"Çanakkale Ruhu, Birlik Ve Beraberliğimizin Harcı Olmaya Devam Edecektir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Çanakkale Ruhu, Birlik Ve Beraberliğimizin Harcı Olmaya Devam Edecektir"
 Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak, "Çanakkale ruhu, bize her zaman güç verecek, birlik ve beraberliğimizin harcı olmaya devam edecektir" dedi.

 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi günü dolayısıyla, Vali Kumbuzoğlu bir kutlama mesajı yayınladı. Türk milletinin tarihinde Çanakkale zaferinin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, vatanın can pahasına savunulduğunu hatırlattı.

"Çanakkale Zaferi'nin Milletimizin Gönlünde Müstesna Bir Yeri Vardır"

Vali Kumbuzoğlu, "Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi’nin milletimizin gönlünde müstesna bir yeri vardır" dedi.

"Şehitlerimizin Uğruna Canlarını Feda Ettikleri Değerlere Asla Halel Getirmeyeceğiz"

"Türk askeri, Çanakkale’ye savaşmak için değil adeta ölmek için gitmiştir" diyen Vali Kumbuzoğlu, "Çanakkale; askerine 'Taarruzu değil, ölmeyi' emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin yanı sıra onların yanında omuz omuza mücadele veren ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir. Bu emsalsiz zafer sayesinde, rengini şehitlerimizin al kanından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek dalgalanacaktır. Necip Türk Milletinin evlatları olarak bizler de şehitlerimizin hatıralarını canımızdan aziz bilecek, uğruna canlarını feda ettikleri değerlere asla halel getirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"İhtiyaç Duyduğumuz Asil Kanın Damarlarımızda Mevcut Olduğunu Biliyoruz"

Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceklerini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Devletimizin payidar, milletimizin bahtiyar olması için Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. Bu uğurda ihtiyaç duyduğumuz asil kanın damarlarımızda mevcut olduğunu biliyoruz. Dünyadaki tüm mazlumlara bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olan Çanakkale ruhu, bize her zaman güç verecek, birlik ve beraberliğimizin harcı olmaya devam edecektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve nice isimsiz kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 'Çanakkale ne bir yerdir ne de bir savaş, kazanılan, Çanakkale bir vatandır, her Türk’ün yüreğinde atan" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekecikspor'dan Büyük BaşarıÖnceki Haber

Ekecikspor'dan Büyük Başarı

"Milletimiz Kendisine Vurulmak İstenen Esaret Zincirlerini Parçalayıp Atmıştır"Sonraki Haber

"Milletimiz Kendisine Vurulmak İstenen E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar