Giyim Mağazalarında Kış Sezonu Hareketliliği Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giyim Mağazalarında Kış Sezonu Hareketliliği Başladı
Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte giyim mağazalarında geçen ay başlayan kış sezonu haftaya hareketlilikle başladı.

 Aksaray’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte geçen ay tezgahlarını kışlık sezona hazırlayan giyim mağazalarında sezonun hareketliliği havaların soğumasıyla başladı. Geçen aydan bugüne raflarını kışlık mont, ayakkabı, polar ve kışlık diğer ürünlerle dolduran giyim mağazası işletmecileri kış sezonu hareketliliğinin İç Anadolu ve Aksaray’da geç başladığını belirtti. Tezgahlarda en çok tercih edilen ürünler arasında mont ve kışlık ayakkabı yer aldı. 500 TL’den başlayan fiyatlarla tezgahta teşhir edilen ürünler 5 bin TL’ye kadar müşteri bulurken bazı ürünler kombin fiyatlarında indirime gidiyor. Kimi vatandaşlar tek ürünler alırken kimisi de bir kış boyunca kullanacakları kışlık kombinleri satın alıyor. Ekonomik açıdan cebini düşünen vatandaşlar giyim mağazalarındaki ürünlerde fiyatları normal buluyor.

Kış mevsiminin Aksaray’da geç geldiğini belirterek en çok tercih edilen ürünler ve fiyatlarını anlatan Mutlu Spor Mağazası İşletmecisi Mustafa Mutlu, “Malum içinde bulunduğumuz mevsim itibariyle kış sezonunun gelmiş olmasıyla beraber insanlarda yavaş yavaş bir kış alışverişi başladı. Bizde mağaza olarak kışa hazırlıklarımızı tamamladık. Kışlık ürünlerimizi yavaş yavaş mağazamızda teşhir etmeye başladık. İnsanların kışlık alışverişlerinde genelde polar kıyafetler, kabanlar, montlar, kışlık botlar ve su geçirmez özellikli ürünler tercih etmek istediler. Mağazamızda şuan bütün ürünler mevcut olup fiyatlarımız ortalama 500-600 ile bin gibi tekstil ürünleri, botlarımız bin, bin 500, 2 bin arasında olup kışa hazırız. Tabi şuan genel olarak Aksaray’da bir hava soğuması oluştu. Daha tam kışı göremedik. Aksaray’a son zamanlarda kış geç gelmeye başladı. 11. ayın sonu ile 12. ayın başı, 12. ayın sonuna kaydı. Şuan insanlarda geçiş ürünleri, mevsimlik ceketler, polarlar falan tercih ediliyor. Ama çok yakın zamanda artık daha böyle kalın, polarlar montlar, kabanlar tercih edilmeye başlanacak” dedi. 

Kışlık alışverişinde toplu kombinleri tercih ederek fiyatları uygun bulduğunu belitten müşteri Bahadır Gündoğdu (30) ise “Kışlık sezonu için alışveriş yapmaya geldim. Kendime böyle genelde sıcak tutan içi polarlı ürünlerden baktım. Mont, ayakkabı, eşofman takımı gelmişken malum Aksaray soğudu, kışlık alışverişlerimize devam ediyoruz. Toplu alışverişlerimizi yaptık bir kış boyunca, şimdi havalar yavaş yavaş soğudu. İlerleyen günlerde daha çok soğuyacak. Kar falan yağdığında daha soğuk olacak. O yüzden toplu kış alışverişlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Enflasyona göre makul fiyatlar var, üretim var, ihracatı var, kargosu var her şey olduğu için bizde normal görüyoruz. Şuan ki enflasyona göre yaşananlar normal abartı bir fiyat yok, gördüğümüz gibi her şeye zam geliyor. Biz makul fiyatlara aldık buradan” diye konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Resmi Gazete’de Yayımlandı! Aksaray'daki Bir YEKA İptal EdildiÖnceki Haber

Resmi Gazete’de Yayımlandı! Aksaray'daki...

Murat Övünç Tepkisi Sonrası Organizasyon Firmasından İlk Açıklama!Sonraki Haber

Murat Övünç Tepkisi Sonrası Organizasyon...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar