Bu İşlerden Birini Seçenler Yaşadı! İşte Geleceğin Parlak Meslekleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu İşlerden Birini Seçenler Yaşadı! İşte Geleceğin Parlak Meslekleri
Gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler belli oldu. Bu mesleklere yönelenler çok yüksek ihtimalle işsiz kalmayacak.

 Önümüzdeki 10 senede ön plana çıkması beklenen meslek grupları belli oldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2023'de 2 ve üzeri istihdam sağlayan 86 bin iş yeriyle görüşülerek hazırlanan İşgücü Piyasası Araştırması'nın sonuç raporları yayınlandı.

Geleceğin En Parlak Meslek Grupları Belirlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İş gücü ihtiyacının en fazla olduğu alan imalat sektörü. İşverenlerden alınan geri bildirimlere göre gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler ise yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü" dedi.

3 Sektörde Kadın Çalışanlar Erkeklerden Daha Fazla

İŞKUR'un 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihlerinde bilgi formu uygulayarak gerçekleştirdiği araştırma kapsamındaki çalışanların yüzde 70'i erkekler, yüzde 30'u kadınlardan oluştu. Kadın çalışan sayısının, erkeklerden daha yüksek olduğu sektörler, "insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri" ile "eğitim" olurken; ayrıca kısmi zamanlı çalışma yapılan iş yerlerindeki kadın istihdamının, kısmi zamanlı çalışma yapılmayan iş yerlerine göre daha yüksek olduğu görüldü. Araştırmaya göre, işgücü ihtiyacının en fazla olduğu imalat sektöründeki iş yerlerinin yüzde 16,6'sında, aynı sektördeki 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinin ise yüzde 37,3'ünde eleman ihtiyacı bulunuyor.

En Fazla Eleman Aranan Meslekler

Araştırma kapsamında işverenler tarafından en fazla eleman aranan meslekler de belli oldu. En çok açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü yer aldı. Açık işlerde en fazla aranan beceriler, "yeterli mesleki ve teknik bilgi" ve "iş tecrübesi" oldu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Karar Geldi! ATM'den Bu Paraları ÇekemeyeceksinizÖnceki Haber

Yeni Karar Geldi! ATM'den Bu Paraları Çe...

Vali Kumbuzoğlu'ndan Yoğun Bayram MesaisiSonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu'ndan Yoğun Bayram Mesais...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar