Eğitimler başlıyor, uçmaya hazır mısınız?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimler başlıyor, uçmaya hazır mısınız?
Aksaray’da “Yamaç Paraşütü” ve “Model Uçak” eğitim çalışmalarının Mayıs ve Haziran aylarında başlayacak ve  Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) farklı ve alternatif spor branşları için hem eğitim hem uygulama hem de etkinlik merkezi olacak.

Türk Hava Kurumu (THK) ile 2020 yılı Ekim ayında bir işbirliği protokolü imzaladıklarını anımsatan ve aradan geçen süre zarfında işbirliğine dair teorik hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Rektör Şahin, çalışmaların uygulanabilir safhaya geldiğini belirtti. Gerekli etkinlik takviminin oluşturulduğunu ve bu kapsamda ASÜ’de, 17-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu,” 14-19 Haziran 2021 tarihleri arasında ise “Model Uçak Rehber Öğretmen Başlangıç Kursu” uygulamalarına başlanacağını kaydeden Rektör Şahin, yeni, farklı ve sürdürülebilir bir hikâye oluşturmak istediklerini söyledi. Aksaray’ın Hasan Dağı gibi önemli bir doğal varlığa sahip olduğunu ve 3 bin 268 metre yüksekliği ile Hasan Dağı’nın, yamaç paraşütü sporu için dünyanın en ideal üç merkezinden birisi olduğu anımsatan Prof. Şahin, “Potansiyeli en iyi biçimde değerlendirmek istiyoruz. Bilindiği üzere Üniversitemiz Spor ve Sağlık alanında ihtisaslaşıyor. İhtisaslaşma tek yönlü bir çalışma değil. Eğitim, etkinlik, altyapı oluşturma, kulüpleşme, spor branşlarına uygun malzeme tasarımı ve üretimi gibi geniş ve farklı ilgi alanlarına hitap eden bölümleri var.

Yamaç paraşütü ve model uçak alanları hem şehirde yapılabilirlik hem uluslararası ilgi çekicilik hem de rekabet edebilirlik gibi özellikleri bakımından bizim çalışma alanımıza son derece uygun. Biz, böylesi bir sürecin merkezinde yer almaktan ve şehrimiz için oluşturmaya çalıştığımız yeni hikâyenin somutlaşmasından dolayı son derece mutluyuz. Mayıs ve Haziran aylarında her iki alana ilişkin planlanan süreçler işlemeye başlayacak” dedi. ASÜ Rektörü Şahin, konuşmasının son bölümünde, işbirliği protokolünün imzalanmasından uygulama aşamasına gelinceye kadarki tüm süreçlerde THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın çok önemli destekler sunduğunu belirterek, “Sayın Aşçı ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Kurslara katılım, kayıtlar, eğitimler ve diğer süreçlerle alakalı detaylı bilgiler kısa süre içinde kamuoyu ile paylaşılacak. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl başkanları toplantısında konuştuÖnceki Haber

İl başkanları toplantısında konuştu

Üretilen projeler bilimsel ve toplumsal açıdan çok değerliSonraki Haber

Üretilen projeler bilimsel ve toplumsal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar