Başkan Taşdemir: “Masaya Enflasyon Rakamlarının 4-5 Katı İle Oturuyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Taşdemir: “Masaya Enflasyon Rakamlarının 4-5 Katı İle Oturuyoruz”
Türk-İş İl Temsilcisi VE Türk Metal Sendikası ve Aksaray 1 Nolu Şube Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, 2023 -2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinin 150 bin üyeyi ilgilendirdiğini ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Cumhuriyet Sözleşmesi'ne başlıyoruz" diyerek, sözleşmede yer alan önemli noktaları açıkladı.

Türk Metal Sendikası'nın 2023-2025 yılını kapsayan MESS Grup Sözleşmesi taslağını açıklayan Başkan Taşdemir, İlk 6 ay için asgari saatlik ücretin 65 lira yapılmasını talep ettiklerini ve yüzdesel olarak herkes için yüzde 80 oranında zam talep ettiklerini söyledi.

 

"İlk 6 Ay İçin Toplamda Yüzde 119,05 Oranında Bir Talebimiz Oldu" 

Üyelerin her iş yerinde verdiği emeğin karşılığı olarak her kıdem yolu için 3 lira da zam talep ettiklerini ifade eden Taşdemir, "Bu taslağımızı birinci altı ay için teklif ediyoruz. Sosyal haklarımıza birinci yıl için yüzde 150'lik bir zam teklif ediyoruz. İlk altı ay için toplamda yüzde 119,05 oranında bir talebimiz oldu. Bu oran kişiye göre değişmekte olup yüzde 180 oranına kadar çıkmaktadır. Ücret zammında; ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için de enflasyon artı+ yüzde 5 teklifimiz var. Sosyal haklarımızda 2. yıl için ise enflasyon artı+ yüzde 10 teklifimiz var. Bunun haricinde, yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayı sözleşmemizden kaynaklanacak toplu paramıza istinaden, Toplu Sözleşmemiz imzalanana kadar 1 Eylül’den geçerli olmak üzere her ay için 5.000 TL teklifimiz var" ifadelerini kullandı.

 

"Enflasyon Rakamlarının 4-5 Katı ile Masaya Oturuyoruz" 

Emekçilerin, günümüz ekonomik koşullarında büyük bir kriz içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Taşdemir, "Bizler bu taslağımızı üyelerimizden gelen talepler, günümüz ekonomik şartları ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın 'TÜİK enflasyon rakamları ile masaya oturmayacağız' beyanı üzerine hazırladık ve sonuç olarak enflasyon rakamlarının 4-5 katı ile masaya oturuyoruz. Genel Başkanımızın çizdiği yolda sonuna kadar mücadele ederek taslağımıza sahip çıkıp, her dönem olduğu gibi bu dönemde de Türkiye'nin en iyi sözleşmesini, Cumhuriyet Sözleşmesini imzalayacağız. Tüm Metal Emekçisi üyelerimize ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çelik: “Bir Müjde de Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Bekliyor”Önceki Haber

Başkan Çelik: “Bir Müjde de Küçükbaş Hay...

ASÜ'lü Öğrenciler Teknofest'te Birinciliği Aksaray'a GetirdiSonraki Haber

ASÜ'lü Öğrenciler Teknofest'te Birincili...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar