Filenin Sultanları, Dokuma Sergisiyle Ölümsüzleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filenin Sultanları, Dokuma Sergisiyle Ölümsüzleşti
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu Programı Öğretim Görevlisi Gül Coşkun, "100’üncü Yıl Kadınları; Filenin Sultanları” başlıklı sergisinde Filenin Sultanları'nın resimlerini dokuduğu eserlerini sergiledi.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu Programı Öğretim Görevlisi Gül Coşkun tarafından açılan ve 16 eserin yer aldığı "100’üncü Yıl Kadınları; Filenin Sultanları” sergisi, ASÜ Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda açıldı.

 

"Bir Kere Daha Tüm Sporcularımızı Kutluyoruz" 

Sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Kadın Milli Voleybol Takımının başarılı işlere imza atarak, ülkeyi gururlandırdığını ifade ederek, "Bir kere daha tüm sporcularımızı kutluyoruz. Öte yandan, ASÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Rıfat Demir hocamızın çalıştırdığı ve bir öğrencimizin de sporcu olarak yer aldığı İşitme Engelliler Kadın Milli Futbol Takımımız da Dünya ikincisi oldu. Bu başarı da bizler açısından çok değerli. Futbol takımı oyuncularımızı ve teknik heyetini de tebrik ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

ASÜ Öğretim Görevlisi Coşkun'un emeklerinden dolayı da teşekkürlerini sunan Rektör Arıbaş, sanat hayatında başarılar diledi. Cumhuriyetin 100’üncü senesinde Filenin Sultanları'nın büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Gül Coşkun, Türk kadınının gücü, mücadelesi ve birliği konusuna vurgu yapma amacıyla böyle bir sergi hazırladığını söyledi.

 

"Resimlerin Çiziminde Kızım Deniz Öykü Bana Yardımcı Oldu" 

Yaşanan zaferlerin bu yıl büyük üzüntüler yaşayan Türk milletine moral olduğunu dile getiren Coşkun, "Cumhuriyet, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kadın-erkek tüm Türk ulusunun zaferidir. Sergide Filenin Sultanlarının seçilen resimlerini kilim tekniği ile oluşturulan zemine işledik. Resimlerin çiziminde kızım Deniz Öykü bana yardımcı oldu” açıklamasını yaptı. Sergilenen eserlerin zemin dokuması, doğal renkte pamuk ve yün ipliklerden yapılırken, işlemeler de akrilik, mumlu ve pamuk ipliklerden oluşturuldu. Açıklamaların üzerine Rektör Alpay Arıbaş ve Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ile diğer katılımcılar eserleri inceledi. Öğretim Görevlisi Gül Coşkun da, tüm çalışmaların hikâyelerini ve resim seçim aşamalarını anlattı. Yapılan sergi, 18 Ekim 2023’e kadar sergi sürecek. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK Duyurdu: Tarım-ÜFE Aylık Yüzde 4,47 ArttıÖnceki Haber

TÜİK Duyurdu: Tarım-ÜFE Aylık Yüzde 4,47...

Vatandaşın Yoğun İlgi Gösterdiği 5. Kitap Günleri Açılış Töreni YapıldıSonraki Haber

Vatandaşın Yoğun İlgi Gösterdiği 5. Kita...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar