Fidancılarda pepino meyvesi yoğunluğu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fidancılarda pepino meyvesi yoğunluğu
Aksaraylıların son günlerden şeker hastalığına iyi geldiği iddiasıyla satılan pepino meyvesine ilgisi arttı.

Pepino’nun çok satıldığını söyleyen fidancı Seyit Gökkaya satışlardan memnun olduğunu, Anamur bölgesinde yetişen bu meyvenin şeker  hastaları tarafından güvenle tüketilebileceğinin ifade edilmesinden sonra satışların  arttığını dile getirdi.

 

Pepino’nun ilgi görmesinden dolayı tezgâha getirdiklerini belirten Gökkaya,” Ülkemizde şeker hastası sayısı çok fazla. Bu meyve de şeker hastalığına birebir iyi geliyor. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi var. Fiyatı ise 4 liradan başlıyor. Dikimi de çok basit yetiştirmesi de. Evde bahçede her yerde meyve veren bir bitki. İlgi gösterenler genellikle şeker hastalıkları, kemik erimesi, gen hastaları, mide rahatsızlığı, safra kesesi rahatsızlıkları, anemi hastaları, çocuklarda kemik gelişimi sağlamakta, eklem romatizmasına iyi gelmekte ve diyet yapanlar tüketiyor” dedi.

Pepino’nun Faydaları

Pepino meyvesinin faydalarından bahseden Gökkaya,”Pepinonun içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonların da vücudun direncini arttırır. Ayrıca yara ve diş iltihaplarına karşı etkilidir. Kan damarlarının kuvvetli olmasını sağlar. Pepino olgunlaşmadan ve olgunluk seviyesine ulaştığı meyve hâlinde de tüketilebiliyor. Meyvenin ham hâli özellikle şeker hastaları için tavsiye ediliyor çünkü tam olgunlaşmamış pepino'nun şeker oranı daha düşük olduğundan rahatlıkla kullanılabiliyor. Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü kullanıcıları tarafından belirtilen meyve, hücre yenileyici özelliği ile çocukların gelişiminde C vitamini deposu olma özelliği ile vücut direncini artırmada kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde etki sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Gamzenur Eryılmaz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 Mahallede seçim heyecanı yaşandıÖnceki Haber

2 Mahallede seçim heyecanı yaşandı

AK Parti 81 ilde ortak açıklama yaptıSonraki Haber

AK Parti 81 ilde ortak açıklama yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar