CHP’li Keleş: “Yanlışlardan Demokrasimiz Zarar Görüyor, Hak Hukuk Adalet Anlayışımız Zarar Görüyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş, basın mensupları ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Keleş, gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken, "Kendi emeklisine ve çalışanına 'fakir fukara’ gözü ile bakan, ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

 CHP Genel Merkezi'nin 2023 genel seçimleri için milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarına yaptığı çağrının ardından Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk istifa etmişti. Ertürk'ten boşalan koltuğa Hacı Ali Keleş getirilmişti. Göreve başlamasının ardından Keleş, basın açıklamasında bulundu.

Keleş, "Bugün memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili olarak 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz. Açıklamaya geçmeden önce Mersin Milletvekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır hakkındaki dokunulmazlık fezlekesinin TBMM Karma komisyonda 11 Ocakta görüşülecek olmasıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum" ifadelerini kullanarak, şu açıklamalarda bulundu:

İktidar Kaybedeceğini Anladı

"Bildiğiniz gibi dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin fezlekeler normal şartlarda dönem sonuna bırakılıyor. Ancak sayın milletvekilimizin fezlekesinin görüşülmesi öne çekiliyor. Dahası Meclis'te 158 tane görüşülmesi gereken dokunulmazlık dosyası varken onların içinden ayıklanarak Karma Komisyon'a getiriliyor. Gerçi bunun böyle olacağının işaretini Sayın Cumhurbaşkanı 2 Kasım'da 'Hesabını yargıyla beraber soracağız sorduracağız' diyerek vermişti.

Dün Sayın İmamoğlu davasında gördüğümüz gibi iktidar, halkın iradesiyle kavga etmeye devam ediyor. Neden? Çünkü iktidar, kaybedeceğini anladı. Bu kaybetme psikolojisi iktidarı korku ve panik içinde sürekli yanlışa zorluyor. Maalesef bu yanlışlardan demokrasimiz zarar görüyor, hak hukuk adalet anlayışımız zarar görüyor, milletimiz zarar görüyor. Bizler Ali Mahir vekilimizin yanındayız. İktidar olacağımız seçim gününü sabırsızlıkla bekliyoruz."

Çalışanlarımızdan Ve Emeklilerimizden Çalınan Her Bir Kuruşu Yerine Koyacağız

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin "makyajlı" olduğunun altını çizen Keleş, şu ifadelerle sözlerini sürdürdü:

"Saray rejimi son haftalarda sürekli 'Enflasyonun belini kırdıklarından' bahsediyor. Ama gelin görün ki kırılan enflasyonun beli değil emeklilerimizin ve memurlarımızın hayalleri oldu. TÜİK'in makyajlı verileriyle 2023 yılının ilk 6 ayı için memurlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarında yapılacak artış, önce yüzde 16,4 oldu, ardından 3 Ocak Salı günü, memurun ve emeklinin hakkı değilmiş de AKP Genel Başkanı'nın lütfuymuş gibi, artış oranı yüzde 25 olarak açıklandı.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tepki gösterince Saray, 4 Ocak Çarşamba günü artış oranını yüzde 30'a yükseltmek zorunda kaldı. Genel Başkanımızın çağrısıyla artış oranı yüzde 30'a yükseltildi. Peki, Saray yapımı yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30 artış yeter mi? Elbette yetmez!

İktidara yakın İTO'nun dahi yıllık enflasyon verisi yüzde 93, bağımsız ENAG'ın yıllık enflasyon verisi yüzde 137, iktidarın manipülasyon kurumu olan TÜİK'in yıllık enflasyon verisi ise yüzde 64,27.
 

Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda Saray'ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkûm etmiştir. Saray, talimatıyla yönettiği TÜİK'in verileriyle memurumuzun ve emeklimizin sofrasındaki her bir lokmayı adeta gasp etmiştir.

Saray Düzeni Tüm Toplumu Yoksullukta Buluşturmaktadır

Saray, aparat haline getirdiği TÜİK'i de kullanarak adım adım tüm ücretleri asgari ücret seviyesine getirmiştir. Saray düzeni tüm toplumu yoksullukta buluşturmaktadır. 2015 yılında ortalama memur aylığı asgari ücretin yaklaşık 2,5 katı iken 2023 yılı için ortalama memur aylığı yüzde 30 zamla bile asgari ücretin 1,5 katını bulmamaktadır. 

Genel Başkanımızın Çağrıları Olmasa Bu Artış Dahi Gerçekleşmeyecekti!

Öyle ağır bir tablo söz konusu ki, Türkiye'de 13,9 milyon emekli ve dul yetimin 8 milyonuna yakını asgari ücretin altında aylık almaktadır. SGK'nın son verilerine göre, ülkemizde 4 milyon 84 bin dul ve yetim aylığı alan vatandaşımız bulunuyor. Dul ve yetimlerimizin kimisi aylık 800 TL, kimisi 1.000 TL, kimisi ise 1.500 TL ile geçinmek zorunda bırakılmaktadır. İşte bu sefalet düzeninde Erdoğan, utanmadan en düşük emekli aylığının 5.500 TL olacağını açıkladı. Sayın Genel Başkanımızın çağrıları olmasa bu artış dahi gerçekleşmeyecekti! 5.500 TL ile bir ayda kim geçinebilir? Hiç kimse!

İşçinin Sofrasından Kepçeyle Alan İktidar, Zammı Kaşıkla Veriyor

AKP Genel Başkanı, açlık sınırının Aralık itibariyle 8 bin 130 TL olduğu ülkemizde, 5.500 TL emekli aylığı vermekle övünüyor. Partimizin en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi teklifini ise reddediyor. Neden? Çünkü Saray, ülkenin kaynaklarını, hazinesini; kimi üç, kimi dört, kimi ise beş yerden maaş alan danışmanlarına, faiz lobilerine, 5'li çeteye, ballı müteahhitlere aktarıyor. Tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil, bir avuç yandaştan yana kullanıyor.  Milyonlarca memura, emekliye, dul yetime ve işçiye ise açlığı ve yoksulluğu reva görüyor. Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar, söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz iktidarın asgari sefalet ücretine, zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz! Kendi emeklisine ve çalışanına "fakir fukara" gözü ile bakan, Ülkede adaletsiz bir soygun düzeni kuran bu Saray düzenini değiştireceğiz.

Milyonlarca Yurttaşımız, "Ya Kemal Bey Olmasaydı" Diyor

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrı ve mücadelesiyle, EYT mağduriyeti son bulan milyonlarca yurttaşımız, 3600 Ek gösterge hakkına kavuşan  memurlarımız, taşerondan kadroya geçen işçilerimiz, yıllardır bekledikleri kadroyu alan sözleşmeli personellerimiz, bugün 'ya Kemal bey olmasaydı' diyor.

En Düşük Emekli Aylığını Asgari Ücret Seviyesine Getireceğiz

Kemal Bey milyonlarca emeklimize ve memurumuza söz veriyor. Hile ve hurda ile cebinizden çalınan her bir kuruşun hesabını soracağız. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz, asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız. Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz, hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni, gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız!" Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kural İhlali Kazayı Getirdi: 2 YaralıÖnceki Haber

Kural İhlali Kazayı Getirdi: 2 Yaralı

'Her Şey Bedava’ Tiyatrosu Aksaray’daSonraki Haber

'Her Şey Bedava’ Tiyatrosu Aksaray’da

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar