Filipinli Gelin Matris Ortaköy'de Mutluluğa "Evet!" Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filipinli Gelin Matris Ortaköy'de Mutluluğa "Evet!" Dedi
İngiltere'de yaşayan doğuştan bedensel engelli Aksaraylı Alihan Şahin, sosyal medya üzerinden tanıştığı Filipinler vatandaşı Maris Abraham'ı Aksaray'a getirerek bir düğün merasimi yaptı. Filipinli gelin, Alihan ile duygu dolu anlar yaşarken, ikilinin aşkı mesafe tanımadı. Çiftin düğünü Filipinler'de de canlı olarak izlendi.

 İngiltere'de yaşayan doğuştan bedensel engelli 26 yaşındaki Alihan Şahin, 1 sene önce sosyal medya üzerinden 23 yaşındaki Filipinli Maris Abraham ile tanıştı. İkili, sosyal medya üzerinden uzun süre mesajlaşarak, görüntülü konuşmaya başladı. İlk olarak arkadaşlık olarak başlayan ilişki daha sonra aşka dönüştü.

Sosyal Medyada Tanıştılar Hayatları Değişti

1 yıllık süre sonunda Şahin, babası Ahmet Şahin'e, Maris Abraham'a aşık olduğunu açıkladı. Daha sonra baba Şahin, oğlunun mutluluğu için, Maris'in ailesini tanıma amacıyla uçağa binerek Filipinler'e gitti. Maris Abraham'ın ailesiyle tanışan baba Şahin, ailenin kızı vermesi üzerine Maris'i alarak Aksaray'ın Ortaköy ilçesine getirdi.

Burada Alihan Şahin ile hayatını birleştirecek olan Maris, Meryem ismini aldı. 2 haftalık hazırlığın ardından ilçede yapılan bir düğün töreniyle Alihan ve Maris dünya evine girdi.

Alihan ile Filipinli eşi Maris'in düğün sırasındaki mutluluğu yüzlerinden okunurken, mesafeler ikilinin aşkının önüne geçemedi. Genç çiftin nikâhını Ortaköy İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Ömer kıydı.

Aile cüzdanını alan Maris'e daha sonra nikah masasında Kur'an-ı Kerim takdim edildi. Maris, Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptükten sonra pasta törenine geçildi. Maris ile Alihan, daha sonra davetlilerle birlikte Türk müziği eşliğinde doyasıya eğlendi. Çiftin düğün merasimi Filipinler'de de canlı yayın aracılığıyla izlendi.

"Arkamda Duran Büyük Bir Ailem Var Artık"

Düğüne katılan davetlilere teşekkürlerini sunan gelin Maris, kendisinin çok sıcak karşılandığını, farklı bir kültüre ait olmasına rağmen kabul edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "İlk 2-3 ay çok zorlandım, ağladım hala arkadaşlarımdan ve ailemden uzak burada olduğuma inanamıyorum. Onları çok özlüyorum. Sonra artık yavaş yavaş burada olduğuma alışmaya başladım. Burada her zaman güzel davranan, arkamda duran büyük bir ailem var artık. Alihan'a ve bana saygı duyan herkese teşekkür ederim. Özellikle kayınbabama ve kayınvalideme çok minnettarım. Bana bir prenses ve öz kızları gibi davranıyorlar" dedi.

"Büyük annem her zaman bana sana iyi davranan güzel kalpli birisi ile evlen derdi" diyen gelin Maris, "Benim için o Alihan, onu güzel kalbi yüzünden seçtim. Onu seçtim çünkü o benim için her zaman en iyisini istiyor. Onu seçtim çünkü birbirimize iyi geliyoruz. Alihan'la ben her ne kadar farklı kültürlerden gelsek te farklarımız ortada birbirilerimizi tamamlıyoruz. Alihan'ın dünyası çok renkli çünkü her zaman herkes için en iyisini en güzelini diliyor. Ben her zaman hayatı keşfetmemiz için yanında olacağım. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta her zaman yanında olacağım. Ben onun yarısıyım, onun eşiyim ve ona her zaman iyi davranacağım. Böyle ailem olduğu için çok şanslı olduğumu hissediyorum” diyerek duygusal anlar yaşarken, eşi Alihan'a sarıldı.

"İnşallah Müslüman Olacak"

İnternette tanıştıklarını, bir yıldır birlikte olduklarını belirten Alihan Şahin ise "Babamla Filipinler'e uçtuk hep beraber. 12 saat ondan sonra aileler ile tanıştık. Ondan sonra evlendik oradan buraya geldik. Çok güzel bir duygu. İnşallah Müslüman olacak. Bugün düğün çok güzeldi, her şey hoşuma gitti, mutluluk duydum” ifadelerini kullandı. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Narkotik 50 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele GeçirdiÖnceki Haber

Narkotik 50 Milyon Liralık Uyuşturucu El...

Rüzgar Sörfünde Türkiye’nin Büyük GururuSonraki Haber

Rüzgar Sörfünde Türkiye’nin Büyük Gururu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar