Demir: "Sayın Dinçer, Kendi Paranızı Harcarken Bu Kadar Savurgan Mısınız?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: "Sayın Dinçer, Kendi Paranızı Harcarken Bu Kadar Savurgan Mısınız?"
CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Sizin babanızın parası değil Sayın Evren Dinçer, bu para Aksaraylı vatandaşın parası. Siz kendi paranızı harcarken bu kadar hoyrat ve savurgan mısınız?" dedi.

31 Mart Mahalli Seçimleri yaklaşırken, CHP’li Belediye Başkan Adayı Demir, Kanal 68 ekranlarına konuk oldu. Gazeteci Nazmi Çalışkan’ın sorularını cevaplayan Demir, CHP'nin tek muhalefet partisi olduğunu ifade ederek, muhalif görünen partilerin aslında muhalif olmadığını belirtti.

"Şehrimizde AK Parti'ye Muhalefet Eden Başka Bir Parti Göremiyorum"

CHP'nin muhalif bir parti olduğuna dikkat çeken Demir, "Ben bunu böyle görüyorum, böyle kabul ediyorum. Şehrimizde AK Parti'ye Cumhur İttifakı'na muhalefet eden başka bir parti göremiyorum" dedi.

"Emeklileri O Dipsiz Kuyulara Atanlar Sizsiniz"

Emeklilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan beklentisi olduğunu söyleyen Demir, "Emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile alakalı Cumhurbaşkanı, enflasyonun dipsiz bir kuyu olduğundan bahsetti, ama emeklilerimizi o dipsiz kuyulara atan sizsiniz! Emeklilerimizi dipsiz kör kuyularda unutanlar da sizsiniz. Sizin, dipsiz kuyulardan yada enflasyondan bahsetmeye hiç hakkınız yok" ifadelerini kullandı.

"Aksaray Halkının Artık Demir Yolu Vaadine Karnı Tok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingde, demir yolu için ihale aşamasına gelindiğini söylemesine de tepki gösteren CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Demir, "Cumhurbaşkanı Aksaray'a yine demir yoluyla alakalı, hızlı trenle alakalı, her seçim öncesi verilen ve artık standart haline gelmiş, hepimizin alışkın olduğu bir vaatle geldi. Sözlerinde demir yolu için ihale aşamasına gelindiğini anlattı. Zaten gelinmemiş miydi? Bugün mü gelindi? Her seçimde aynı vaatler! Aksaray halkının artık karnı bu vaatlere tok. Keşke sözlerini tutsalardı, Aksaray’a demir yolunu getirselerdi. Biz senelerdir bunun için mücadele ediyoruz. Maalesef inandırıcılıklarını yitirdiler. Artık bunlar bizim ilk defa duyduğumuz sözler değil. Bunlar 20 yıldır verilen ve hep unutulan sözler. O yüzden bunları yapmak, yaptırmak bize nasip olacak" açıklamasını yaptı.

"Aksaray Belediyesini Oldukça Başarısız Buluyorum"

Aksaray Belediyesini başarısız bulduğunu söyleyen Pelinsu Yıldırım Demir, "Açıkçası ben oldukça başarısız buluyorum, başarılı bir yönetim görmüyorum. Elbette ki bu değişim içerisinde yapılan iyi işler de vardır, bunlara inkâr etmek istemem. Örneğin kentsel dönüşüme başlanmış olması önemlidir. 20 yıl önceki bizim seçim bildirgemizde henüz kentsel dönüşümün Türkiye'de hukuki bir altlığı yokken Hamidiye ıslah projesi olarak, bugünkü adıyla kentsel dönüşümü vadetmiştik. Lakin kentsel dönüşüme bugün başlandı. Aksaray 20 yılını kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray'ı yönetseydi 20 yıl önce başlanmış olsaydı eğer, bugün Hamidiye, Minarecik Dere gibi mahalleler Aksaray'ın bambaşka bir meydanını oluşturabilecek bir kent merkezi haline gelecekti. Sonuç olarak; genel anlamıyla ben başarısız buluyorum" dedi. 

"Siz Kendi Paranızı Harcarken Bu Kadar Hoyrat Ve Savurgan mısınız?"

CHP Aksaray Belediye Başkan adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray'daki belediye yönetiminin eksiklerini ve yanlışlarını da dile getirerek, "Özellikle bizim ayrıldığımız çok temel nokta var. Anlayış noktasında bir farklılık var. Bizim olayları okuma, olayları anlamlandırmamızla Evren Bey'inki maalesef uyuşmuyor. Bir belediye başkanını ve kadrolarını seçtiğimiz zaman, aynı zamanda Aksaray'ın kasasını emanet edersiniz. Bu kadrolar, bu kasayı Aksaray'ın varlıklarını Aksaray için en doğru şekilde kullanması gerek.  Valilik konağının önündeki caddeye bir yıl içerisinde 3 defa asfalt döküldü. Daha sonra Devlet Su İşlerinin boru geçirmesi için asfaltı kazdılar. Daha sonra yama atıldı. Sonra yama çöktü komple tekrardan asfaltladılar. Yani şimdi bu para kimin parası? Sizin babanızın parası değil Sayın Evren Dinçer, bu para Aksaraylı vatandaşın parası. Siz kendi paranızı harcarken bu kadar hoyrat ve savurgan mısınız? Yoksa söz konusu Aksaraylı vatandaşın parası olunca mı 1 yıl içerisinde 3 defa aynı caddeyi asfaltlıyorsunuz?" sözlerini kullandı.

"Pandemide 40 Milyona Estetik Olsun Diye Direk Değiştirdiler" 

Pandeminin en yoğun zamanlarında esnafın zorluk yaşarken belediyenin esnafa yardım etmek yerine direkleri yenilediğini söyleyen Demir, "Böyle bir dönemde Atatürk Bulvarı'nda aydınlatma direklerine kent estetiği adı altında o zamanın parasıyla 40 milyon lira harcadılar ve sadece direklerini değiştirdiler. Öncelik 40 milyon liralık direklerin miydi yoksa dükkânını açamayan esnafın, yevmiye alamayan işçinin bir derdine derman olmak mıydı? İşte bahsettiğim anlayış farkı bu. Biz olaylara farklı pencerelerden yaklaşıyoruz" dedi.

"Gerçek Belediyecilik, Halkçı Belediyeciliktir"

Gerçek Belediyecilik kavramının tanımını da yapan Demir, gerçek belediyeciliğin halkçı belediyecilik olduğuna dikkat çekti. Yıldırım Demir, özellikle Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılan yurtlar konusunda yaşananlara değinirken; Aksaray Belediyesi'nin yaptığı yurtların Yurtkur'a devredilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yaşanan tartışmalara değindi. Belediye kanununun açık olduğunu belirten Demir, Aksaraylı vatandaşların malının bedelsiz olarak devredilmesine karşı çıktı. İstanbul merkezli bir derneğe 15 yıllığına bedelsiz kullanım hakkı verilmesini eleştiren Demir, bu durumun Aksaray halkının aleyhine olduğunu savundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortaköy MYO’da Kardeşlik Ve Kaynaşma İftarıÖnceki Haber

Ortaköy MYO’da Kardeşlik Ve Kaynaşma İft...

Dinçer: "Geleceğimizi Öğretmenler İnşa Ediyor"Sonraki Haber

Dinçer: "Geleceğimizi Öğretmenler İnşa E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar