Down Sendromluydu Milli Takımın Kalecisi Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinç Ailesi “Engeller yeter ki kalplerde ve gönüllerde olmasın. Engelli aileleri çocuklarına inansınlar ardından başarı gelecektir”

 Türkiye Down Sendromlu Mlli Futbol Takımı Nisan ayında Peru’da yapılan  Dünya şampiyonasına katılarak Dünya 3' üncüsü oldu. Şampiyona’ya ilk defa katılan Futsal Milli Takım’ımızın Aksaraylı Kalecisi Down Sendromlu Hüseyin Dinç ve ailesiyle buluştuk. Dinç Ailesi oğullarıyla gururduyduklarını belirterek “Hiçbir yerden destek almadan kendi imkanlarımızla oğlumuzla ilgilendik. Milli Sporcu oğlumuza devletten destek bekliyoruz” dedi.

Dünya 3. Olan Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takımımızın Aksaraylı Kalecisi Down Sendromlu Milli Sporcu Hüseyin Dinç, Aksaray'da bir şirkette temizlik işçisi olarak çalışırken antrenmalarını aksatmadan sürdürüyor.

34 yaşındaki Milli Kalecisi Hüseyin Dinç’in annesi Aysel Dinç oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Dinç “Evet Hüseyin ile birlikte 4 çocuğum var. Hüseyin'in doğduğu andan itibaren Down Sendromlu engelli olduğunu öğrendik. O andan itibaren İstanbul'da Erol Sabancı Spastik Rehabilitasyon okuluna gönderdik. Eğitimiyle ben, babası, kardeşleri çok yakından ilgilendik. Yaş ilerledikçe çocuk yaşta sokaktaki arkadaşlarıyla spora ilgisinin olduğunu fark ettik. Gönül Dostları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hocaları, Hüseyin'in spora ilgisini fark ettiler. Hocaları sürekli Hüseyin'in yanında olarak ona destek verdiler. Yine hocaların desteği ile Milli Takım’a seçildi. Sonra da yoğun bir antrenman programında çok çalıştı. 6 yıldır milli takımda” dedi.

Bir Şirkette Asgari Ücretle Çalışıyor

“Hüseyin aynı zamanda Aksaray'da özel bir şirkette temizlik görevlisi olarak da çalışmakta” diyen Anne Dinç “Engelli çocukları olan ailelere şunu söylemek istedim, çocuklarının arkasında duracaklar ve onlarla ilgilenecekler. Biz Hüseyin’i hiçbir zaman engelli ya da özürlü olarak görmedik. Milli Takıma seçildikten sonra devletten hiçbir gelir olmamasına rağmen biz her ihtiyaçlarıyla ilgilendik.” diye konuştu. Engellerin kalpte ve gönülde olduğunu söyleyen anne Aysel Dinç “Engellilere yeter ki fırsat verilsin. Onlar başarılı olacaktır. Oğlum Hüseyin Dinç sporun her branşıyla ilgileniyor. Basketbol başta olmak üzere masa tenisi ve futbolda başarılar gösterdi. Bir çok madalyası ve derecesi var” ifadelerini kullandı.

“Heyecanla İzliyor Gurur Duyuyoruz”

Down Sendromlu Futsal Milli Takımı’nın maçlarını büyük bir heyecanla izlediğini söyleyen anne Aysel Dinç “Milli takımımız dünya üçüncüsü olunca çok mutlu olduk. Çok gururlandık. Maçlar bitip Türkiye'ye döndükten sonra Hüseyin Kayseri'den Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün tahsis ettiği bir arabayla karşılandı. Konvoylar eşliğinde Aksaray'a getirildi ve biz çok gururlandık” diyerek o anları anlattı.

Milli Sporculara Verilen Haklardan Yararlanmıyorlar

Down Sendromlu Futsal Milli Takımının 6 yıldır oyuncusu ve kalecisi olan Hüseyin Dinç’in devlet tarafından maaşı olmadığını söyleyen anne Aysel Dinç Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın'ın bu konuyla ilgilendiğini, sadece takımdan bir kişinin emekli olabildiğini anlattı.  Dinç “Onun dışında da çalışmaların sürdüğünü zannediyoruz. Hüseyin'in herhangi bir emeklilik durumu şu an söz konusu. Değil devletten de bu konuyla ilgili herhangi bir maddi destek almıyoruz” diyerek Milli sporculara verilen haklardan yararlanmaları gerektiğine dikkat çekti.

“Çocuklarınızı Engelli Olarka Görmeyin Destekleyin”

Baba Hasan Dinç de “Hüseyin'i doğumdan itibaren hiçbir zaman engelli bir birey olarak görmedik. Kardeşleri ve biz ona çok destek olduk. Devletin açmış olduğu rehabilitasyonlara gönderdik. Hüseyin'in yaşı ilerledikçe mahallemizdeki basket sahasında zaman geçirmeye başladı. Çocuklarla futbol oynadı. Hüseyin'i özel bir Rehabilitasyon merkezine gönderdik. Orada da hocaları spora olan yeteneğini keşfetti ve milli takıma seçildi” diye konuştu.

“Maddi Sevet Gururun Yanında Hiç Bir Şey”

“Orada da başarılı oldu. Dünyanın hiçbir maddi serveti bu gururun yanında hiçbir şey” diyen Baba Dinç “Bir engelli birey babası olarak, ailelerinde engelli bireyler olan ailelere, çocuklarını asla engelli olarak görmemelerini tavsiye ederim. Yeter ki çocuklarına destek olsunlar. Çocuklarının başarılı olacaklarını göreceklerdir” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24. Başkanlar Kurulu Toplantısında İnternet Yasası Gündeme GetirildiÖnceki Haber

24. Başkanlar Kurulu Toplantısında İnter...

Aksaray Merkez Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinin Sokak Hayvanları İle Başı BeladaSonraki Haber

Aksaray Merkez Cumhuriyet Mahallesi Saki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar