Fotoğrafçılar, Vesikalık Çekerek Günü Kurtarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fotoğrafçılar, Vesikalık Çekerek Günü Kurtarıyor
Dijital çağa geçişin hayatın her alanına etki etmesiyle birlikte fotoğrafçıların işlerinde azalma yaşanmaya devam ediyor.

Tapulardan fotoğraf zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte fotoğrafçılar, vesikalık çekerek günü bitirir hale geldi.

Geçmiş yıllarda etkili olan fotoğrafçılık sektörü, dijital çağla birlikte zorluk yaşayan meslekler arasına girmeye başladı. Tapularda fotoğraf zorunluluğunun kaldırılmasıyla birlikte fotoğrafçılar, artık günü vesikalık fotoğraflar çekerek kapatır hale geldi.

 

"Kış Sezonu Olduğu İçin İşlerde Düşüş Var"

Aksaray’da 44 senedir fotoğrafçılık yapan Veysel Avcıoğlu, "Şimdi bizim sektör haliyle dijitale geçtikten sonra bir yavaşlama evresine girdi. Eski filmli, banyonu düzeyde iş kalmadı. Şimdi kış sezonu olduğu için işlerde düşüş var. Şimdi düğünler, bayramlar, aktiviteler yok. Sadece şu an için vesikalıkla ve parça parça telefondan çıkaran birkaç fotoğrafla günü kapatıyoruz" dedi.

 

"Tapularda Fotoğraf Zorunluluğu Kaldırıldı"

Tapularda fotoğraf zorunluluğunun kaldırıldığını aktaran Fotografçı Avcıoğlu, "Eski dönemde okul kayıtlarında mesela fotoğraf istenirdi kaldırıldı. Bizim sektörü de %50 baltaladı. Şimdi ise fotoğraf zorunluluğu tapulardan kalktı. Oradan da bizim işler düştü. Her gün teknoloji ilerledikçe bizim böyle bazı kalemler devre dışı kalıyor. Devre dışı kaldıkça da tabi iş düşüşü oluyor" sözlerini kullandı.

 

Fiyatlarda Değişiklik Yapılmadı

2024 yılında herhangi bir fiyat değişikliğine gitmediklerini ifade eden Avcıoğlu, "2023 yılı fiyatlarıyla devam ediyoruz. Bazı müşterimiz fiyatlardan şikâyetçi ama biz kafamıza göre zam yapamıyoruz.  Bağlı olduğumuz Fotoğrafçılar Derneği var. Dernek zam vermediği sürece kafamıza göre zam yapamıyoruz. 2024 yılında henüz bir zam durumu olmadı. 6 vesikalık 200 TL, telefondan çıkarılan fotoğraflarda adet fiyatı 8 TL’dir. Dijital işlerimizi olumsuz etkiledi. Aksaray’da eskiden 13 fotoğrafçı vardı şimdi ise 30’un üzerinde fotoğrafçı var. İşlerimizin düşmesinin bir etkeni de budur" açıklamasında bulundu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgililer Günü, Saat Esnafına YaradıÖnceki Haber

Sevgililer Günü, Saat Esnafına Yaradı

“Yeni Girişimcilerimize ve Daha Çok Kadın Çalışanlarımıza Ulaşacağız”Sonraki Haber

“Yeni Girişimcilerimize ve Daha Çok Kadı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar