Gelinlikçilerde Yoğunluk Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelinlikçilerde Yoğunluk Başladı
Aksaray’da gelinlikçiler 2024 yılı düğün sezonuna hazır. Yeni evlenecek çiftlerde şimdiden düğün telaşına kapıldı. Fiyatlarda herhangi bir istikrar söz konusu olmadığı için gelin adayları, kış döneminden gelinlik ayırtmaya baladı.

 Aksaray'da gelinlikçi 2024 yılı düğün sezonu için hazırlıklarına devam ediyor. Sezonda hareketlilik başlarken gelin adayları gelinlikçilerde yoğunluk oluşturmaya başladı. Yazın yapacakları düğünlerin telaşına aylar öncesinden kapılan çiftler, şimdiden gelinlik siparişlerini veriyor. Geçtiğimiz seneye göre gelinlik fiyatlarının iki katına çıktığını söyleyen gelinlikçiler, bu nedenle vatandaşların satın almak yerine kiralama yaptığını belirtti.

"Fiyatlardan Dolayı Kış Döneminden Gelinlik Ayırtmaya Başladılar"

Yaz düğünlerinin yanı sıra kış düğünlerindeki artış nedeniyle sene boyunca satış yaptıklarını söyleyen Saray Gelinlik görevlisi Sümeyye Unsal, müşterilerin bir sene önceden bile gelinlik ayırtabildiklerini dile getirerek, "Havaların sıcak gitmesiyle tempolu bir sürece girdik. İnsanlar artan fiyatlardan etkilenmemek için kış döneminden gelinlik ayırtmaya başlamışlardı. Mart ayındayız ama havalar oldukça güzel gidiyor. Gelinliklerde fiyat artışı oldu.  Fiyatlara rağmen bu sene talep daha yoğun. Artık kışın da düğün oluyor. Sadece yazın düğün olur diye bir şey kalmadı. Yaz, kış devamlı çalışıyoruz. Geçen seneye göre fiyatlar iki üç katına yükseldi. Bunun en büyük nedeni dolar kurundaki hareketlilik. Biz de müşterilerin isteğine ve bütçesine göre gelinlik bulunduruyoruz" ifadelerini kullandı.

Müşteriler Daha Şatafatlı Gelinliklere Yöneldi

Bu sene özellikle Prenses model gelinliklerin daha çok tercih edildiğine değinen Unsal, bu model gelinlik fiyatlarının 10 binden 30 bin TL'ye kadar satıldığından bahsederek, "Müşteriler sade gelinlikler yerine daha şatafatlı gelinlikler tercih ediyor. Prenses model gelinlikler daha çok tercih ediliyor. Tesettürlü ve helen model gelinliklere de talep var. Ancak helen model daha çok kır düğünleri için kullanılıyor. Fiziğe ve isteğe göre her türlü imkânı sağlıyoruz. Hepsinde kiralık ve satılık opsiyonlarımız var. Şu anda kiralık daha fazla tercih ediliyor. İnsanlar artık sade bir şey istemiyorlar. Daha şatafatlı ve simli gelinliklere yöneliyorlar. Kiralık ve satılık fiyatları arasında çok cüzi bir fark var. Çünkü biz bu gelinlikleri tekrardan kullanamıyoruz. O yüzden aralarında çok fazla fiyat farkı yok" dedi. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer: "Çanakkale'de Elde Edilen Zafer, Milli Mücadele Ruhuna İlham Kaynağı Olmuştur"Önceki Haber

Dinçer: "Çanakkale'de Elde Edilen Zafer,...

AFAD, Gönüllülere Hafif Arama Kurtarma Eğitimi VerdiSonraki Haber

AFAD, Gönüllülere Hafif Arama Kurtarma E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar