Ertürk’ten çarpıcı çıkış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ertürk’ten çarpıcı çıkış
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, “Memuru, işçiyi, emekliyi korona değil yoksulluk öldürecek” dedi

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk yaptığı yazılı açıklamada Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yansıyan zamların çok komik olduğunu söyledi. TÜİK’in Haziran ayı enflasyon oranını yüzde 17.53 olarak açıkladığına atıfta bulunan Ertürk işçi, memur, emekli maaşı zam oranının TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının çok çok altında olduğunu belirterek “Hükümet işçi, memur, emekliyi resmen virüsten daha tehlikeli bir duruma itmektedir. Korkarım işçi, memur, emekli virüsten değil maaşlarına yapılan bu komik zamlardan etkilenecek” açıklamasında bulundu.

“Yandaş 5 Maaşlı Bürokratlarla Karıştırıyorlar”

CHP İl Başkanı Ertürk üretici fiyat endeksinin %40’ı aştığını, Türkiye'de yapılan yüzde 8.45’lik zammın emeklilerin ve çalışanların cebine girmeden  eridiğini belirterek “Hepimiz biliyoruz ki son 2 yılda vatandaşımız, memurumuz, emeklimiz %20’nin üzerinde enflasyonla bir taraftan mücadele ederken, daha geçmiş olduğumuz hafta içerisinde elektrikten, doğalgaza birçok temel ihtiyaca gelen zam zamlarla mücadele etmeye çalışıyor. Memura, işçiye ve emekliye yapılan zam, daha vatandaşın cebine girmeden eridi gitti. Sanırım iktidar; yanlarında çalışan 5 maaşlı, 3 maaşlı, çoklu maaşlı olan bürokrasi ile dışarıdaki memur emekli ve işçinin yaşam standartlarını karıştırıyor” diye konuştu.

“Emeklinin Maaşını Bir Ay Kendileri Harcasın”

“Memurun işçinin emeklinin aldığı zamlı maaşı bir aylığına kendileri alsınlar bakalım nasıl geçiniyorlar” diyen Ertürk “TÜİK’in çarpıtmaları sayesinde memur, emekli, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir zam artışına muhtaç edildi. Oysa gerçek rakamları kendileri de çok iyi biliyorlar. İşlerine geldiği gibi davranıp, milyonlarca memur emekli ve işçiyi potansiyel bir müşteri olarak görüyorlar ve öyle davranıyorlar açıklamasında” bulundu.

“Demek Ki Doğru Tektir”

Memura, emekliye ve işçiye yapılan son zamları iktidara yakın sendikaların ve medyanın da eleştirdiğine dikkat çeken Başkan Ertürk “Artık kimsenin dayanacak gücü kalmamış, gün içerisinde AK Parti'ye yakın sendikalar başta olmak üzere, medya kuruluşları da ellerini vicdanına götürerek işçiye, memura ve emekliye yapılan zammı eleştirir hale gelmiş. Demek ki doğru tektir” ifadelerine yer verdi. Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarmanın uyuşturucu operasyonuÖnceki Haber

Jandarmanın uyuşturucu operasyonu

1989 Spor Kulübü Kadın Voleybol takımı bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek.Sonraki Haber

1989 Spor Kulübü Kadın Voleybol takımı b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar