"Bütün Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Bütün Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım"
Aksaray Gönüllü Hayvan Severler Derneği Başkanı Yaser Uz, Dünya Sokak Hayvanları Günü hakkında açıklama yaparak, "Tüm hayvanların 4 Nisan Sokak Hayvanları Gününde hatırlanması ve gerekli iyileştirme yapılsın" dedi.

 Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 2010'dan bu yana her yıl 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü olarak kutlanıyor.

"Bütün Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkalım"

Aksaray Gönüllü Hayvan Severler Derneği Başkanı Yaser Uz konuyla ilgili açıklama yaparak, "Her yıl 4 Nisan, dünyada sayıları 600 milyonu aşan sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Sokak Hayvanları Günü olarak kutlanıyor. Hayvanları sevmeyen insanları sevemez diyerek içinde hayvan sevgisi olan herkesin, sokakta yaşayan kedi ve köpekler başta olmak üzere bütün sokak hayvanlarına sahip çıkalım" dedi.

"Tüm Hayvanların 4 Nisan Sokak Hayvanları Gününde Hatırlanması Ve Gerekli İyileştirme Yapılsın"

"Ülkemizde 2004 yılında yasalaşarak yürürlüğe giren ve 2021 yılında Türk Ceza Kanunu ile kapsamı genişletilen Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanların üretimi, sahiplenilmeleri kontrollü hale getirilirken, sahiplenilmiş hayvanların sokağa bırakılmaları yasaklanarak, olumsuz davranışların önüne geçilmeye yönelik adımlar atılmaya  başlanmıştır" ifadelerini kullanan Uz, "Sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, rehabilite edilmesi, kayıt altına alınması ve sonrasında sahiplendirilmesi ya da alındığı yerlerde uygun şartlarında oluşturularak bu alanlara tekrar bırakılmasının sağlanmasına çalışılmaktadır. Dünya Sokak Hayvanları Günü, kendi hataları olmaksızın çaresiz durumda olan bu talihsiz hayvanlardan milyonlarcası hakkında farkındalık yaratmak için bir fırsat olarak kabul edilmelidir. Dünya Sokak Hayvanları Günü, herkese fark yaratacak bir seçim yapabilme şansı olarak değerlendirilmelidir. Betonlaşarak gitgide doğal yaşamdan uzaklaşan, sıkışık kentleşme ortamında martı ve karga gibi yaban hayvanlarında habitatları değişmektedir. İnsanların yarattığı bu durumun sonucunda, onların da etolojik davranışları bozularak, tıpkı kediler ve köpekler gibi sokakta yaşamak ve beslenmek zorunda bırakıldıkları görülmektedir. Dolayısıyla genellikle sadece kediler ve köpekler değil, yaşam koşullarının bozulması nedeniyle sokaklarda, yani kendi habitatları dışında, uygun olmayan koşullarda yaşamaya zorlanan tüm hayvanların 4 Nisan Sokak Hayvanları Gününde hatırlanması ve gerekli iyileştirme yapılsın" açıklamasını yaptı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil, Motora Çarptı: 3 Çocuk YaralıÖnceki Haber

Otomobil, Motora Çarptı: 3 Çocuk Yaralı

Sigara 70 Liraya Merdiven DayadıSonraki Haber

Sigara 70 Liraya Merdiven Dayadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar