Başkan Koçaş: “İş Dünyası Yüksek Faize Karşıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Koçaş: “İş Dünyası Yüksek Faize Karşıdır”
ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak, "İş dünyası olarak yüksek faize karşıyız. Dövizin artması ve banka kredilerinin kısıtlanması spekülasyon haberler ve dedikodular yüzünden olmaktadır" dedi.

"Dövizin Artması Ve Bankaların Kredileri Kısıtlamasının Sebebi, Spekülasyon Haberler Ve Dedikodular"

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Anadolu Ekspres ve Ekspo TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. İş dünyasının seçime odaklandığını belirten Koçaş, seçim sonrasında artık belirsizlik ortamının biteceğini söyleyerek, enflasyon konusunda karamsar olmadığını, spekülasyonlar sebebiyle dövizin yükseldiğini dile getirdi.

"İş Dünyası Olarak Yüksek Faize Karşıyız"

İş insanlarının şu anda seçime odaklandığını, iş dünyası olarak yüksek faize karşı olduklarını ifade eden Başkan Koçaş, "Şu an başka çaremiz yok gibi görünüyor. Organize sanayi bölgesinde üyelerimizle istişareler neticesinde gördük ki evet ekonomik kriz ve yüksek faize rağmen çarklarımız önceki alınan siparişlerden dolayı dönmekte. Aksaray organize sanayi bölgesindeki fabrikalarımız dış ülkelerden siparişlerini almakta. İş dünyası seçime adapte oldu ve seçimden sonra bu belirsizliğin biteceğini düşünüyoruz. Çünkü uzun bir zaman ülkenin gündeminde bir seçim olmayacak diye düşünüyoruz" dedi.

"Seçimden Sonraki Süreç İçerisinde Enflasyonun Düşeceğini Düşünüyorum"

Seçim sonrasında hükümet ve iş dünyasının ekonomiye odaklanarak, piyasayı canlı tutmasının önemli olduğuna dikkat çeken Koçaş, "Avrupa'da da enflasyon ve ekonomik sorunla var. Dış ülkelerde de yaşanan ekonomideki duraklama Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi ülkenin başındaki bu yüksek enflasyon evet hepimizi zorluyor. Bu bir süreç, ben de seçimden sonraki süreç içerisinde enflasyonun düşeceğini düşünüyorum. Tabii enflasyonun düşmesi için üretmekten başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı.

"Maliye Bakanımız ' Döviz Kurunu Yükselten Kişiler Sizlersiniz' Dedi"

Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde iş dünyası ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla bir toplantıda yer aldığını ifade eden Koçaş, "Maliye Bakanımız Şimşek, 'döviz kurunu yükselten kişiler sizlersiniz' dedi. Biz de tabii Bakan Şimşek'in bu sözlerini önce algılayamadık. Bakan Şimşek yapmış olduğu açıklamada, seçim öncesi spekülasyonlar ve dedikodu haberlerle birlikte dövizin yükseleceğini düşünen vatandaşlar ve iş dünyasının bankalardan çektikleri krediler ile dövize bir yatırım yaptıklarını söyledi. Bununla birlikte kredi kartları ile birlikte paraların çekilip yine tamamen döviz aldıklarını söyledi. Döviz alımlarından dolayı hükümet bir önlem alarak bankalara talimat vererek kredilere ulaşmayı zorlaştırdı ve kredi kartlarının taksitlerini düşürülmesi talimatı verildi ve kısıtlamaya gidildi. Bence de doğru bir karar. Maalesef insanlarımız spekülasyon haberleri ve dedikodulara önem veriyor. Krediler ve kredi kartları amacı dışında kullanılıyor. Bu talimatla birlikte paranın durdurulması ile ne oldu? Döviz durduruldu, şu an bankalardaki yaşanan durumu budur. Seçimden sonra enflasyonun ve döviz kurunun yükseleceği yönünde büyük bir beklenti var ama ben böyle düşünmüyorum ve her şeyin bir değeri var, dövizde işi olan da olmayan da dövize yüklenmeyi bırakmalı. Şu an piyasada yaşanan bir karamsarlık var ama ben çok da karamsar değilim. Böyle bir zamanda asıl bu zamanda kriz ortamlarında yatırım yapılır" sözlerine yer verdi.

"Aksaray İçin Hayırlısı Kimse O Kazansın"

31 Mart yerel seçimlerini de değerlendiren ATSO Başkanı Koçaş, "Vatandaşımızın teveccüh ve ilgi gösterdiği, beğendiği adaylar bizim için de makbuldür. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ve diğer oda başkanlarımızla birlikte kol kola omuz omuza çalışmalarımıza bakacağız. Aksaray için hayırlısı kimse o kazansın" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karacaer: "Emeklilerimizin Haklarını Savunacağız"Önceki Haber

Karacaer: "Emeklilerimizin Haklarını Sav...

Beklenen Açıklama Geldi! Okullar Tatil OlacakSonraki Haber

Beklenen Açıklama Geldi! Okullar Tatil O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar