Dijital Tır Aksaray’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatılması amacıyla hayata geçirilen Dijital TIR Projesi kapsamında Aksaray’a gelen Dijital TIR Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ziyaretiyle açıldı.

Öğrenciler ve basın mensuplarıyla Dijital TIR’ın içerisini gezen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu burada yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının illere gönderdiği Dijital TIR’ımızı beraber gezdik. Şu anda 47 ilimizi gezerek Kırıkkale’den buraya geldi. Buradan da Hatay ilimize gidecek. Çocuklarımız TIR’ın içerisini geziyor. Hakikaten bir farkındalık oluşturmak adına çok güzel bir uygulama bence. Çocuklarımız hem bizim SİHA’larımızla ilgili bilgi alıyorlar hem de orada oyun oynama fırsatı buluyorlar. Ben öncelikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımız Fahrettin Altun’a bu farkındalık çalışması için teşekkür ediyorum. Bölge Müdürü’müze teşekkür ediyorum. TIR’ımız bugün burada, bütün öğrencilerimizi ve merak edenleri görmeye davet ediyoruz. Dijital bir çağ, bilgi çağı biz bundan geri kalamayız. Mutlak suretle takip etmek zorundayız. Çünkü artık teknoloji aslında bir farkındalık. Farklılık olmaktan da çıktı çünkü hayatımızın bir parçası odu. Artık ekmek gibi, su gibi, hava gibi kendi azalarımızın bir parçası gibi onun için Dünyadaki bütün gelişmeleri, değişmeleri çok hızlı bir şekilde takip etmek istiyoruz. Yani teknoloji okuryazarlığı okuma yazmak bilmek kadar önemli. Onun içinde çocuklarımızın da bu gelişmelerden mahrum olmamaları için uygulamalı olarak böyle farkındalıkların olması hem çocuklarımız açısından hem de iller açısından çok güzel oluyor” dedi.

Salgın tedbirlerinin uygulandığı Dijital TIR’da ziyaretçiler tek tek alınırken, vatandaşlar Dijital TIR’ı 31 Aralık Cuma gününe kadar, 10.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilecek. Haber: Bekir Tosun


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Esnafı Ağbaba’ya Dert YandıÖnceki Haber

Aksaray Esnafı Ağbaba’ya Dert Yandı

DSİ Tarım Sulaması Ve İçme Suyu Çalışmalarını AnlattıSonraki Haber

DSİ Tarım Sulaması Ve İçme Suyu Çalışmal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar