ERTÜRK, “artık bu yangını söndürün”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERTÜRK, “artık bu yangını söndürün”
CHP İl Örgütü Yangında Büyük Hasar Gören Manavgat İlçesine Yardımları Ulaştırdı

Aksaray CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve CHP İl Örgütü yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yangında büyük zarar gören Antalya’nın Manavgat ilçesini ziyaret ederek, toplanan yardımları Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teslim etti.

Aksaray CHP İl Örgütü’nün çağrısı üzerine kentte, yangında zarar gören vatandaşlara ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlatılmış bu yardım kampanyasına Aksaraylı yardımseverler büyük ilgi gösterdi. Toplum her kesiminden CHP İl Örgütü’ne ulaştırılan yardımlar Manavgat Kültür Merkezi’nde oluşturulan afet koordinasyon merkezine ulaştırıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar’dan yaşanan yangın faciası hakkında bilgi alan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ve beraberindeki heyet, daha sonra yangında büyük zarar gören Manavgat ilçesi Sığırcık mevkiinde incelemelerde bulundu.

“Türk Milleti Her Yerde!”

Yangın afetinde büyük zarar gören Manavgat ilçesi Sığırcık mevkiinde açıklama yapan CHP İl Başkanı Ertürk “Buraya gelince yangının verdiği zararların ne kadar büyük boyutta olduğuna şahitlik ettik. Buradaki manzarayı anlatırken kelimeler boğazımıza düğümleniyor” dedi. Başkan Ertürk “50’ye yakın ev tamamen yanarken 20-30 evde büyük ve orta ölçekli hasar olduğunu gördük. 85 yaşındaki bir teyzenin 50 yıldır oturduğu evi yanmış, çocukları annelerine evlerinin yandığını nasıl söyleyeceklerini düşünüyor şimdi. Bir insanın doğduğu evle bağını ve duygusal ilişkisini anlayabilmek için insan olmak gerekir” diyerek “Burada mutluluk verici en önemli olaylardan birisi burada can kaybının olmaması. Diğer mutluluk verici olaylardan birisi de Türk Milleti’nin ne kadar büyük olduğunu, yardımlaşma ruhunun ne kadar gelişmiş olduğunu, Edirne’den Ardahan’a, Aksaray’dan, Konya’ya birçok vatandaşımızın kendi imkânlarıyla Manavgat’taki vatandaşlarımıza yardım elini uzattığını görmek. Gerçekten de milletimizin büyüklüğü, birliği ve bütünlüğü için mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Manavgat’ın her köşesinde Türk Milleti’nin bulunduğunu ama devletin olmadığını belirten ve bu durumun oldukça üzücü olduğunun altını çizen CHP Aksaray İl Başkanı Ertürk “Burada vatandaşlarımız densiz bir belediye başkanının yaptığı ‘Zarar görenlere TOKİ’den ev yapılacak. Keşke bizim de evlerimiz yansaydı diyecekler’ açıklamasına karşılık ‘Keşke yanımızda, başımızda bir hükümet olsaydı da bu yangın 10 gün sürmeseydi’ diyor” şeklinde konuştu.

“Bu Ülkeyi Yönetenler Bu Felaketten Umarız Ders Çıkarırlar”

“Zor dönemlerden geçiyoruz” diyen Başkan Ertürk “Umarız vatandaşlarımızın acısı en kısa zamanda dindirilir. Bu zor dönemleri hep birlikte atlatacağız. Bu felaketlerden hükümetin ders çıkartması gerekmektedir. Umuyorum Saray’a 14. Uçak alınmaz da yangın söndürme uçağı alınır. İnsanlar acısını yaşarken TOKİ’nin reklamını yapan belediye başkanları çıkmaz, yangın ateşi henüz sönmeden TOKİ maket projeleri yayınlamaz. İnsan odaklı, duygu odaklı hareket edilir. Bizler bugün CHP Aksaray İl Başkanı olarak Aksaraylı hemşerilerimizin  selamlarını, desteğini Manavgatlı hemşerilerimize getirdik. Aksaray Manavgat dayanışmasını gözler önüne serdik. Aksaray’da bizlere destek sağlayan, sağlayamayan ama yürekleri yangın bölgelerinde olan hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ertürk “Yangın ortasında evlerini kaybeden, büyük acılar yaşayan Manavgat başta olmak üzere, tüm yangın bölgelerinde cansiperane yangına müdahale ederken hayatını kaybeden 7 kahraman vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” diye konuştu.  “Cumhurbaşkanı, bakanlar, bu memleketin yetkili makamlarında oturan kimseniz…  Bir an evvel bu yangını söndürün” çağrısı yapan Başkan Ertürk “Ülkemize büyük geçmiş olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapıyorÖnceki Haber

Aksaray Türkiye şampiyonasına ev sahipli...

Sanayi sitesinde sıcak saatlerSonraki Haber

Sanayi sitesinde sıcak saatler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar