BİK Yönetim Kurulu, Yılın 5. Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BİK Yönetim Kurulu, Yılın 5. Toplantısını Gerçekleştirdi
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 5. Toplantısı 12 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda önemli konular ele alınarak karara bağlandı.

 Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu, 2024 yılının 5. toplantısını gerçekleştirdi. 12 Mart Salı günü gerçekleştirilen toplantıda; resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarının borç para ve muhtaçlık yardımı talepleri ile diğer idari konular görüşülerek karara bağlandı.

Bazı Gazetelere Ceza Uygulandı

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde; Kayseri’de yayımlanan 3 gazete ile Konya’da yayımlanan 6 gazetenin Baskı Esasları Şartını, Aydın’da yayımlanan 2 gazetenin Teslim Yükümlülüğü Şartını, Çanakkale’de yayımlanan bir gazetenin de İçerik Şartını ihlal etmeleri, Antalya ve Bingöl’de yayımlanan birer gazetenin ise sevk edilen ilanı zamanında yayımlamamaları nedeniyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca Kayseri ve Konya’da yayımlanan 9 gazeteye 3’er gün, Aydın’daki 2 gazeteye 3’er gün, Çanakkale’deki gazeteye 1 gün, Antalya ve Bingöl’deki gazetelere ise 7’şer gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

11 Basın Mensubuna Toplam 66 Bin TL Borç Para Yardımı Yapılacak

Resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 11 kişinin borç talepleri kabul edilirken; 11 basın mensubunun her birine 6 bin TL faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 66 bin TL borç para yardımı yapılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca çalışamaz ve muhtaç durumdaki bir basın mensubuna 4 bin TL muhtaçlık yardımı yapılması kararlaştırıldı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da Uyuşturucuya Yer Yok!Önceki Haber

Aksaray'da Uyuşturucuya Yer Yok!

Çıtak: "Vatandaşlarımızın Desteklerini Yüreğimizde Hissediyoruz"Sonraki Haber

Çıtak: "Vatandaşlarımızın Desteklerini Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar