Eğitim Ve Basın Camiasının Sorunları TOBB’da Dile Getirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Ve Basın Camiasının Sorunları TOBB’da Dile Getirildi
 Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Konya, Karaman ve Aksaray Müşterek Yönetim Kurulu Toplantısında Eğitim Kurumlarının ve Basın-Medya sektörünün sorun ve taleplerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletti.

Pektaş toplantıda söz alarak; “2019 yılına kadar durumuna göre teşvikten faydalanabilecek düzeydeki öğrenciler için devletimiz yaklaşık olarak 4.000 TL civarında özel okullara ve öğrencilerimize destek sağlıyordu. 2019 yılında sona eren özel okullara yönelik desteğin sona ermesi özel okullara olan talepleri düşürmüştür ki pandemi döneminde de özel okullar olumsuz yönde ciddi anlamda etkilenmiştir. Bu noktada talebimiz özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik yeniden bir teşvikin yeniden hayata geçirilmesi üzerinedir. Özel Okulların varlığını sürdürebilmeleri adına bu durum büyük önem arz etmektedir” dedi.

“Basını Koruyan Kanun Yok”

Basın camiasında basın mensuplarının haklarının korunduğu bir kanun olmadığını dile getiren Pektaş “Şahsımın da faaliyet gösterdiği diğer bir sektör olan basın camiasının da sizlerden talepleri bulunmaktadır.  Bunlardan birincisi Basın mensuplarının haklarının da bulunacağı koruyucu bir kanun veya yönetmelik yoktur. Herhangi bir sorunda olay söz konusu olduğunda hukukta normal bir insan ile aynı statüde değerlendiriliyoruz. Son günlerde medyadan sizlerin de takip ettiği üzere özellikle yerel basın mensuplarına çok fazla fiziki saldırılar söz konusu olmaktadır. Fiziki saldırıya uğrayan basın mensubu karşı tarafı şikâyet ettiğinde basın mensuplarını koruyan bir kanun olmadığından herhangi bir işlem yapılamıyor. Bu anlamda haklarımızın da bulunacağı koruyucu kanun veya yönetmelik çıkarılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Pektaş resmi ilan ücretlerinde de artış olmadığını sözlerine ekledi. Haber Merkezi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzeyboru Güçlü Rakibine Evinde Mağlup OlduÖnceki Haber

Kuzeyboru Güçlü Rakibine Evinde Mağlup O...

“Sizlere Sunulan İmkânlar Birçok Cocukta Yok”Sonraki Haber

“Sizlere Sunulan İmkânlar Birçok Cocukta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar