Başkan Ertürk: Sivas hala yanıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ertürk: Sivas hala yanıyor!
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Sivas’ta Madımak Oteli’nde 1993 yılında yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yaparak “Sivas Hala yanıyor” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’de 35 yurttaşımızın yakılması olayı ile açıklama yapan CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Diri diri yakılarak yitirdiğimiz Sivas Katliamı’nın 28. Yıldönümünde hiçbir yurttaşımızın cinsiyet, inanç, etnik ya da siyasi görüş  farklılıkları nedeniyle ötekileştirilmediği, öldürülmediği, katliama uğramadığı, eşit, özgür, mutlu ve kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye özlemiyle; kaybettiğimiz canlarımızı saygı ile anıyoruz. Sivas’ta o gün yakılan ateş 28 yıldır sönmeyen yangınımızdır. Ne o yangın sönmüştür ne de oteldeki çığlıklar dinmiştir. Memleketin aydınlık geleceğini, sanatını, sanatçısını, emekçisini yakanlar, yakalanıp yargılanıncaya kadar da bu yangın sönmeyecektir.  Bu katliamı zaman aşımına uğratarak unutturacaklarını düşünenler ise bilsinler ki bizler var olduğumuz sürece onlar bu utançlarıyla yaşayacaklardır. Her fırsatta katil olduklarını yüzlerine haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Adresi Bilinen Failler Yakalanmadı”

Madımak’ta yakılan aydınlara karşı insanlık suçu işlendiğini vurgulayan Ertürk “İnsanlığa karşı işlenen bir suçun zamanaşımına uğraması, siyasi ağırlığın bu sese sağır tavır takınması, faillerin vekil-bakan yapılması ve kamuda önemli görevlere getirilmesi Madımak’da yanan canları ve yakınlarını her gün yakmaktadır. İnsanlık suçuna, insanların diri diri yakılmasına o donmuş dilleriyle “zaman aşımı” hükmü verip “hayırlı olsun” diyenleri, 2 Temmuz’u yaratanları, faillerini ve bunları aklayanları bir kez daha tüm öfkemizle lanetliyoruz. Sivas Katliamı davasında ne yazık ki hukuk firar etmiştir. Adresi bilinen failler yakalanmamış, faillerin avukatları milletvekili bakan yapılmışlardır. Katillere cezasızlık ilkesi uygulanmış katliam unutturulmaya çalışılmıştır. Ne gerçek failler yakalanabilmiş ne de yargılanmışlardır. Katliama dair ne idari ne de siyasi sorumlular hakkında işlem yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Adalet Aramaya Devam Edeceğiz”

Ertürk “Bu hukuksuz yargılanmalardan dolayı Sivas Katliamı üzerindeki sis perdesi kaldırılamamıştır. Bu sis perdesini elbet kaldıracağız. Ve bu ateş de kaybettiklerimiz için ağıtlarımızdan umutlar yeşertmeye, inadına yangın yerinde insanlığın onurunu, insan yakan kötülüklerden korumak için türküler yazmaya şiirler okumaya ve adalet aramaya devam edeceğiz.  Bir kez daha ülke tarihimize çalınmış bu koca kara lekeyi lanetliyoruz. Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medyanın aşı karnesi: Türkiye en çok hangi aşıları konuşuyor?Önceki Haber

Medyanın aşı karnesi: Türkiye en çok han...

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI: 5 YARALISonraki Haber

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL TAKLA ATTI: 5...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar