FETÖ’YÜ TEMİZLERKEN EĞİTİMDE GERİLEDİK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ’YÜ TEMİZLERKEN EĞİTİMDE GERİLEDİK
Canlı Masa’nın geçen haftaki konuğu Aksaray Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Murat Günaydın, gazetecilerin sorularını cevaplayarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Bize Üye Müdürler Görevden Alındı”

Atanamayan öğretmenler, 18 yıllık AK Parti iktidarında 7 Milli Eğitim Bakanı değiştirilmiş eğitim sisteminin başlıca sorunları ve Korona virüs tedbirleri ile ilgili soruları cevaplayan Günaydın Türkiye'nin en yetkili eğitim sendikası  olduklarını ve eğitim camiasının çalışanlarının sorunları ile eğitim camiasında yaşanan sıkıntıları Merkezi yönetime ilettiklerini belirterek “Sendikamızın üyesi olsun ya da olmasın bütün eğitim camiası çalışanları bizim için önemlidir. Ben şahsen hangi sendikalısın diye hiçbir eğitim camiası çalışanına sormuyorum” dedi.

Aksaray'daki eğitim-öğretimin son 10 yılda ülke genelinde gerilemesinin nedenleri konusuna da değinen Eğitim Bir-Sen Başkanı Günaydın “Hepinizin bildiği gibi, malum terör örgütü FETÖ özellikle eğitim camiasına yuva yapmıştı. 2015 yılından günümüze eğitim camiasından bu yapının temizlenmesi sürecinde birçok aksaklıklar yaşandı. Devletimizin bu süreçte yürüttüğü temizlik çalışmalarındaki süreçte yaşanan zorluklar ve sıkıntılar tüm ülkede olduğu gibi Aksaray eğitim ve öğretimine de yansıdı” diye konuştu.

“FETÖ Temizliği Eğitimi Etkiledi”

“FETÖ terör örgütünün ilimizde özel okulları olduğunu hepimiz bilmekteyiz” diyen Günaydın “Başarılı öğrencileri okullardan kendi dershanelerine ve okullarına yönlendiriyordu bu yapı. FETÖ’ye mensup 350 öğretmen ihraç edildi. Bunların yerinin doldurulması da belli bir zaman aldı. Hal böyle olunca tüm Türkiye'de olduğu gibi Aksaray da eğitim-öğretim seviyesinde bir hayli gerilere düştü” şeklinde konuştu.

“Kaynak Kitap Konusunda Defalarca Öneri Sunduk”

Devletin dağıtmış olduğu ders kitaplarının yetersiz olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Günaydın “Devletimiz öğrencilerimizin sıralarının üzerine kitaplarını koyuyor. Öğretmenlerimiz de bu kitaplar içerisinde müfredata uygun konuların olduğu testler ve kaynak kitaplar istiyor. Tabi haliyle bu da öğrencileri ve velileri yoruyor. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığında ders kitaplarını hazırlayan komisyona önerilerimizi defalarca sunduk” dedi.

“Üyelerimiz Görevden Alındı”

Kaynak kitabının ana ders kitabı yerine geçmemesi gerektiğini belirten Günaydın “Bu konuda velilere ve öğrencilere yönlendirmeler yapılmaması gerektiğini savunuyoruz. Neticede ben de bir veliyim ve gerek ders kaynak kitapları gerekse öğrencilerin kılık kıyafetleri konusunda sizinle aynı şeyleri düşünüyoruz. Sendikamız olarak bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Kaynak ders kitapları ve öğrencilerin formaları konusunda yönlendirme yapan birçok okul müdürü görevden alınmıştır. Bunların da büyük bir kısmı bizim sendikamızın üyesidir” ifadelerini kullandı.

“Mesleki Eğitime Önem Vermeliyiz”

Daha çok mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Eğitim Bir-Sen Başkanı Günaydın “Bugün ülkemizde kalifiye eleman sorunu had safhadadır. 2,5 milyon genç her sene üniversite sınavına giriyor eğitim sistemimizdeki en önemli eksikliklerimizden bir tanesi bu. Bunu da Cumhurbaşkanımız sıkça gündeme getiriyor.

Mevcut Milli Eğitim Bakanımız eğitim camiasının içinden gelen, eğitim camiasının ve öğrencilerin sorunlarını çok iyi bilen birisi. Yeni Milli Eğitim Bakanımız göreve geldikten 1 yıl sonra maalesef bu pandemi süreci devreye girdi. Bizler inanıyoruz ki mesleki eğitim ve öğrencilerin anaokulundan üniversite sınavına kadar olan durumlarına yönelik ciddi çalışmalar olacak.

Çünkü ülkemizin her alanda insan kaynağına, her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” açıklamasında bulundu. Özeleştiri de yapan Günaydın “Evet eğitim konusunda aksaklıklarımız var. Çok başarılı olduğumuz söylenemez. Hâlihazırda Cumhurbaşkanımız da bunu defaten dile getirdi” hatırlatmasında bulundu. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce Tilavet Sonra AçılışÖnceki Haber

Önce Tilavet Sonra Açılış

Turan Ailesi'nin Acı GünüSonraki Haber

Turan Ailesi'nin Acı Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar