Binlerce Kişi Bu Yöntemi Deniyor: Sirkeli Su İle Kilo Vermek Mümkün mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Binlerce Kişi Bu Yöntemi Deniyor: Sirkeli Su İle Kilo Vermek Mümkün mü?
Son yıllarda sirkeli suyun yağ yaktırdığına dair bir inanış bulunuyor. Peki sirkeli su yağ yaktırır mı? Diyetisyen Merve Yüksel, herkesin merak ettiği sorunun yanıtını açıkladı.

Kilo verme sürecinde olan insanlar, genellikle kilo verme sürecini hızlandıracak yöntemler arıyor. Kimisi şok diyetler tercih ederken kimisi de limonlu su gibi yöntemlere başvuruyor. Özellikle son yıllarda sirkeli su tüketmenin yağ yaktıracağına yönelik yaygın bir inanış hakim olmaya başladı.  

Diyetisyen Merve Yüksel, sirkeli su yağ yaktırır mı sorusunun yanıtını açıkladı. Kilo vermek ve yağ yakılmasını sağlamak için sirkeli su tüketenler bu yanıta biraz üzülebilir. 

 

Sirkeli Suyun Birçok Faydası Bulunuyor 

Sirkeli suyun faydalarına değinen Diyetisyen Yüksel, "Sirkeli su vitamin ve mineral açısından zengin bir karışımdır. Bu özelliği ile tüketilen besinlerin daha kolay sindirilmesini sağlar, ağrı kesici özellik taşır. Bağışıklık dostu olan sirkeli su, özellikle de kış aylarında vazgeçilmez olmuştur. Sirkeli su vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir. Solunum yolu rahatsızlıkları için içilmesi tavsiye edilir. Sirke, mikrop düşmanı bir maddedir" dedi.

 

"Her Sabah Sadece Sirkeli Su İçerek Yağ Yakamazsınız" 

Sirkeli suyun diyet sürecinde de kullanılabileceğini, metabolizma hızlandırıcı olduğunu belirten Yüksel, "Pek çok kişinin hayali zayıflamak ve daha ince görünmektir. Bu hayali gerçekleştirmek için ise bilinçsizce önerilen besinleri ya da içecekleri direkt tüketmeye başlamak kesinlikle doğru değildir.

Şunu belirtmeliyiz ki hiçbir besin veya takviye tek başına zayıflatmaz. Evet sirke mide asidimizi dengelemek için diyetlerimizde tercih edilebilir ama her sabah sadece sirkeli su içerek yağ yakamazsınız. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek yağ yakmanızdan ziyade sağlık sorunlarına neden olabilir" ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erkılınç: “Gazetecilerin Alın Teriyle Kazandıkları Haklarının Yenmesine Müsaade Etmeyeceğiz”Önceki Haber

Erkılınç: “Gazetecilerin Alın Teriyle Ka...

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: Türkiye'nin Samimi Bir Muhalefet Anlayışına İhtiyaç Duyduğunu GörüyoruzSonraki Haber

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin: Türki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar