Doğantarla köyünde 17 çocuk için sünnet merasimi gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Valiliği Kentte bulunan dezavantajlı cocuklar için düzenlediği sünnet şöleni ile çocukların sünnet merasimlerini gerçekleştirdi.

Aksaray Valiliği himayesinde Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde merkeze bağlı Doğantarla köyünde 17 çocuk için  gerçekleştirilen sünnet merasimi  aileleri sevindirdi.  Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu törende yaptığı konuşmada “Aksaray Valiliği olarak 95 köyümüzdeki bütün çocuklarımızı sünnet etme kararı aldık, bugün Doğantarla köyümüzdeyiz ve bugün 17 çocuğumuzu sünnet ediyoruz. Değerli annelerimiz, babalarımız 1 Temmuz'dan itibaren de yüzme bilmeyen bütün çocuklarımıza Gençlik Spor İl Müdürlüğü vasıtasıyla yüzme öğreteceğiz. Devlet sosyal bir devlet olduğu zaman devlet görevini yerine getirir” dedi. 

 

“Vatandaşlarımızın ayağına  imkan sunacağız”

 

“Biz imkanları kısıtlı olan vatandaşlarımızın ayağına sosyal devletin bütün imkanlarını sunarak onları mutlu etmeliyiz” diyen Vali Aydoğdu  “Bugün burada bulunan çocuklarımız ve ailelerinin sevinçlerine birim amirlerimizle birlikte ortak olduğumuz için çok mutluyuz. Bu gün çocuklarımızın güzel bir günü, sağlıklı günlerinden bir tanesi Allah onlara vatanına, milletine, ailelerine hayırlı bir aile olmayı nasip etsin. Bize ve birim amirlerimize bu güzel günde kapı açtığınız için Allah hepinizden razı olsun Allah sizi var etsin” diye konuştu. 

 

“Yüzme öğreteceğiz”

 

Pandemi sürecinde hastalık sayılarındaki düşüş ile ilgili de bilgiler veren Vali Aydoğdu “Pandemi sürecinden çıktık. Bu pandemi sürecinde en çok etkilenen çocuklarımız. Biz aynı zamanda sağlık müdürlüğümüz vasıtasıyla da gelecek aydan itibaren bütün köylerde sağlık taraması yapacağız çocuklarımız bu durumdan çıkarken boyları, kiloları acaba sosyal durumları nasıl bununla ilgili de aile hekimlerimiz ile geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirdik, Özel İdare ve Valiliğin ilgili olduğu köylerimizde de sağlık taraması yapacağız. Aynı zamanda bu köylerimizde yüzme bilmeyen çocuklarımıza, yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü yüzme öğretecek. Bugün de hem pandemi sona eriyor hem de bu köyde vaka sayımız aylardır sıfır. Bu konuda da ailelerimizi ve muhtarımızı tebrik ediyoruz” Şeklinde konuştu.

 

“Anadolu insanı cömert”

 

“Anadolu insanı gerçekten çok cömert biz geldik devletimizin imkanlarıyla çocuklarımızı sünnet edelim diye kuzudan ziyade gelen misafirlere düve kesmiş” diyerek Anadolu insanının cömertliğine dikkat çeken Vali Aydoğdu “Anadolu insanına el uzattığınız zaman dokunduğunuz zaman gönüle girdiğimiz zaman bütün kapılarını size açıyor burada bir şenlik havası var. Devlet vatandaşla bütünleştiği zaman devlettir, devlet sosyal devlet olduğu zaman vatandaşının ayağına gittiği zaman devlettir. Burada bu güzel manzarayı görmek bizi çok mutlu etmiştir. Aksaray’ın il oluşunun da yıl dönümü kubbetül İslam il oluşunu kutluyoruz nice yıllara diliyoruz. İnşallah hep birlikte çocuklarımıza kadınlarımıza hizmet ederek Aksaray’ımızı yücelteceğiz. Sloganımız şudur iyilik bulaşıcıdır dokunmadığımız el kalmayacak. Böyle bir ilde valilik yaptığım için Allah’a çok şükür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti saki bir devlettir cömert bir devlettir biz böyle bir arkadaş topluluğu ve vatandaşlarla birlikte olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız bu pandemi sürecinde hayatla entegre olamadılar oyun oynayamayan bir çocuk çocuk değildir biz de çocuklarımızı hayatla entegre ederek el birliği ile bunları yapabileceğimize inanıyoruz 95 köyde 200’e yakın çocuğumuzu sünnet edeceğiz. Dokunmadığımız çocuk kalmayacak bütün amacımız budur” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Aydoğdu: “vaka sayısı sıfıra yakın bir düzeye geldi”Önceki Haber

Vali Aydoğdu: “vaka sayısı sıfıra yakın...

Genç yazarlar kampta buluşuyorSonraki Haber

Genç yazarlar kampta buluşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar