CHP’li Başkan Altınpınar: 100 Yılın Tecrübesiyle Buradayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Başkan Altınpınar: 100 Yılın Tecrübesiyle Buradayız
CHP Aksaray Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, CHP'nin 100. yılını kutlayarak, "İlk günün heyecanı ve 100 yılın tecrübesiyle buradayız. Ülkemizin geleceğine ışık olmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP Aksaray Merkez İlçe Teşkilatı, CHP'nin kuruluşunun 100. yılının önemine vurgu yapmak için Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Yapılan programda CHP Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar açıklamalarda bulunarak, CHP'nin Türkiye'nin geleceğine ışık olmayı sürdüreceğini, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerlemeyi sürdüreceklerini vurguladı. 

CHP'nin ilkeleri sayesinde gücünü ve güncelliğini koruduğunu ifade eden Merkez İlçe Başkanı Sibel Altınpınar, "Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Atatürk’ün bizlere emanetidir. Cumhuriyet Halk Partisi öncüdür. Demokratik, laik ve çağdaş Türkiye'nin modernleşmesine öncülük etmiş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin, cumhuriyetin partisidir. Grupların ya da tarafların değil; kadını erkeği, genci yaşlısı, herkesin, halkın partisidir. Cemaatlerin, kendini halktan üstün görenlerin değil; barışın, birliğin ve beraberliğin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, kökleri Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik olan 6 temel ilkeye dayanan asırlık bir çınardır" ifadelerini kullandı.

 

"CHP, Devletin Fabrikalarını Rant Kapısı Yapanlara Karşı Devletçidir" 

CHP'nin ilke ve çizgilerini vurgulayan Altınpınar, " Cumhuriyet Halk Partisi, ailelerin, sarayların ve sömürülerin karşısında halkın egemenliği dediği için cumhuriyetçidir. Milliyetçiliği ayaklar altına alanların karşısında, ülkemizin ulusal birliğini savunduğu için milliyetçidir. Milleti ayıranlara, yandaşı zengin, halkı fakir bırakanlara karşı; halk dediği için halkçıdır. Devletin fabrikalarını, hastanelerini, okullarını, köprülerini, limanlarını rant kapısı yapanlara karşı; 'sosyal devlet' dediği için devletçidir. Halkın; dinî ve kutsal duygularını sömürerek siyasete alet edenlere karşı, devletin dinî inançlardan bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunduğu için laiktir. Çağdaş dünyayı hiçe sayarak, cehaletin karanlığından beslenenlere karşı, bilim dediği için devrimcidir" dedi.

 

"Ülkemizin Geleceğine Işık Olmaya Devam Edeceğiz 

CHP'nin yolunun Atatürk'ün çizdiği yol olduğunu vurgulayan Başkan Altınpınar, "100 yılı küçümseyenler, 'reklam arası' diyenler, iyi bilmelidir ki: Her türlü etik değerden uzak bir şekilde; kurumları, halkı, anayasayı hiçe sayan bir anlayışın yarattığı bu çok karanlık dönemde dahi bize ışık tutan, Atatürk’ün çizdiği yoldur. O yol sadece partimize ait olan 100 yıllık bir miras değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdine bırakılmış bir yol haritasıdır.

100. yaşımız; Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara, adını anmayanlara verilmiş en güçlü cevabımızdır. İlk günün heyecanı ve 100 yılın tecrübesiyle buradayız. Ülkemizin geleceğine ışık olmaya devam edeceğiz. Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu topraklar için can veren şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Hep birlikte, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza olan inançla 100’üncü yılımızı kutluyorum" açıklamasını yaptı. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altı Farklı Akademik Birime Atama YapıldıÖnceki Haber

Altı Farklı Akademik Birime Atama Yapıld...

Şen Sünnet OlduSonraki Haber

Şen Sünnet Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar