Başkan Dinçer: “Biz Yaptık, Daha İyisini Daha Güzelini Yine Biz Yapacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: “Biz Yaptık, Daha İyisini Daha Güzelini Yine Biz Yapacağız”
Aksaray’a kazandırdığı yenilikçi projelerle insan odaklı belediyecilik hizmetlerini en güzel şekilde yansıtan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini tanıttı.

 Aksaray’ı geleceğe taşıyacak projelerini tek tek sıralayan Başkan Dinçer, lansman toplantısında yaptığı açıklamada yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri ile kentsel dönüşüm, sürdürülebilir çevre yönetimi, kültürel ve sanatsal faaliyetlere açık belediyecilik ve sosyal belediyecilik üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

"İhtiyaçlar Karşısında En Hızlı Aksiyon Alabilen Belediyecilik Anlayışına Sahibiz"

İnsan odaklı projeler oluşturduklarının vurgusunu yapan Başkan Dinçer, "Göreve ilk geldiğimizde Aksaray'ımız için yapacağımız projelerimizi sizinle 5 yıl önce paylaşmıştık. Görev sürecimiz öncesinde ne söylediysek hepsini yaptık. Bu konuda hamdolsun vicdanen rahatız. Sizler de bu süreç içerisinde bize hep destek oldunuz bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum. Aksaray, hızla büyüyen gelişen bölgesinde parlayan bir yıldız. Aksaray'ımız her zaman daha güzel hizmetlere layıktır. Bu gelişmedeki en önemli parametrelerden biri belediye hizmetleridir. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yıl ortaya koymuş olduğu seçim beyannamemizde, ‘Gerçek Belediyecilik’ sloganıyla sizlere hizmet etme arayışındayız. Bugün burada sizinle paylaşacağımız projelerimizi bir söz kabul ediyoruz. Bu projeleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Önümüze çıkan ihtiyaçlar karşısında en hızlı aksiyon alabilen belediyecilik anlayışına sahibiz yeni dönemde de bu anlayışımızı devam ettireceğiz" dedi.

Yeni Dönem İçin Projelerini Bir Bir Açıkladı

Proje tanıtım programında projelerini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, modern tasarım ve zengin olanaklarla donatılmış bir Aile Yaşam  Merkezi açacaklarını ifade ederken; ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimine devam eden öğrencileri için Millî Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun; teorik ve uygulama eğitimleri, proje uygulama atölyesi, teknoloji atölyesi sosyal alanlar, sınavlara hazırlık kurslarının yer aldığı modern merkezler yapacaklarının sözünü verdi.

Millet Konakları ve Sosyal Yaşam Merkezleri Açılacak

"Mahalle kültürünün hayat bulması amacıyla tüm hemşehrilerimize hizmet verebilecek; içerisinde kütüphane, çok amaçlı salon, kafeterya ve taziye evi gibi fonksiyonların yer aldığı sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenebileceği Millet Konaklarını yapacağız" diyen Dinçer, şehrin ihtiyaç duyulan mahallelerinde sosyal yaşam merkezleri açmayı vaat etti.

Gastronomi Merkezi Oluşturulacak

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yemek kültürünün sunulduğu, Aksaray mutfağına ait coğrafi işaretli lezzetlerin yer alacağı yeni bir mekân oluşturulacağının sözünü veren Dinçer, kreş ve gündüz bakımevi, kültür-sanat merkezi ve nikah salonu yapılacağını söyledi.

Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Yeni Projelere Başlanacak

Bilim Merkezinde gerçekçi bir uzay yolculuğu hissi verecek olan sanal bir gökyüzü yapılacağını açıklayan Dinçer, Tasavvuf Müzesi, Kılıçarslan Hanı, Kubbe Kitap Kafe, Doğal Yaşam Köyü, yüzme havuzu ve spor kompleksi projelerini hayata geçireceklerini belirtti.

Birbirinden Güzel Spor Alanları Yapma Vaadi Verdi

"Şehrimizin tarihine tanıklık etmiş bu yapıyı kültürel mirası korumak ve yeni bir heyecanla her yaş grubuna hizmet edecek modern bir rekreasyon alanına dönüştürüyoruz. Bu alana kafeterya, tenis kortları ve spor alanları, oyun grupları, kule seyir alanları, sur duvarları, yürüyüş yolları kazandıracağız" ifadelerine yer veren Başkan Dinçer, "Şehrimize estetik, ekolojik ve rekreatif değeri yüksek, halkımızı doğa ile buluşturan ve sosyal gereksinimlerini karşılayan özgün bir yeşil alanda; okçuluk ve at binicilik tesisi, piknik alanları, tenis kortları, spor alanları, peyzaj alanları ve kameriyelere sahip sosyal alan kazandırılacaktır" açıklamasında bulundu.

Tarım Arazileri Değerlendirilecek, Şehrin Ekonomisine Destek Verilecek

Tıbbi ve aromatik bitkilerin tanınması, yetiştiriciliğinin kavranması ve üretilen bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması için tarım arazilerinin değerlendirileceğini ifade eden Dinçer, Recep Tayyip Erdoğan Parkı 3. Etap projesinin temellerini atacaklarını; bu alanda peyzaj alanları, pump track buz pateni, kaykay pisti, çocuk oyun grupları, kameriyelere sahip sosyal alanlar yer alacağını söyledi.

Kent Ormanı'ndan Hayvan Barınağına Birçok Tesis Yapılacak

Kentin hava kalitesini yükseltecek olan Kent Ormanı ile vatandaşların sosyalleşmesini sağlayacaklarını söyleyen Dinçer, "20 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan Modern hayvan barınağı içerisinde; tedavi ve kısırlaştırma amaçlı klinik, tekli bölümler, karantina ve yasaklı ırk bölümü, atölye, mama depo alanı, muayene ve ameliyathane alanları olacaktır. Sınırlı enerji kaynakları yerine yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi kullanılarak çevre dostu enerji üretimi yapılacaktır. Vatandaşlarımıza yakışır, içerisinde yeme- içme ve dinlenme alanlarının olduğu modern bir tesis yapılacaktır" vaatlerinde bulundu.

Akıllı Şehir Uygulamaları Hayata Geçiyor

Şehrin çeşitli noktalarındaki balıkçı esnafını bir araya getirerek balık hali kuracaklarını, modern taksi ve otobüs durakları yapacaklarını, akıllı şehir uygulamaları olan Coğrafi Bilgi Sistemini, Mezarlık Bilgi Sistemini, Akıllı Durakları, Kent Bilgi Sistemini, Afet Koordinasyon Merkezini, Trafik Yönetim Merkezini faaliyete geçireceklerini söyledi.

Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor

Ulaşım konusunda OSB'ye köprülü kavşak getireceklerini belirten Dinçer, Ankara-Konya/Adana yeni bağlantı bulvarı, Adana-Konya yeni bağlantı bulvarı, bisiklet yolları yapacaklarını, yeni toplu taşıma otobüsleri alacaklarını, katlı otopark inşa edeceklerini ve Nakliyeciler Sitesi ile tır parkı yapacaklarını açıkladı.

İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Yemek Üretim Merkezi Geliyor

Şehir merkezinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla il, ilçe ve köylerden gelen araçları tek bir noktada toplamak için kırsal terminal açılacağını ifade eden Dinçer, ihtiyaç sahibi ailelere günlük sıcak yemek tedarikinde bulunacak olan yemek üretim merkezi kurulacağını, Aile Sağlığı Merkezleri açılacağını söyledi. Kadın istihdamını artırmaya yönelik ve aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla el emeği göz nuru ile üretilen ürünlerin  imalatı ve satışına yönelik, haftanın her günü hizmet verebilecek Hanımeli Pazar alanını yapacaklarını ifade eden Dinçer, vatandaşın konut ihtiyacını giderebilmek için sosyal konut projesini hayata geçireceklerini, ASTİM'e 800 iş yeri yapacaklarını, kentsel dönüşümü yaymaya devam edeceklerini, tarihi ve riskli yapıların yerinde dönüşümünü destekleyeceklerini açıkladı.

"Geri Dönüşüm Parkı Oluşturacağız"

"Mobilyacılar başta olmak üzere aynı alanda faaliyet gösteren ticari işletmelerin bir arada yer alacağı yeni toplu iş yerleri hizmete sunulacaktır" diyen Dinçer, "Çevresel sürdürülebilirliğe ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla Geri Dönüşüm Parkı oluşturacağız. Parkımız bünyesinde; hurdaya ayrılmış metal, plastik ve tahta gibi çeşitli atık malzemeler kullanılarak çocukların güvenle oynayabileceği oyun grupları ve figürler yer alacaktır" açıklamasında bulundu. Aksaray’a kazandırmak istedikleri projelerin sunumunu yapan Başkan Dinçer, 6 farklı başlıkta 41 yapısal projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Aksaray Kültür Merkezini yoğun bir katılımla dolduran vatandaşlar, proje lansman toplantısının ardından kendileri ile sohbet eden Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e projeleri çok beğendiklerini belirterek bu güzel projelerin hayata geçmesi için tam destek vereceklerini söyledi. Gerçekleştiren proje lansman programına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve eşi Merve Dinçer ile birlikte Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, 22. Dönem Milletvekili Ahmet Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk,  Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Ak Parti teşkilat mensupları, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Yakup Türk

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanat Arkadaştır, Gençler Sanatla Daha Çok İlgilenmeliÖnceki Haber

Sanat Arkadaştır, Gençler Sanatla Daha Ç...

Aksarayspor 3 Puanı 3 Golle AldıSonraki Haber

Aksarayspor 3 Puanı 3 Golle Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar