Eskil OSB’de 6 Yatırım İçin Protokoller İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskil OSB’de 6 Yatırım İçin Protokoller İmzalandı
Aksaray’da ilçelere kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapmak isteyen sanayiciler tahsis başvurularına başladı. Eski OSB’de yatırım yapılması için 6 işletme ile yapılan görüşmeler tamamlanarak OSB’lerde sanayi parsel tahsisi protokollerinin yapıldığı duyuruldu. 

 Aksaray Valiliğinden yapılan açıklamada OSB’lerde yapılacak yatırımlar için 6. Bölge teşviklerinin uygulanacağı bildirildi. Teşviklerle ilgili bilgiler verilen açıklamada “Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi gibi çok önemli yatırım teşvikleri verilmektedir” denildi.

“OSB İstihdam Demek!”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada “OSB demek yatırım demek, üretim, istihdam demek. İş, aş demek. Eskil İlçemizde açılan 1 milyon 400 bin metrekare OSB alanında yatırım yapma kararı alan 6 yatırımcımız için arsa tahsis ön protokolünü imzalıyoruz. Burada Tüzünler Grup; yağ fabrikası, süt tozu fabrikası, peynir ve yem fabrikası, iş adamı Fevzi Oğuz ile yem ve yem flake fabrikası, iş adamı Hanifi Korkmaz ile tarım aletleri üretimi alanında yatırım yapacaklar. Bölgedeki OSB tam teşekkülü açılmadan protokollerimizi imzalıyoruz. Yine bölgede yatırım yapma kararı alan çok sayıda önemli firmaların talepleri geliyor. Bu noktada OSB’nin açılmasında emeği olan bütün herkese milletvekillerimize, il başkanımız, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok mutlu ve gururluyum” ifadelerini kullandı.

Önemli Firmalar Sıraya Girdi

OSB yatırımı için önemli işletmelerin başvuruları olduğuna değinen Vali Aydoğdu İstanbul merkezli ve önemli markalara üretim yapan bir tekstil firmasının da Eskil OSB’de yatırım yapma kararı aldığını açıklayarak; önemli sayıda firmaların yatırım için talep ilettiğini, bu taleplerini resmileştiren firmalara yapılacak tahsislerle 1 milyon 400 bin metre kare toplam alanı ile Aksaray merkez OSB’den sonra en büyük alana sahip olan Eskil OSB’de sanayi parsellerinin kısa sürede tahsis edileceğini kaydetti. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aksaray’da 4 Ayda 898 Kadın İşe Yerleşti”Önceki Haber

“Aksaray’da 4 Ayda 898 Kadın İşe Yerleşt...

Kop Bölgesi'nde Modern Tarım İçin 2022 Bütçesi OnaylandıSonraki Haber

Kop Bölgesi'nde Modern Tarım İçin 2022 B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar