Dolandırıcılığın Böylesi! 50 Adet Koyunu 380 Tl'ye Alıp Kaçtılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray merkez Cangıllı köyünde çiftçilik yapan üretici Ali Öztürk, Kurban Bayramı öncesi dolandırıcıların tuzağına düştü. Çiftçi Öztürk, 50 küçükbaş kurbanlığını alan dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istiyor. 

 

Kurban Bayramı öncesinde, Cangıllı köyünde üreticilik yapan Ali Öztürk, 50 tane küçükbaş kurbanlığının dolandırıcılar tarafından alındığını belirterek, nasıl dolandırıldığını anlattı ve yetkililere yardım çağrısında bulundu. 

“Daha Önce Bizden Koyunlarımızın Yününü Alan Şahıs, 6 Kişiyle Birlikte Geldi”

Geçen sene Cangıllı’ya bir kişi geldiğini ve kendisinden koyunyünü ile 2 tane küçükbaş kurbanlık aldığını söyleyen Öztürk, "Biz bunların dolandırıcı olduğunu tabii bilmiyoruz. Geçen sene bizden koyunlarımızın yününü alan şahıs yanıma getirdiği kişilere, ‘Ali abinin koyunları besili ve iyidir. Kalitelidir, eti de iyi olur’ diye yanıma daha önceden görmediğim 6 kişiyle birlikte geldiler. E yanımıza gelen kişiler, ‘Bizim eşimiz, dostumuz, akrabamız çok. Bize 50 adet kurbanlık koyun lazım’ dediler. Kendilerini galerici olarak tanıtıp aynı zamanda Ankara Polatlı'da büyükbaş küçükbaş çiftlikleri olduğunu söylediler. Ufak bir konuşmanın ardından 25-25 olmak üzere 50 adet kurbanın pazarlıklarını yaptık ve diğer 25 abime ait olduğu için ayrı pazarlık yaptık” dedi.

“380 Bin Gönderiyoruz Diye 380 TL Para Göndermişler”

Kurbanlıkların tanesini 8 bin 500 liradan satma üzerine anlaştıklarını söyleyen Öztürk, “Toplam rakam 382.500 lira tutuyordu. Bana 2500 lirasını nakit elden ödediler. Sonra 380 bin lirayı hesabıma gönderdiklerini söylediler. Ben de ‘hesapta parayı görmem lazım’ dedim. Hesabını açtı ekranı büyüttü, orada 380 rakamını gördüm ama kalan tarafında parmağı vardı. ‘Hesabına para geçmiş’ dediler ben de aradan geçen yarım saatlik zaman içerisinde oğlumu aradım, ‘oğlum hesabımıza bir bak orada ne kadar paramız var’ dedim. O esnada bunlar köyden ayrılmışlardı. Oğlum hesabıma bakıp döndü ‘Baba hesabınızda sadece 380 TL var’ dedi. Bunlar benim hesabıma 380.000 TL gönderiyoruz diye 380 TL para göndermişler. Diğer taraftan da biz para hesaba gelene kadar bu küçükbaşlarla ilgili bir kağıt düzenlemiştik, tanesini kaç liradan yazdığımıza dair. O esnada bu şahıslar bana bir senet düzenlemişler. Bana dediler ki ‘hesabına para geçmiş olabilir ama yarın hesabında parayı kullanana kadar bunu sana güvence veriyoruz’ diye bir de senet verdiler. Normalde benim senetten hiç haberim yoktu. Onların amacı benim güvenimi kazanmak. İşte ‘hesaba para geçtikten sonra sen paranı çekince bu senedi WhatsApp'tan bizi arayarak yakabilirsin’ dediler” ifadelerini kullandı.

“Senedin Üstünde de 380.000 TL Ama Yazı ile Olan Yerde 380 TL Yazıyor”

“Bu yaşananların ardından ben jandarmaya haber verdim” diyen çiftçi Ali Öztürk, “Jandarma hızlı bir şekilde bu dolandırıcılara ulaştı. Dolandırıcılar bana güvence olarak verdikleri senedin bir videosunu çekerek jandarmaya göndermişler. Verdikleri 2.500 peşinatı ve evde yemek yemişlerdi onun için de 3000 TL'nin videosunu çekip, ‘Biz bu malları aldık ama karşılığında güvence olarak senet de verdik’ demişler. Oysaki senedin üstünde de yine 380.000 TL ama yazı ile olan yerde de 380 TL yazıyor. Yine hesabıma 380 TL gönderen bir kadın, senetteki isimle hesabımıza parayı gönderenlerden çok farklı. Hesabımıza para gönderenin ismi ‘Esra’ senetteki kişinin ismi ‘Özgür Cambaz’. Bu senedin ona ait olup olmadığını bile bilmiyoruz. Dolandırıcılar bir şekilde kılıfına uydurup benim 1 yıllık emeğimi götürdüler. Yetkililerden bir an önce bu dolandırıcıların yakalanmasını talep ediyorum. Bunlar toplamda 6 kişi, bayram ağzı beni yaktılar, en azından başka üreticilerin canını yakmasınlar” açıklamasında bulundu. Özel Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Taekwondo Rüzgârı EstiÖnceki Haber

Aksaray’da Taekwondo Rüzgârı Esti

Kazazedenin Yardımına Kumbuzoğlu Ve Dinçer KoştuSonraki Haber

Kazazedenin Yardımına Kumbuzoğlu Ve Dinç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar