“Covid’den yatan hastalarımızın tamamı aşı olmayan hastalar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Covid’den yatan hastalarımızın tamamı aşı olmayan hastalar”
Aksaray İl Sağlık Müdürü Dr. Kerim Yeşildağ ilimizde yayın yapan gazete sahipleriyle bir araya gelerek Aksaray’ın koronavirüsle ile mücadelesi ve aşılanmalar hakkında bilgi verdi.

“Hastanemizin borcu varsa bu çalışıyoruz demektir” 

“Aşımız var hemşehrilerimizi aşı olmaya davet ediyoruz” 

Gazetecilerin sorularını cevaplayan İl Sağlık Müdürü Yeşildağ “Covid ile mücadelede ilimizin Türkiye haritasında turuncu renkten bir an önce kurtulup, maviye dönmesi için tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte yoğun bir çalışma halindeyiz. Vatandaşlarımızdan da Covid’le mücadele ve aşı konusunda bizlere destek olmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Basın Mensuplarının Sorularını Cevapladı

İlimiz gazete sahipleri ve ulusal ajans muhabirleriyle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinin 1 yıl içinde 1 milyondan fazla hastaya hizmet verdiğini söyleyerek “Pandeminin başladığı 10 Mart 2020’den günümüze Aksaray ilinin 3 dalga pandemi dönemini atlattığını ve 4. dalgayı  yaşadıklarını belirterek  “Covid ile mücadelede aşı olmazsa olmazımız Başta hastanemiz olmak üzere Aile hekimliklerimiz ve polikliniklerimizde yeterince aşımız var. Aşı sırası gelen hemşerilerimizin bir an evvel aşı olması gerekmektedir. Covid ile mücadelede aşı oranımızın yüksek olması bizi bekleyen sıkıntılı süreçlerden çabuk çıkmamıza neden olacaktır” dedi.

“Haritada Maviye Dönmemize Az Kaldı”

“Aksaray Eğitim Araştırma Hastanemizde yatan koronavirüslü hastalarımızın aşı olmadığını görmekteyiz” diyen İl Sağlık Müdürü Yeşildağ ilk doz aşı uygulanan kişi sayınının 185.406, 2. Doz aşı uygulanan kişi sayısının 129.594 kişiye ulaştığını, hemşerilerimizin yüzde 60,1’inin aşı olduğunu belirterek “Tüm imkanlarımızı seferber ederek aşı olmayan hemşehrilerimizi aşılamak için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Göreve Geldiğimizde Bir Önceki Dönemden Enkaz Devraldık Düzeltmeye Çalışıyoruz”

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan İl Sağlık Müdürü Yeşildağ “Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimizde, bizden önceki yönetimin yanlış uygulamaları sonucunda ilimiz hastane ve sağlık alanında resmen bir çöküntü devir aldık.  O enkazı kaldırana kadar ve sistemi yeniden çalışır hale getirene kadar geçen sürede zorlandığımız zamanlar oldu. 50’den fazla personeli görevinden aldım ya da sözleşmesini yenilemedim.  Düşünün bunların ulaşabildiği insanları. Şu an Aksaray Üniversitesi ile birlikte tam bir koordinasyonla çalışıyoruz. Aksaray dışındaki Aksaraylı doktorları ilimize davet ediyorum. Aksaray dışından gelecek kendi ilimizin doktorlarına kadro veriyoruz. Gelene de vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yılda 1 Milyon Hastaya Hizmet Veriyoruz

“Yılda 1 Milyon kişiye hizmet veren Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde tabiî ki sorunlar olacak” diyen İl Sağlık Müdürü Yeşildağ “Pandemi döneminde dâhil hastanelerimizde ameliyatları durdurmadık. Birçok il ameliyatlar dâhil birçok klinik hizmeti vermezken bizler yoğunluğumuza rağmen ufak tefek eksiklerle Pandemi döneminde tüm sağlık çalışanlarımız ile çok başarılı bir süreç geçirdik. Geçirmeye de devam ediyoruz” dedi.

Diş hastanesinin yıkılacağını söyleyen İl Sağlık Müdürü Yeşildağ  “Yan kliniklerde açığımız var.  Kadın doğum bölümümüzde 11 çalışanımızın 2’si yurt dışı seminerinde. 4’ü de çeşitli nedenlerle izinli. 4 Kişi ile kadın doğum ünitemizde hizmet veriyoruz” diyen Yeşildağ  “Sağlık Bakanlığımızla ihtiyaçlarımız konusunda sürekli görüşme halindeyiz. Hastanemizin bulunduğu alana bir hasta konaklama bölümü yapılması için tüm görüşmeleri yaptık” diyerek çok kısa bir sürede hasta konaklama ve hastane ek binasının kabulünden sonra hizmete açılacağını ifade etti.

Diş Hastanesi Yıkılacak Eski Hastane İl Sağlık Müdürlüğü Binası Olacak

Eski hastanenin İl Sağlık Müdürlüğü Binası olacağını da söyleyen Yeşildağ “Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü de eski hastane kampüsünde olan bir binayı alarak gençlere yönelik bir projede değerlendirecek. Önümüzdeki yıllarda Aksaray’a 400 yataklı bir devlet hastanesinin kurulmasını bekliyoruz. Hastanemizin borcunun olması hastanemizin ne denli çok hasta kabul ettiğini gösterir. Bizim hastanemizde yapılan her işlem çok uygun fiyatlara yapılmaktadır. Ayrıca hastanemizin borcunun yüksek görünmesinin bir nedeni de alacaklardan kaynaklanmaktadır. Sene sonunda ödemeler yapılınca borcumuz düşecektir” diye konuştu.

“Ben Aksaraylıyım. Hemşerilerimizin en iyi sağlık hizmeti alabilmesi için çalışmaktayız. Eksiğimiz ve aksayan işlerimiz mutlaka olacak. CİMER’e gelen şikâyetleri görüyoruz.  Olabildiğince aksayan konulara müdahil oluyoruz” diyen Yeşildağ  “Covid sürecinin başından bu yana 200 ambulans ve yüzlerce fedakâr sağlık çalışanımız ile ülke sıralamasında sağlık alanında başarılı bir grafik çizdiğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ertürk’ün covid testi pozitif çıktıÖnceki Haber

Başkan Ertürk’ün covid testi pozitif çık...

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA PARAŞÜTÇÜ DÜŞTÜSonraki Haber

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA PA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar