DP Genel Başkanı Uysal “Cumhuriyetin Bütün Değerlerini Yok Edenlerden Hesap Sorulacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’ı ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için hükümetin gitmesi gerektiğine dikkat çekerek “Her ne yaparsanız yapın, önünde sonunda bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Biz Türkiye'de bir devri sabık yaratacağız. Demokratik kurallar çerçevesinde milletimizle birlikte, bu kravatlı soygunculardan hesap soracağız. Bunlardan hesap sormayıp da madalya mı takacağız?” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı, Afyon Milletvekili Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Aksaray'da partisinin düzenlediği bir dizi ziyarette bulundu. Basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendiren Genel Başkan Gültekin Uysal Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığını belirterek ilk seçimde milletin ülkeye zarar veren hükümeti göndereceğini söyledi. DP Genel Başkanı Uysal, AK Parti iktidarına “kravatlı soyguncular” yakıştırmasında bulunarak hükümetin bir harami düzeni kurduğunu söyledi. Uysal “Cumhuriyetin bütün değerlerini yok edenlerden hesap sorulacak” diye konuştu.

“Kuru Ekmeğe Muhtaç Ettiler”

Ülke üzerinde yapılan sistem denemelerinin çöküşe neden olduğunu ve milleti kuru ekmeğe muhtaç ettiğini söyleyen Uysal Cumhur Başkanı Erdoğan’ı hedef alarak “Kendisini ekonomist olarak değerlendiren, Çin modeli ve farklı modelleri 84 milyonun üzerinde deneyen yapı, şu an milleti ekmeğe muhtaç etti” diyerek “Milyonlarca insanın sofrasındaki ekmeği çalındığı, milyonlarca insanın işsiz kaldığı bu sistematik ekonomik çöküşün bedelini vatandaş ödüyor” diye konuştu.

“4 Tane 5 Yıllık Kalkınma Planı Süresi Kullandılar”

Hükümetin 20 yılda 4 adet kalkınma planını uygulamaya alacak kadar vakti olduğunu ancak gelinen noktada hükümetin yaptıklarının sonuçlarının vatandaşı perişan ettiğini kaydetti. Suriyelileri göndermeyeceği diye direnen yapının kendi yetiştirdiği hekimlerine git dediği bir  anlayışa gönderme yapan Uysal “Bu anlayışla Türkiye'nin yol alma imkanı yoktur. 20 yıldır Türk Milleti Sayın Erdoğan ve partisine hiçbir mazeret bırakmayacak şekilde yetki vermiş. Yetki yetmemiş, mutlak güç istemiş. Bu millet onu da vermiş. Bugün geldiğimiz noktada iki buçuk trilyon dolarlık bütçeyi kullanmış. Dört tane, 5 yıllık uygulanacak kalkınma planı zamanını kullanmış, ama hala suç hep bir başkalarında ve hala mazeret peşindeler. 5 yıl daha Sayın Erdoğan'a millet yetki verse, 20 yılda yapamadığınız neyi yapacaksınız?” ifadelerini kullandı. Uysal ilk seçimde vatandaşın bu sistemi göndereceğini belirterek

“Önümüzde Türk demokrasisinin belki de en büyük sınavı ile karşı karşıyayız. Bu açıdan 2023'te yapılacak genel seçimlerde Allah'ın izniyle Türk Milleti kendi kaderini ortaya koyup bu haramilerin Elinden ülkeyi kurtaracaktır” şeklinde konuştu.

“Ülkenin Bütün Kaynaklarını Yok Edenlerden Hesap Sorulacaktır”

Uygulanan tarım politikaları nedeniyle üretmeyen tüketen ve ithal eden bir ülke konumuna geldiğimizi hatırlatan Uysal “Uluslararası Yolsuzluklarla Mücadele Örgütü’nün yaptığı bir araştırma sonucunda ülkede vatandaşların yüzde 74'ü yolsuzlukların arttığı yönünde görüş bildirdi. Bu ülkeyi yanlış batağına saplayanlardan, sistematik olarak bu ülkenin bütün kaynaklarını yok edenlerden hesap sorulacaktır. Bu ülkenin Milli Güvenlik Kurulunu toplayanlar bilmelidir ki bu ülkedeki yolsuzlukların artması, terör örgütleri kadar milli güvenlik meselesidir. Açık yüreklilikle söylüyoruz. Adınızın Ak olması yetmez.  Alnımız ak olacak. Buradan açıkça sormaktayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tüzüğünde kötülük mü yazmaktadır? Bu kadar zulmü bu coğrafyanın insanları hak etmiyor” hatırlatmasında bulundu.

“Hükümet Fetö İle Ülkeyi Felakete Götürdü”

“Bir ülkenin gelişmiş insan gücünün, kendi topraklarında gelecek hayali kuramamasından daha büyük felaket olamaz” diyen Uysal “Vatana ihanetin ne olduğunu Atatürk Havalimanı'na yapıldığı zaman görebiliyoruz. Bu iktidarın ‘Devleti ele geçireceğiz’ diyerek FETÖ ile 15 Temmuz'da bu ülkeyi nasıl felakete götürdüklerinin ihanetini görmekteyiz. Cumhuriyetin bütün değerlerini yerle bir ettikleri yetmezmiş gibi pandemide Sahra hastaneleri kuracağız diye Atatürk Havalimanı'nın yıkmak için tahrip etmek için nasıl bir yıkımı gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Yaptıklarının amaçlarını bilmekteyiz. Majestelerinin mülkiyetine geçmiş yeni İstanbul Havalimanı kar etsin diye yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Hamdolsun Allah’a Sabretmeyi Tavsiye Eden Bir İktidar Var”

Toplantıda konuşan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise “Demokratlar olarak 76 yıl boyunca ülkeyi yönetmiş, çiftçinin babası, esnafın babası, ‘benim köylüm’ diyen rahmetli Demirel’in bıraktığı mirası yeniden iktidar yapabilmek Türkiye’yi genel başkanımızla karış karış geziyoruz” diye konuştu. Aksaray’ın AK Parti’ye en yüksek oyu veren il olduğunu ancak hayrını göremediklerini kaydeden Enginyurt “AK Partililerin tabiriyle verdiniz de verdiniz. Ne aldınız. Veren el alan elden daha hayırlı dediler ama siz verdiniz ama hiçbir hayrını görmediniz. Gübrenin tonu 15 bin lira. İlaca bin liradan aşağı değil mazot 23 lira yemin yanına yanaşılmıyor. Elektrik yüzde yüz arttı. Doğalgaz faturaları ödenemiyor. Aksaray çiftçi memleketi, Aksaray tarım memleketi ve tarım cenneti de dâhil olmak üzere çiftçi Türkiye’de kan ağlıyor. Cumhuriyet tarihinde çiftçi sayısı beş yüz binin altına düşmüştür. Çiftçisine 2,5 lira verip iflas ettiren bu hükümet Rus’a, Amerikalıya, Kanadalıya para kazandırıyor ve çiftçimiz her geçen batıyor. Süt hayvancılığı artık yapılamaz hale geldi ve süt hayvanları kesime gidiyor. Hamdolsun Allah’a sabretmeyi tavsiye eden bir iktidar var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan sarayda yediği önünde yemediği arkasında olan bir sofrada manda yoğurdu, kestane balı yiyerek diyor ki, şükredin diyor. Biz sabredelim de cenab-ı Allah sizlere şükrü helal kılmadı” ifadelerini kullandı.

“20 Yıl Sonra O Anları Anlattı”

Gazetecilerin sorusu üzerine rahmetli eski bakan Sadi Somuncuoğlu ile 20 yıl önce arasında yaşanan kavga hakkında da açıklama yapan DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, olayın perde arkasını anlattı. Enginyurt “Sadi Somuncuoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. O günün şartlarıyla bir salı günü adaylık başvurusunun son günüydü. Ben Sadi beye, aday olacağını duyduğumda sordum. ‘Aday olacakmışsınız, adaylık niyetiniz var mı?’ diye, o da ‘Hayır benim öyle bir niyetim yok. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli bir söz verdi o sözü verine getirmek lazım. Dolayısıyla aday değilim’ dedi. Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli’yle görüştü yaklaşık 40 dakika kadar, orada da aday olmayacağını beyan etti. Biz Meclis’te otururken, gazeteciler geldiler. ‘Ne oluyor diye sorduk’ ‘Sadi Bey aday olmaya geliyor’ dediler. 4 milletvekili konuşurken ben tarihe tanıklık edeceğim diye arabanın arka kapısının orada durdum ne konuşuluyor dinliyorum. O arada göğsüme bir yumruk geldi. Baktım polis bana vuruyor. Dedim ki ‘Kardeşim ayıp olmuyor mu? Ben milletvekiliyim’ dedim. O da ‘Senin milletvekili olduğunu bilmiyordum’ deyip bir de tekme attı. Ben de doğal olarak tepki verdim. Ben ne Sadi Beye yanaştım. Ne Sadi Bey’i engelledim. Hiçbir şey yapmadım. Ama 20 yıl boyunca unutulmadı. Ben tekmeden sonra tepki gösterince Sadi Somuncuoğlu’nu dövdüler, engellediler ve nihayetinde ben 20 ay ceza aldım, 8 ay hapiste yattım. Bedel ödeyen ben oldum. Ben bu olaydan dolayı Sadi Bey başta olmak üzere hiç kimseden helallik istemedim. Hiçbir suçum günahım yoktu. Ama kamuoyuna böyle aksedildi” ifadelerini kullandı.

Yerel ve ulusal basın ile bir araya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal buradaki programın ardından Aksaray'daki esnafları ziyaret etti. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sahipli Ve Sahipsiz Hayvanlar ASÜ’de Sağlığına KavuşuyorÖnceki Haber

Sahipli Ve Sahipsiz Hayvanlar ASÜ’de Sağ...

Tabancayla Şakalaşırken Kazayla Arkadaşını VurduSonraki Haber

Tabancayla Şakalaşırken Kazayla Arkadaşı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar