Dayakçı Öğretmen’de İdari Ceza İçin MEB’den Onay Bekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dayakçı Öğretmen’de İdari Ceza İçin MEB’den Onay Bekleniyor
Aksaray’da önceki hafta öğrencisini döven Matematik Öğretmeni A.R.Y. ile ilgili süreci anlatan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığından onay gelmesi gerektiğini söyledi. Vali Aydoğdu şiddet konusunda da önemli tespitlerde bulunarak pandemi sürecinde insanların bunaldığına dikkat çekti. Aile içinde verilecek eğitim ile sorunun kökünden çözülebileceğini ifade etti.

Vali Aydoğdu Aksaray’daki bir program çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada “Müfettişlerimiz çalışmalarını tamamladılar, biz dün itibari ile dosyayı gereği için Milli Eğitim Bakanlığına gönderdik. Müfettişlerimizin getirdiği bazı cezalar var, bazı uygulamalar var onların yapılması için biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığımızın onay vermesi gerekiyor, onay makamı Milli Eğitim bakanlığı olduğu için. Biz dosyayı tam teşekküllü bir şekilde üst yazıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığına gönderdik” dedi.

“Sadece Gündeme Gelen Değil, Gelmeyen Şiddete De Karşı Olunmalı”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu şiddetin sadece kameralara yansıdıktan sonra gündeme gelmesinin doğru olmadığını belirttiği açıklamasında her durumda şiddetin karşısında olunması gerektiğinin altını çizerek “Bu şiddetle ilgili kısa bir şey söylemek istiyorum. Tabi öğrencinin öğretmene, Öğretmenin öğrenciye şiddetin her türlüsüne karşı olmamız gerekiyor. Fakat sadece bu olaylar ortaya çıktığında şiddetin gündeme gelmesi de bence doğru değil. Biz bütün vatandaşlar, insanlar olarak hayat tarzımız olarak şiddeti her gördüğümüz yerde ille kameralar önünde ya da medyaya yansıdığında değil, davranışlarımızla kesinlikle buna karşı olduğumuzu göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Eğitim Ailede Başlıyor”

Şiddetin çözümünün aileden başlayan eğitim ile sağlanabileceğini vurgulayan Vali Aydoğdu “Bu aslında bir de kültür meselesi; onun için aileden başlayarak, okulda sokakta çevremizde bunun eğitimi de çok çok önemli bence onun için bir de bir pandemi süreci yaşadık bir buçuk iki yıl evlerde kaldık hepimiz. Onun için bu anlamda birbirimizi çok destek olmamız gerekiyor yardımcı olmamız gerekiyor onun için şiddeti toplumun içerisinde yuvalanan noktalarını çok iyi tespit edip onları ciddi anlamda tedavi etmemiz gerekiyor. Eğer biz bu tespitleri ve tedavileri doğru yaparsak toplumda şiddet gittikçe azalır. Buna böyle bakmamız gerekiyor. Arkadaşlarımız çalışmalarını bitirdi bakanlığa gönderdi. İnşallah bakanlıktan onay geldiği zaman sonucu hep birlikte görürüz” şeklinde konuştu

Ne Olmuştu?

Aksaray Ortaköy’de 22 Aralık’ta ortaya çıkan görüntülerle gündeme düşen olayda 14 Aralık’ta Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda A.R.Y isimli matematik öğretmeninin öğrencisi S.T.K.'yı okul koridorunda tekme tokat dövdüğü görüntüler ve şiddetin boyutu infial yaratmıştı. Dayakçı öğretmen olayın basına yansımasının ardından gözaltına alınmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Görevden el çektirilen öğretmen hakkında 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Başkanı Menemen YaptıÖnceki Haber

Belediye Başkanı Menemen Yaptı

Kupa'da Rakip Yukatel KaysersporSonraki Haber

Kupa'da Rakip Yukatel Kayserspor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar