"Birden Fazla Tutulan Nöbet Görevleri İçin de Ücret Ödensin!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Birden Fazla Tutulan Nöbet Görevleri İçin de Ücret Ödensin!"
Türk Eğitim-Sen Başkanı Ali Toprak, 2024 yılında birçok okulda personel yetersizliği sebebiyle birden fazla nöbet tutan öğretmenlere herhangi bir ücret ödenmemesine tepki gösterdi.

Milli Bakanlığı (MEB) tarafından 2016 yılında öğretmenlerin nöbet ücretleri ödenmeye başlamıştı. Ancak 2024 yılında birçok okulda personel yetersizliği yaşanması sebebiyle birden fazla nöbet tutan öğretmenlere ücretlerinin ödenmemesinden şikayet ediliyor.

 

"Birden Fazla Tutulan Nöbet Görevleri İçin Ücret Ödensin"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim - Sen Başkanı Ali Toprak, "Hatırlanacağı üzere, Türk Eğitim Sen olarak, nöbet görevinin bir angarya olmaktan çıkarılması ve bu hizmetin karşılığı olarak ücret ödenmesi talebiyle yıllar süren mücadele yürütmüş, hatta nöbet tutmama eylem kararı dahi almıştık. O dönem, bir sendika hariç, neredeyse tüm sendikalar bu eylem kararında ortaklaşmıştı. Nitekim tüm bu girişim ve mücadeleler sayesinde, nöbet görevleri karşılığında 3 saat ücret ödemesi uygulaması 2016 yılında başlamıştı. Bu karar, emeğin karşılığı verilmeden öğretmenlere nöbet tutturuluyor olmasının bir angarya olduğunun MEB tarafından da kabul edildiği anlamına gelmekteydi. Fakat personel yetersizliğinden dolayı birden fazla nöbet tutulması durumunda herhangi bir ücret ödenmemektedir. Buradan soruyoruz: Bir defa tutulduğunda angarya olan bu nöbet görevi, birden fazla yapıldığında angarya olmuyor mu? Bakanlığa çağrımız; bu çelişkiyi gidermesi ve tutulan her nöbet karşılığında öğretmenlerimize ücret ödenmesini sağlamasıdır. Ayrıca birden fazla tutulan nöbet görevlerinin sayıca çok az ve istisnai durumlar olduğu düşünülürse, bunun bütçeye ciddi bir külfet getirmeyeceği de aşikârdır. Sayın Bakan Yusuf Tekin’in öğretmenler odalarının güncel gündem konusu olan hususta da adım atacağına inanıyoruz" açıklamasında bulundu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaraylılar Sabah Namazında BuluştuÖnceki Haber

Aksaraylılar Sabah Namazında Buluştu

Başkan Dinçer: “Hedefimiz En İyi Hizmeti Aksaray'ımız İle Buluşturmak”Sonraki Haber

Başkan Dinçer: “Hedefimiz En İyi Hizmeti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar