“Bugün Ayasofya’da bulunabiliyorsan Atatürk sayesindedir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Bugün Ayasofya’da bulunabiliyorsan Atatürk sayesindedir”
Atatürkçü Düşünce Derneği Aksaray Şube Başkanı Adil Koç Atatürk’e yönelik hakaretleri nedeniyle bir süredir eleştirilen İmam Mustafa Demirkan’a yönelik açıklamalarda bulundu. Koç “Mustafa Demirkıran şunu unutmasın ki bugün Ayasofya'da bulunabiliyorlarsa bunu Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludurlar” dedi. 

Demirkan’ın yaptığı konuşmayı hatırlatan Koç “Mustafa Demirkan 29.05.2021 tarihinde,  Ayasofya Camisinde yapılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni'nde yaptığı konuşmada 'Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma'  demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine zalim ve kâfir demek suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Mustafa Demirkıran şunu unutmasın ki bugün Ayasofya'da bulunabiliyorlarsa bunu Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçludurlar. İstanbul'u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamak ve anmadığı gibi hakaret etmek nasıl bir zihniyettir?” ifadelerini kullandı.

“Tarihi Bilmiyorlar”

“Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Tapduk Emre, Pir Sultan Abdal, Hacı Bayram-ı Veli ve daha nice değerlerimizin coğrafyamıza ektiği birlik, bütünlük ve kardeşlik tohumları; Atatürk Devrimi ile taçlanmış ve güçlenmiştir” hatırlatması  yapan Koç “Coğrafyamızda, Bin Ladin ve El Bağdadi gibi isimler çıkmıyorsa; bütün çabalara rağmen kardeşlik kazanıyorsa bunun nedeni, milli benliğimizde yer edinmiş bu değerlerimiz ve Atatürk Devrimi’dir. Kendilerini, sözüm onu din adamı olarak ilan edenlerin, tarihimizi bilmedikleri ortadadır. Tarih; nice kin ve nefret kusan sözde din adamlarına tanıklık etmiştir. Ama anlatılanlar, yazılanlar ve yaşatılanlar sevgi, barış ve kardeşliği savunanlardır… Cuma günü, Ayasofya’da bir eski imamın, devlet ricalinin gözlerine baka baka sarf etme cüretinde bulunduğu hezeyan dolu sözcükleri, milletimize ve yargıya havale etmekteyiz. Milletimizin tertemiz vicdanı, bu hadsiz söylemleri elbette karşılıksız bırakmayacaktır” diye konuştu. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sahte plaka ile kaçan sürücü polis otosuna çarptı 1'i polis 4 kişi yaralandıÖnceki Haber

Sahte plaka ile kaçan sürücü polis otosu...

İşte Aksaray'ın trafik bilançosuSonraki Haber

İşte Aksaray'ın trafik bilançosu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar