Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde İlginç İddialar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde İlginç İddialar
<p><strong>Doktor Yok Sevk &Ccedil;ok</strong></p><p>Son aylarda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine şifa i&ccedil;in giden hastaların b&uuml;y&uuml;k bir kısmında memnuniyetsizlik olduğu her fırsatta hastalar tarafından dile getiriliyor.</p>

Hastanede doktor olmadığı ve sevklerin arttığını iddia eden hastalar bize ulaşınca, Anadolu Ekspres Gazetesi olarak biz de hastane dosyasını verileri ile açalım istedik.

Bünyesinde bir kısmı öğretim üyesi olan 170’e yakın doktor bulunan Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi'nde önemli birçok branşta hizmet veren doktor bulunmaması nedeniyle hastaların zorluk çektiği ifade edildi. Kanser ve Böbrek hastalarının, Nefroloji ve Onkoloji gibi hayati önem taşıyan bölümlerde doktor bulunmaması nedeniyle zor durumda kaldığı, hastaların çevre illere şifa bulma amaçlı gitmesinin zorunu hale geldiği öğrenildi. Şeker hastalarının da ilgili hekimin hizmet vermemesi nedeniyle benzer bir kadere mahkûm olduğu belirtildi.

Tayinler Arttı

Yaşam sıvımız kanımızla ilgili rahatsızlıklarda da Hematoloji branşında hizmet veren doktorun görevden ayrılmasıyla zor durumda kaldığı ifade edildi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde önemli branşlardaki doktorların çeşitli sebeplerle tayin istemesi ya da görevden ayrılması ile hastanede hizmet veren branşların azalması kentte yaşayanları zor durumda bırakırken hastanede yaşanan ayrılıkların sebebi olarak huzursuzluk, hiyerarşik düzende bozukluk gösterildi.

Sayılar Düştü

Hastane bünyesinde Ortopedi branşında 8 doktorun hizmet verdiği ancak bu branşta yeterli hizmet verilmediği iddia edildi. Ayrıca 7 göz doktorunun bulunduğu hastanede ameliyat sayılarının düşük olduğu ve basit operasyonlar dışında bir operasyon gerçekleştirilemediği de iddialar arasında yer alıyor. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kadın doğum ünitesinde sadece sezeryan yapılabildiği, cildiyede 6 doktor olmasına rağmen önemli poliklinik hizmetlerinin sıklıkla aksadığı da hastalar tarafından ortaya atılan önemli iddialar olarak yer alıyor. Hastalar sağlık hizmetleri konusunda insanların Aksaray'da çok da mutlu olmadığını ve çizilen pembe tabloların yerinde incelenerek verilere bakıldığında gerçeğin ortaya çıkacağını vurguladı.

Ameliyat Yapılmıyor

Hastaların iddialarına göre kalp damar bölümünde 2 doktorla hizmet veren Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, göğüs cerrahisinde bir, beyin cerrahisinde 3 doktorla çalışıyor. Ancak sadece beyin cerrahide bir doktorun ameliyat ve önemli müdahaleler yaptığı ifade ediliyor.

 Öte yandan önceki günlerde Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile yapılan ortak meclis toplantısının 2019 Yılı Değerlendirme Raporu’nda Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi ve sağlık hizmetleri konusunda Aksaray'ın birçok ilin gerisinde olduğu da Aksaray Üniversitesince hazırlanan araştırma raporlarındaki rakamlarla toplantıya katılanlara anlatıldı.

Onay Kalktı Sevk Arttı

2017/2018 yılları arasında Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki düzenli şehir dışına sevklerde bir düşüş görülürken özellikle 2019'un 6. ayından sonra birçok hastanın şehir dışına sevk edilme sayısında artış görüldüğü de iddia edildi. Önceki dönemde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sevk edilme işlemlerinde ön inceleme sonrası onay butonu olduğu, ancak bu butonun kaldırılması nedeniyle ihtiyacı olan olmayan hastaların sevkinin kolaylaştırıldığı da iddia edildi.  Onay sürecinde hastanın sevke ihtiyaç duyup duymadığının iyice incelendiği buna göre karar verildiği ifade edildi.

Yetki Karmaşası

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması hasebiyle Aksaray Üniversitesine de bağlı olarak İl Sağlık Müdürlüğü arasında bir yetki karmaşasından dolayı da personel üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılamadığı ve bir karışıklık söz konusu olduğu da iddia ediliyor.

Mesai Saatlerine Uyulmuyor

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesini vatandaşların tercih etmediğinin en önemli göstergelerinden bir tanesinin ise 450 yatak kapasiteli hastanedeki yatak sayısının dolmaması olarak gösterildi. Müracaat eden birçok hastanın sevk edildiği hastanede en iyi şartlarda 300 yatak doldurulduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. Hastane içerisindeki personel arasındaki huzursuzluk, temizlikçiler ve personelin mesai saatlerine riayet etmemesi vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında yer aldı. Harun Atalay’ın Özel Haberi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD 2019'da 213 Olayda 396 Kişiyi KurtardıÖnceki Haber

AFAD 2019'da 213 Olayda 396 Kişiyi Kurta...

Ara Transfer Dönemi Resmen BaşladıSonraki Haber

Ara Transfer Dönemi Resmen Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar