Başkan Karataş: Cumhuriyet Sadece Bir Yönetim Biçimi Değil Bir Yaşam Tarzıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Karataş: Cumhuriyet Sadece Bir Yönetim Biçimi Değil Bir Yaşam Tarzıdır
MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlarken, "Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir" dedi.

 Başkanı Karataş, Cumhuriyetin 100. yılının önemine değinerek kutlama mesajı yayınladı. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 100. kuruluş yıldönümü coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

"Türk Milleti, Tüm Dünyaya İradesine Pranga Vurdurmayacağını İlan Etmiştir"

Başkan Karataş, "Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini gösterdiği Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet, bu coğrafyada, milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Türk Milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir" dedi.

"Cumhuriyet Sadece Bir Yönetim Biçimi Değil Bir Yaşam Tarzıdır"

 "Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir" ifadelerini kullanan Karataş, "Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil bir yaşam tarzıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmanın bir yolu olarak benimsediğimiz Cumhuriyet sayesinde ülkemizin gelişimi, diğer dünya ülkeleri üzerinde saygınlığı ve gücü açıkça ortadadır. Bugün Orta Doğuda, Doğu Akdeniz’de, Karadeniz'de, Azerbaycan ve dünyanın her yerinde Türk’ün yadsınamaz varlığı bunun en büyük göstergesidir" açıklamasını yaptı.

"Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi Rahmetle Anıyorum"

Aksaraylıların ve tüm Türkiye'nin bayramını kutlayan Karataş, "Bu vesile ile gücünü aziz Türk Milletinin kendisine bağlılığından alan cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyorum. Aksaraylı hemşerilerimiz başta olmak üzere Büyük Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, yarınlarımızın daha mutlu ve müreffeh olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" ifadelerini kullandı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
100’üncü Yıl İçin 19 Eserlik Resim Sergisi AçıldıÖnceki Haber

100’üncü Yıl İçin 19 Eserlik Resim Sergi...

Diyetisyen Yüksel: “Bu Vücut Tipine Sahip Olanların Hastalık Riski Diğerlerine Göre Daha Fazla”Sonraki Haber

Diyetisyen Yüksel: “Bu Vücut Tipine Sahi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar