Başkan Ertürk Vatandaşın Sesi Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ertürk Vatandaşın Sesi Oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye mahallesinde yarım asırdır devam eden tapu sorununu gündeme taşıyarak yetkilere seslendi.

Aksaray Merkez’e bağlı Hamidiye Mahallesi olarak bilinen ve yarım asıra yakındır Hazine Arazisi üzerinde bulunan evlerin, ev sahiplerine devri ile ilgili sorunları dile getiren Ertürk mahallede yaşayanların sosyo-ekonomik durumlarına uygun bir çözüm bulunabilmesi için yetkililere seslendi.  Hamidiye’de vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözüm için ilgili mercilerle iletişime geçeceklerinin sözünü veren Ertürk Hamidiyelilerin evlerine sahip olabilmeleri için istenen ücretlerin yüksekliğine vurgu yaptı. Talep edilen ücretlerin şu anki emlak piyasası fiyatları açısından normal gibi görüldüğünü ancak bahsi geçen evlerin durumunun farklı olduğunu söyleyen Ertürk “Emlak piyasası açısından bakarsak bu rakamlar kabul edilebilir. Ama insanların dedesinden, babasından kalmış evleri var, içinde doğup büyüdükleri, çocuklarını yetiştirdikleri evler. Birçoğu Organize Sanayi’de asgari ücretli çalışan.  Birçoğu emekli maaşından başka geliri olmayan vatandaşlarımız.

Bu rakamlarla, bu taksitlerle evlerine kavuşmaları mümkün değildir” dedi. “Yetkililerin fiyatları belirlerken Türkiye gerçeklerini, ekonomik krizin gerçeklerini, insanların yoksulluğunu ve insanların gelir düzeyinin düşüşünü dikkate alarak uygun fiyat belirlemeleri lazım” diyen Ertürk TOKİ örneği vererek “TOKİ’yle nasıl uygun fiyatlı ev sahibi yapıyorsa devletimiz, bu bakış açısıyla sorunu ele alması lazım. Nasıl ki Organize Sanayi Bölgesi’nde piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla istihdam olsun, yatırım olsun, insanlar iş sahibi olsun diye o arazileri uygun fiyatlı veriyorsa, Hamidiye ve Alaca’da da aynı uygulamanın yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

“Konunun Takipçisi Olacağız”

CHP İl Başkanı Ertürk Hamidiye’de yaşanan sorunu yakından takip ettiklerini ve gündeme taşımayı sürdüreceklerini ifade ederek “Ana Muhalefet partisi olarak bu sorunun çözümü için ilgili mercilerle görüşeceğiz. Konuyu Genel Merkez’imiz kanalıyla ve Genel Başkanımız, Grup Başkan Vekillerimiz kanalıyla da takip edeceğiz diye konuştu. Ertürk çözüm için yetkilileri göreve davet ettiği açıklamasına “Bu kış gününde Hamidiye-Alaca’daki insanların kafalarındaki sorun çözülmüş olarak evlerinde rahat otursun. Bu sizlerin ortaya koyacağı ifadeye bağlı. Bir an önce emlakçılardan aldığınız fiyatlarla değil, vatandaşlarımızın ekonomik durumlarını, maddi durumlarını ve ödeme güçlüklerini dikkate alarak makul bir fiyat belirleyin” sözleriyle son verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyesi Kışa Hazırlıksız Yakalanmadı!Önceki Haber

Aksaray Belediyesi Kışa Hazırlıksız Yaka...

Malaklı Köpekleri Bilimsel Bir Disiplin İçinde AraştırılacakSonraki Haber

Malaklı Köpekleri Bilimsel Bir Disiplin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar