Dijital Çağda Sosyal Medyanın Aydınlık Ve Karanlık Yüzü Konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Valiliği’nin organize ettiği ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı Sempozyumu, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi

 Aksaray Kültür Merkezi'nde iki gün boyunca Dijital Çağda Sosyal Medya Kullanımı ve İnternet Bağımlılığı konusunda orta öğretim öğrencilerinin bir araya gelerek yaptıkları tartışmalar sonucunda ortaya çıkan raporlar yüzlerce öğrenci ve velileri ile paylaşıldı. Sempozyuma katılan 21 öğrenci iki gün boyunca teknoloji ile birlikte gelişen internet bağımlılığının ve sosyal medyanın öğrenciler, gençler ve insanlar üzerindeki olumlu, olumsuz etkilerini tartışarak değerlendirdi. Sempozyum sonunda İnternet ve sosyal medya ağlarının bilinçli ve düzenli kullanılması konusunda ortak fikir ortaya çıktı.

Bilginin Doğruluğunu Teyit Etmeden Paylaşmayın

Sosyal medya kullanımında sıralamada dünya ikincisi olan Türkiye'nin sosyal medyayı ne şekilde kullanacağı konusunda aktif ve detaylı çalışmalar yapılması gerektiğinin önemine vurgu yapan gençler, sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği ve kötü örnekler olduğunu; bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi için bütün sosyal medya kullanıcılarının kendi içeriklerini yaratmaları gerektiğini belirtti. Sempozyumda teknoloji ve yapay zeka ile birleşen sosyal medyanın, birçok yanılgı ve yanılsama içerisinde insanları etkilediğinin önemine vurgu yapılarak, tüm sosyal medya kullanıcılarının sosyal medya üzerindeki gördükleri bilgileri en azından kısaca araştırıp, doğru bilgiye eriştikten sonra beğendikleri paylaşımları kendilerinin yapmalarının önemine dikkat çekildi.

“Projeler Diğer İllere Örnek Oluyor

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray’ın yaptığı projelerin diğer illere ve kurumlar örnek olduğunu ve talep gördüğünü söyledi.  Aydoğdu yaptığı konuşmada “Biz bu projelerin tamamını kendi AR-GE ekibimizle yapıyoruz. Bu güzel projeleri iyilikle, güzellikle, samimiyetle, gece gündüz çalışan ekibimiz yapıyor. Ben çok şanslıyım. Allah'a bu konuda şükrediyorum. AR-GE ekibime çok teşekkür ediyorum” dedi.

“AR-GE Ekibimiz Gece Gündüz Çalışıyor”

Projede perde arkasında büyük bir ekibin çalıştığını dile getiren ve ekibe teşekkür eden Aydoğdu “Bu proje de ciddi bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. Gençlerimiz ülkemize örnek bir proje ile iki gün boyunca yaptıkları çalışmaları sunduklarında, ne denli güzel bir projeye imza attıklarını ispat ettiler. Gecenin 3’ünde, 4’ünde, 5’inde AR-GE ekibim beni arayıp ‘Vali’m olmuş mu’ diye soruyorlar. Bizler perde arkasında, samimiyetle gece-gündüz çalışıp, o görmüş olduğunuz güzellikleri, görselleri sizlere yansıtan samimi mesai arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bu işler parayla, pulla yapılacak işler değil” diyerek ekibinde bulunan İngilizce Öğretmeni Fatih Kiraz’ın doğum gününü kutlayıp, doğum günü pastası kesti. Çalışmaların sonunda katılımcılara yönelik düzenlenen sertifika ve ödül törenine Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.

“İnsan Zaten Bağımlı Bir Canlı”

Sempozyumda öğrencilere konuşan Kültür Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan “Dünya üzerinde tarih boyunca birçok toplumlar, birçok kavimler geldi, geçti ve gittiler. Hepsi de güzel işler yaptılar. İnsan ruhu, binlerce yıllık tarih içerisinde, teknolojiyi dönemine göre kendisi keşfedip, insanlık yararına sunmuştur. Biz şu an günümüz teknolojisini konuşuyoruz, ama insanın ruhunu teknoloji inşa edemez. İnsanoğlu bağımlı bir varlıktır. Vicdanına bağımlıdır, bedenimizde bağımlıdır havaya, suya, aile ve sevgiye bağımlıdır. O halde fazla bağımlı olmadan yaşamak lazımdır. Zaten bağımlıyız. Her şeyimizi külliyen bir şeye bağlamak yanlış. Teknoloji ve internetin faydalarından yararlanmak lazım, ama çok da fazla bağımlı olmamak gerekir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sempozyuma katılan öğrencilere ve akademisyenlere ödülleri tören ile takdim edildi. Öğrencilere belgelerini ve ödüllerini Vali Hamza Aydoğdu ile Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal takdim etti.

Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehitlerin Ruhuna Yasin OkutulduÖnceki Haber

Şehitlerin Ruhuna Yasin Okutuldu

Aksaray'da Ideathon HeyecanıSonraki Haber

Aksaray'da Ideathon Heyecanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar