Başkan Özkök, “Örnek Gösterilen Borsalar Arasında Birinci Sıradayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Özkök, “Örnek Gösterilen Borsalar Arasında Birinci Sıradayız”
Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök, yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kahvaltılı basın toplantısında düzenleyerek Ticaret Borsasının faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ticaret Borsası Sosyal Tesislerinde yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Hamit Özkök toplantıda yaptığı açıklamada; “Basın mensuplarımızın yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamak, Ticaret Borsası olarak üzerimizdeki sorumluluğumuzu, Ticaret Borasına ve şehrimize kattığımız projeleri değerlendirmek üzere bir araya geldik. Ben şimdiden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum ve Aksaray’ımıza önemli katkı sağlayan hayırlı projelerde önemli bir sektörde bulunduğunuzdan katkılar sağlamanızı diliyorum” dedi.

“Aksaray Ticaret Borsası olarak ve yönetim kurulu üyemiz Mahmut Aktürk ve 14 kişilik ekibimiz ile birlikte Aksaray’da borsacılık adına yaptığımız sayısız faaliyetler var” diyen Özkök “2013 yılında görevi devir aldığımız günden bugüne kadar Türkiye’nin şu an itibariyle gurur ve onurla söylüyorum örnek gösterilen borsalar arasında birinci sıradayız. Çünkü yaptığımız borsacılık marifetiyle, yatırımlarımızla, sosyal projelerimizle ve yine yaptığımız şehirde dokunarak hareket etmek. Borsacılığının yanı sıra şehre hizmet edebilmek adın çok büyük katkı sağlayan projelerimiz oldu. Başta siz basın mensupları olarak, üyelerimizin desteğini alarak bürokrasi ile uyumlu çalışarak, Valiliğimiz himayelerinde tüm il müdürlüklerimizde ortak projelerde yer alarak mesele Aksaray meselesi ise ortak noktada buluşmanın gayreti içerisinde oldu” diye konuştu.

“Hem Borsa Hem Üyeler Kazandı”

Aksaray’ın menfaatlerini göz önünde bulundurarak kente katkı sağlamak için yoğun çalıştıklarını dile getiren Özkök “Bizim meselemiz öncelikle Aksaray Ticaret Borsası üyelerimizin menfaatleridir ama bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehrin menfaatlerini göz önünde bulundurarak bu şehre ne katarız ne faydamız olabilirin düşüncesiyle yolumuza devam ediyoruz. Ticaret Borsası olarak yaptığımız faaliyetler, yaklaşık 500 Milyon TL Türkiye’nin en büyük tarım ticaret merkezini kurduk. Geçen yıl 45 oda ve borsa şehrimize gelerek projelerimizi yerinde incelediler ve projeleri alarak kendi şehirlerinde örnek proje kullanacaklar. Bu tür faaliyetler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde bizim için olumlu yansımalara dönüşüyor. İnsanları doğduğu yerde doyurabilme adına yapılan projelerde şehrimizde bize bağlı olan 2 büyük ilçemiz var. Ticaret potansiyeli yüksek Eskil ve Ortaköy İlçemizde yerinde hizmet edebilmek adına mevcut kampüsümüzün küçüğünü yaparak Eskil ve Ortaköy İlçemizde 2022 yılı içerisinde altyapısı ve donanımıyla hizmet vermesini sağlayacağız ve orada üreticilerimizin Aksaray’a gelmesini önlemiş ve bu sorunu çözmüş olacağız. Bu proje ile hem borsamız kazandı hem de üyelerimiz kazandı” ifadelerini kullandı.

Eskil’in Sorununa Çözüm Üretti

“Eskil ilçemizde bir sorun var” diyerek çözüm için yapılacakları anlatan Özkök “İlçemizde satış salonu olmadığı için üreticilerimiz Konya’ya gidiyor. Yapacağımız tarım ticaret merkezi ile bu sorunu çözmüş olacağız.  Bildiğiniz gibi şehrimizin önemli sorunlarını masaya yatırdığımızda birinci olarak eğitim, ikinci olarak ekonomik gelişmeler demiryolu, Ortaköy yolumuz ve olmazsa olmazınız tarımsal sulamada biz borsa olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum.

Bu tarımsal sulama projesi uzun soluklu bir proje bir. Hemen isteyince olmuyor ama bu projede hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. 2016 yılından bu yana Orman Müdürlüğümüzün desteği ile 35 Bin adet şehrimizin girişlerine fidan dikimi gerçekleştirdik. Ticaret Borsası olarak eğitim desteğimizi her zaman devam ettirdik. En iyi yatırım kaybettirmeyen yatırım eğitimdir. Organize sanayi bölgemizde 16 derslik bir meslek lisesi kazandırdık. Arsa tahsis yapılan Uluslararası Girişimcilik ve İç Ticaret Meslek Yüksek Okulunu TOBB nezdinde senato kararını çıkardık, ama YÖK’te Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyor. İnşallah bu da sonuçlandığında Aksaray’a bir hizmet daha kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 Şüpheli Suçüstü YakalandıÖnceki Haber

3 Şüpheli Suçüstü Yakalandı

Kötü Günde Belediyeden Tam DestekSonraki Haber

Kötü Günde Belediyeden Tam Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar