Fidan Satış Noktaları Denetimden Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fidan Satış Noktaları Denetimden Geçirildi
İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri, fidan satış noktalarında denetim ve kontrol gerçekleştirdi.

 Denetimlerde fidanlardan numune alan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, fidanların hastalık taşıyıp taşımadığı konusunda incelemelerde bulundu. Ayrıca, üreticileri ziyaret ederek bilgilendiren ekipler, hastalık çeşitleri ve aşıların önemi gibi konularda da bilgi verdi.

Gerekli Tedbirlerin Zamanında Alınması Sağlanıyor

Fidan kontrol ve denetim çalışmasında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir,, "Kontroller 5553 Sayılı Tohumculuk Kanunu ve 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem  Kanunu ve  bağlı yönetmelik ve  talimatlar kapsamında  yapılmaktadır. Bitki Pasaport Sistemi ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilen denetimlerle, zararlı organizma taşıyıcısı olabilecek bitki, bitkisel ürün ve diğer maddeler ile bunları üreten, ithalatını ve ticaretini yapan ve depolayanları kayıt altına almak, bu materyallerin hareketlerini izlemek, herhangi bir zararlı organizmaya rastlanması durumunda kaynağı bulunarak gerekli tedbirlerin zamanında alınması sağlanmaktadır. Yapılan kontroller ile satışı yapılmakta olan fidanlara ait sertifika ve bitki pasaportları kontrol edilerek çiftçilerin kaliteli fidan almaları amaçlanmaktadır. Bitki sağlığı ve vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasının hedeflendiği çalışmalarda faaliyet gösteren fide üretim merkezi ile fidan satış noktalarında denetimleri önemli. Denetimlerde fidanlardan numune alan ekiplerimiz, fidanların hastalık taşıyıp taşımadığı konusunda incelemelerde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aktürk: "Aksaray Yine Bir Tarih Yazmıştır"Önceki Haber

Başkan Aktürk: "Aksaray Yine Bir Tarih Y...

Cumhurbaşkanın Mitinginde Fenalaşan Vatandaşlara Sağlık Ekipleri Müdahale EttiSonraki Haber

Cumhurbaşkanın Mitinginde Fenalaşan Vata...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar