Gençlik Gelecek’le Güçlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gençlik Gelecek’le Güçlenecek
Gelecek Partisi İl Başkanı Yıldız: "Faiz Lobisiyle Mücadele Eden İktidar Türkiye'yi Faizde İkinci Sıraya Yükseltti"

Gelecek Partisi Aksaray İl Başkanı Gafur Yıldız, Merkez Bankası'nın her ay düzenli olarak faiz artırımı yaptığını ifade ederek, "Faiz lobisiyle mücadele edeceğini söyleyen iktidar, gelinen noktada faizin en yüksek olduğu ülkeler arasında Türkiye'yi ikinci sıraya yükseltti" açıklamasında bulundu. 

İl Başkanı Yıldız, hem seçimlere ilişkin hem de ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek Partisi'nin yerel seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandığını söyleyen Yıldız, öte yandan Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararını da değerlendirerek, iktidara tepki gösterdi. 

 

"Faiz Lobisiyle Mücadele Eden İktidar Türkiye'yi Faizde İkinci Sıraya Yükseltti"

14 Mayıs Genel Seçimler ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde iktidarın, faiz lobilerine geçit vermeyeceğini, her seçim meydanında faiz lobisiyle mücadele edeceğini söylediğini hatırlatan İl Başkanı Yıldız, "Bugün gelinen noktada Türkiye Merkez Bankası, Türkiye'yi faizin en yüksek olduğu ülkeler arasında ikinci sıraya yükseltti" açıklamasında bulundu.

Dünyada faiz liginin ilk sırasında yüzde 18 ile Arjantin'in bulunduğunu ifade eden Yıldız, "Bu ülkeyi yüzde 124'lük yıllık tüketici enflasyonuyla, dünyada enflasyon liginde 4. sırada yer alıyor. Türkiye ise yüzde 58,9'luk oranla enflasyon liginde dünyada 7. sırada bulunuyor. Yüksek faiz liginde 3. sırada yüzde 20'lik oranla savaştaki Ukrayna bulunuyor" dedi.

 

"Okulların Açılmasıyla Birlikte Vatandaşımızın Kredi Kartları Limitleri Yetmiyor"

Ekonomik sorunların her geçen gün vatandaşın bedenin büyüklüğünü söyleyen Gelecek Partisi İl Başkanı Yıldız, "Bir taraftan faiz kıskacı ile bankalar artık KOBİ ve küçük esnafa kredi vermekte ayak diremeye başlamış, diğer tarafta sürekli artan enflasyon ile birlikte iğneden ipliğe tüm temel ihtiyaçlardaki zam oranları dar gelirinin belini bükmeyi bırakın kırmaya başlamış. Üstüne üstlük bir de okulların açılması ile birlikte masrafları iki katına çıkan vatandaşlarımızın artık kredi kartları limitleri yetmiyor" ifadelerini kullandı.

 

"Sanırsınız ki 21 Yıldır Bu Ülkeyi Muhalefet Partileri Yönetiyor"

Mevcut iktidarın seçim propagandasında enflasyonla mücadele ve faiz artışları ile ilgili yapmış olduğu çıkışları hatırlatan Yıldız, Sanırsınız ki 21 yıldır bu ülkeyi muhalefet partileri yönetiyor. İşin en trajikomik olanı da mevcut iktidar gerek seçim meydanlarında, gerekse televizyon programlarında kendi iktidarlarının yapmış olduğu sıkıntıları, yine sanki bir başkası yapmış gibi algı yaratarak enflasyonla ve hayat pahalılığı ile mücadele edeceğini anlatmaya çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Gelecek Partisi'nin diğer paydaşıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurduğunu hatırlatan Başkan Yıldız, "Önümüzdeki ay Türkiye Büyük Millet Meclisi yeniden açılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütün milletvekillerimiz eksiksiz bir şekilde grup toplantılarına ve Meclis'teki çalışmalara katılarak birçok partinin milletvekillerine örnek olmaktadır" dedi.

 

"Gelecek Partisi Aksaray'da Kendi Logosuyla Seçimlere Girecektir"

Yaklaşan yerel seçimler öncesi genel merkez düzeyinde ciddi bir çalışma yapıldığını da belirten Başkan Yıldız, "Biz de Aksaray'da teşkilatımızla birlikte yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Diğer taraftan da partimize birçok kesimden teveccüh artarak devam ediyor. Zaman çok çabuk geçiyor. Önümüzdeki aylar ve 2024, birçok siyasi gelişmeye gebe. Ülkemizin ve Aksaray'ımızın artık vizyonu geniş genç siyasetçilere ihtiyacı var. Biz de bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel seçimlerde Gelecek Partisi tüm kadrolarıyla, kendi logosuyla Aksaray'da en iyi şekilde seçimlere girecek kadrolarını belirleyecektir" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet'ten Öğretmen ve Öğrencilere Trafik EğitimiÖnceki Haber

Emniyet'ten Öğretmen ve Öğrencilere Traf...

Aksaray OSB'de Boya Fabrikasında Korkutan YangınSonraki Haber

Aksaray OSB'de Boya Fabrikasında Korkuta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar