Depremzedeler İçin İstihdam Seferberliği Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremzedeler İçin İstihdam Seferberliği Sürüyor
 Aksaray Valiliği ve İŞKUR koordinasyonuyla, depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalar sürüyor.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak depremden etkilenen ve iş arayan vatandaşlar, Kredi yurtlar Kurumu, misafirhane, otel gibi konakladıkları yerlerde İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edilerek, kayıt altına alınıyor.  Bu zamana kadar Aksaray'da depremzedelere yönelik açılan iş ilanlarıyla 127 vatandaş işe yerleştirildi. 

İş Kulübü Eğitimleri Ve Meslek Danışmanlığı

Bunun yanı sıra Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları, Engelli Koçları, İş Kulüpleri tarafından Aksaray'da öğrenim gören, depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere kadın ve gençlere yönelik seminerler düzenlenerek iş arama becerileri, işgücü piyasası hakkında bilgiler, istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, özgeçmiş hazırlama, mülakat simülasyonu ve kişisel gelişim üzerine eğitimler düzenlenmeye devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde gerçekleşen deprem nedeniyle “İstihdam Ve Danışmanlık Hizmetleri Eylem Planı” düzenlendi. Bu kapsamda depremden etkilenerek evlerde ikamet eden vatandaşlara iş arayan danışmanları telefon ve zoom aracılığıyla bilgilendirme gerçekleştirilirken, engelli vatandaşların istihdam ve rehabilitasyonu için de engelli koçları çalışmalarını sürdürüyor.

Depremzedelere İşbaşı Eğitim Ve Toplum Yararına Desteği

Aktif işgücü programları kapsamında İşbaşı Eğitim Programı ve Toplum Yararına Programı aracılığıyla da işe yerleştirmeler yapılıyor. Aksaray'a gelen kalifiye elemanı alanında istihdam etmek, yaşadıkları şehirlere dönene kadar istihdamda tutmak için “Geçici İstihdam Projesi” düzenlendi. Arz- talep dengesini gözeterek uygun eşleştirmelerle 40 kişiye iş imkanı oluşturuldu.

9. Tekstil Zirvesinde Depremzede İstihdam Seferberliği İçin 500 İstihdam

Daha fazla vatandaşın istihdamdan yararlanabilmesi için Sektörel Buluşmalar kapsamında düzenlenen “9. Tekstil Zirvesinde” “+1 Depremzede İstihdamına” yönelik çalışma önerileri ele alınarak tekstil firmaları 500 kişiye istihdam sözü verdi.

Yaraları Sarmak İçin Yapılan Faaliyetler

Yapılan çalışmalar kapsamında 2.176 depremzede vatandaşa iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmeti sunuldu. 174 depremzede vatandaşa iş kulübü eğitimleri verilirken, eğitim gören 120 depremzede öğrenciye kariyer planlama ve meslek danışmanlığı konularında destek olundu. 

İŞKUR işbaşı eğitim programı teşvikleri kapsamında 28 depremzede teşviklerden yararlanarak işe başlarken, 127 depremzede vatandaş da farklı sektörlerde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirildi. 30 tekstil firmasının katılımı ile gerçekleşen 9. Tekstil Zirvesinde ilk etapta 400 kişilik depremzede için kontenjan tahsis edildi.  Aksaray Valiliği öncülüğünde başlatılan ve tüm Türkiye'de devreye alınan örnek proje Evim Evin Olsun kapsamında 55 aileye ev eşleşmesi yapılarak 179 kişi eve yerleştirildi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TSYD Yönetiminden KKTC'de Önemli ZiyaretlerÖnceki Haber

TSYD Yönetiminden KKTC'de Önemli Ziyaret...

Tribünde Kalbine Yenik Düşen Genç Son Yolculuğuna UğurlandıSonraki Haber

Tribünde Kalbine Yenik Düşen Genç Son Yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar