Demir: "Aksaray'ı, Eskişehir Gibi Bir İl Yapmaya Niyetliyiz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: "Aksaray'ı, Eskişehir Gibi Bir İl Yapmaya Niyetliyiz"
CHP Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüşerek, "Aksaray’ın hizmet anlamında 20 senesi kayıp. Biz önümüzdeki 5 senede bu açığı kapatmayı planlıyoruz" dedi.

CHP’li Belediye Başkan Adayı Demir, büyükşehir belediye başkanları ile istişarelerini sürdürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşüp yatırım sözü alan Demir, akabinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

"Aksaray’ı, Eskişehir Gibi Bir İl Yapmaya Niyetliyiz"

Yıldırım Demir Başkan Büyükerşen’e, Eskişehir’i Eskişehir yapan projeleri nasıl hayata geçirdiğini ve şehrin önceliklerini ve hayata geçirdiği projeleri neye göre tasarlayıp, nasıl hayata geçirdiğini sorarken, "Eskişehir deyince gençlerin hayranlıkla baktığı ve yaşamak istediği bir şehir. Aksaray’ın hizmet anlamında 20 senesi kayıp. Biz önümüzdeki 5 senede bu açığı kapatmayı planlıyoruz. Bu sebepten, sizin gibi şehrine çok şey katmış başkanlarımızın tecrübelerine ihtiyacımız var.  Belediye başkanlığı gibi kutsal bir göreve aday olmuş genç bir kardeşiniz olarak bana tavsiyeleriniz neler olur" sorusunu sordu.

Başkan Yılmaz Büyükerşen, Pelinsu Yıldırım Demir'e Tecrübelerini Aktardı

Başkan Büyükerşen ise "Yetişkinler altyapı ister, düzgün yollar kaldırımlar ister, işten çıktığında çarşı pazarda gezip alışveriş yapmasa bile vitrinlere bakmak ister. Tiyatroya gitmek, sanat galerisi gezmek ister. Torununu alıp güzel bir parka gitmek ister. İnsanlar muhakkak eğlence ister. Ev ile işi arasında gidip gelen insanların olduğu beldelerde insanlar pek mutlu değildirler. Bir belediyenin muhakkak konser salonlarının, oda tiyatrosunun, müzik topluluklarının olması lazım, parkların, yeşil alanların olması gerek. Tema parklarının olması gerek. Park deyince sadece imar artığı alanlara iki ağaç dikmek bir bank koymaktan bahsetmiyorum. Öyle sadece yeşil alandan oluşan parklar değil. Bir aile hep birlikte gittiğinde her yaş gurubuna hitap edecek şeylerin olduğu bir parkı olması gerek. Giriş ücreti olmayan tüm yaş gruplarına hitap edecek hayvanat bahçesi olan, masal şatosu olan, bilim merkezi, oyun alanları olan hektarlarca alana kurulmuş tema parklar. Yapay plajların olması gerek. Bir belediye üretmeli, başarımızın en büyük sırlarından biri budur. Biz belediyenin ve şehrin birçok ihtiyacını kendimiz üretiyoruz. Bu sayede hem istihdam sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Hem kaynak ihtiyacımız en aza iniyor" dedi.

"Bize Oy Verenler 5 Sene Sonra İyi ki Diyecek"

Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederken, "Belediyecilikte rüştünü ispatlamış başkanların bilgi ve tecrübe birikiminden faydalanarak Aksaray’ın çehresini her anlamda değiştirmeyi hedefliyoruz, fiziki konumu ve tarihi yapısı açısından bunu yapmaya gayet müsait bir şehrimiz var. Biz yetkiyi aldıktan 5 sene sonra Aksaray diğer illerin imrenerek baktığı ve yaşamak isteyeceği bir şehir haline gelecek. Burada yaşayan insanlar sanat, spor, kültür ve belediyecilik hizmetlerine doymuş, mutlu insanlar olacak. Biz bu konuda kararlılıkla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aksaraylı hemşehrilerimizin bize bir şans vermesini istiyoruz. 5 sene sonra bize oy verenler ‘iyi ki oy vermişim’ diyecek, bize oy vermeyen hemşehrilerimiz bile bizim seçilmemizden mutlu olacaklar" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Milletimiz Kendisine Vurulmak İstenen Esaret Zincirlerini Parçalayıp Atmıştır"Önceki Haber

"Milletimiz Kendisine Vurulmak İstenen E...

"Eğitimde Tasarruf Olmaz!"Sonraki Haber

"Eğitimde Tasarruf Olmaz!"

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar