Haber

Kaya, “3. Lig’den Düşmeyiz”

“Aksaray Teleferiğe Kavuşuyor”Sonraki Haber

“Aksaray Teleferiğe Kavuşuyor”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar