Başkan Dinçer: "Şehrimizin Yarınlarını Da Düşünerek Hareket Ediyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer: "Şehrimizin Yarınlarını Da Düşünerek Hareket Ediyoruz"
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehirde yaya trafiği ve araç trafiği açısından yoğunluk yaşanan Atatürk Bulvarı'na asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin yapımının başlatıldığını açıkladı.

Şehrin ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak noktasında en hızlı aksiyon alan belediyeler arasında yer alan Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki AVM ve iş merkezleri önünde yaşanan yoğunluğu göz önünde bulundurarak yeni bir yaya üst geçit projesini tasarladı.

İhale süreci tamamlanan projenin inşaat çalışmalarına başlanıyor. Yayalara güvenli ulaşım, sürücülere ise kesintisiz bir trafik imkânı sunacak olan üst geçit projesi; yaşlı, engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşlar için de detayların düşünüldüğü bir yapı olarak karşımıza çıkıyor.

"Projenin Maliyeti 30 Milyon Lira Değerinde Olacak"

120 iş günü içerisinde tamamlanacak olan projenin maliyeti 30 milyon lira değerinde olacak. Bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla hayata geçirilen yaya üst geçidi projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, "Atatürk Bulvarı hem yayalar tarafından hem sürücüler tarafından yoğun olarak kullanılan en önemli ana arterlerden biridir. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, esnaflarımızdan aldığımız görüşler neticesinde ve yaptığımız teknik incelemelerle yaptığımız çalışmalarla bu bulvarımızın yükünü azaltmak için önemli çalışmalar yaptık" dedi.

"En Kısa Süre İçerisinde Yaya Üst Geçidimizi Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunacağız"

"Biz bu bulvarımızda geçtiğimiz yıllarda önemli altyapı, üst yapı ve yol düzenleme çalışmaları yapmıştık. Bu yapılan çalışmalarla kazaların önüne geçilerek trafik yoğunluklarını önlemeye çalıştık" ifadelerini kullanan Başkan Dinçer, "Bu kapsamda şehrimizin yarınlarını da düşünerek yeni bir yaya üst geçidinin çalışmalarına başladık. İnşallah kazasız ve sorunsuz bir inşaat sürecinin ardından bölgede ulaşımı daha güvenli daha kolay ve daha kaliteli hale getirecek olan yaya üst geçidimizi hizmete alırız. İnşaat sürecinde çevrede bulunan esnaflara ve konut sahiplerine ses gürültü ve görüntü kirliliği yaşatmamak adına birçok tedbir aldık. Sürecin hızlı ilerlemesi adına vardiyalı çalışma sistemi ile bölgede çalışma yapacağız. En kısa süre içerisinde yaya üst geçidimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Zehir Tacirlerinin Nefesini Kesmekte KararlıÖnceki Haber

Emniyet Zehir Tacirlerinin Nefesini Kesm...

Kredi Kartından Nakit Avans Çekim Faizi YükseltildiSonraki Haber

Kredi Kartından Nakit Avans Çekim Faizi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar