
10 Bin Kişi İşe Yerleştirilecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’ kapsamında Aksaray’da 3 bin 84 kişiye ek istihdam sağlandığını belirten İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, 6 bin kişiye yönelik olan bu çalışmayı 10 bin kişiye yükselttiklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli Seferberlik” çağrısı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” çalışması başlatılmıştı. Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray’da bugün itibariyle 3 bin 84 kişiye ek istihdam sağlandığını söyledi. Akkuş, daha önce hedefin 6 bin kişiye yönelik olduğunu ifade ederek, “Şu an bu rakama yaklaşmış bulunmaktayız. Bu nedenle hedefimizi revize ederek 10 bin kişiye yükseltiyoruz. Aksaray bu konuda çok iyi bir durumda yer alıyor” dedi.
Devlet Hem İşvereni Hem De İşe Gireni Destekliyor
Öncelikli hedeflerinin işverenlerle çalışanları bir araya getirip bilgilendirmek olduğunu ifade eden İŞ-Kur Müdürü Akkuş, şöyle devam etti: “Program büyük bir istihdam teşvikini içeriyor. İlimizde de istihdamda milli seferberlik için gereken her türlü destek ve çalışma tüm sahalarda devam ediyor. İşverenlerimiz ve halkımızla bir araya gelerek teşvik programımızı daha iyi anlatabilmek adına görüşmeler yapıyoruz. Bende buradan özellikle şunu belirtmek istiyorum. Devletimizin işverenlere projede vermiş olduğu önemli destekler var. Bu teşvik programı ile işverenlerimize şunu diyoruz; 2017 yılında çalıştırmaya başladığınız her işçinin, maaşı dışındaki vergi ve primleri siz değil, bu yıl süresince devlet karşılıyor. Bu da çok önemli bir destektir” diye konuştu.
Meslek Edindirme Kursları Da Devam Ediyor
TYP dışında meslek edindirme kurslarının da devam ettiğini söyleyen Akkuş, “Biz meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz. Hem istihdam garantili hem de garantisiz kurslarımız var. İstihdam garantili kurslarımıza yoğun bir ilgi var. Günlük 20 ile 30 lira arasında ücret ödeniyor. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren yatırımlar için kurs alan her bir öğrencimize 30 lira ödeme yapılıyor. 10 kişi dondurma üreticisi olarak kurslarına başladılar. En az %50’si istihdam garantisi olacaktır. Vatandaşların meslek edindirme kurslarından da istifade etmelerini istiyoruz. Birde istihdam garantisiz meslek edindirme kurslarımız ise unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el halısı dokumacı gibi bir kursu alabilecekler” açıklamasında bulundu. Haber: Ziya Koçak
Yorum Yazın