Göktaş "ATSO Seçimlerine Yeniden Adayım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göktaş "ATSO Seçimlerine Yeniden Adayım"
ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

Aksaray Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş, Gazeteci Dilek Eyüpoğlu'nun hazırladığı Söz Konusu Aksaray programının konuğu oldu.  Göktaş “Ticaret Odası seçimlerinde yeniden adayım” açıklamasında bulunurken uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden “Aday olmayacak, başkalarını destekleyecek” söylentilerine net cevap vermiş oldu.

 “Aksaray'da bir organize sanayi bölgesi olmasına rağmen, Türkiye genelinde ilk 10 içerisinde yer alan bir organize sanayi bölgesi potansiyeline sahibiz” diyen Göktaş “Sayın Vali’mizin de destekleriyle bir ilki gerçekleştirerek kırsal alanındaki göçü önlemek, yöre halkına iş ve istihdam sağlayabilmek için 3 ilçemizde organize sanayi bölgesi kurulması için yapılan özverili çalışmaların ardından başarıya ulaştık.  Aksaray'da Ortaköy, Sultanhanı ve Eskil ilçelerimizi organize sanayi bölgesine kavuşturduk.  Dolayısıyla 4 organize sanayi bölgemiz bulunmakta” dedi.

 "OSB 'De İlk 10'dayız"

“Organize Sanayi Bölgesi konusunda Türkiye'de ilk 10'da yer alan Aksaray'ı ilk 5'te görmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz diyen” Göktaş “Aksaray'ın tarımda da başarılı bir çizgisi var.  Tarım ürünlerinde ürettiğimiz ürünlerde Türkiye'de ilk ona giren ve coğrafi bölge işareti olan birçok ürünü olan bir ilde yaşamaktayız.  Aksaray’ımız tarımda, ticarette ve sanayide her geçen gün Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer almaktadır.  Aksaray'ın jeopolitik durumu Türkiye'de Aksaray'ı sayılı iller arasında sokmaktadır.  Ayrıca teşvik derecesindeki 6.  Bölge teşvikinden yararlandığımızdan ve yetişmiş kalifiye elemanlardan dolayı yatırımcıların ilgisini çekmektedir” ifadelerini kullandı.

 "Etkilenmemek İmkansızdı"

Yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili açıklamalarda da bulunan Göktaş “Çevremize baktığımız zaman herkes ekonomist.  Ben bunu doğru bulmuyorum.  Tüm dünyada bir pandemi süreci yaşadık.  Ülkemizde de bunu en iyi şekilde hissettik.  Ukrayna Savaşı nedeniyle tüm dünyada bir ekonomik sıkıntı yaşanmaktadır.  Tüm dünya devletleri etkilenirken Türkiye'nin de bu durumdan etkilenmemesi imkansızdı.

Ekonomik problemlerden az etkileniyoruz, çok etkileniyoruz bu konuşulabilir.  Pandemi sürecinde verilen aralıktan dolayı, tüm dünyada artan taleplerden dolayı, özellikle hammadde erişimi konusunda sıkıntı çekiliyor.  Dövizdeki ve petroldeki dalgalanma yine ekonomiye olumsuz yansıyor.  Piyasalar bundan etkileniyor, ama bakıldığı zaman ülkemizde ticaret çarkları dönüyor ve son hızla devam ediyor.  Çok karamsar olmamak gerektiğine inanıyorum.  Tüm dünyayı etkisine alan yüksek enflasyon bizi de etkiliyor, ama bizim en büyük şansımız biz bunları çok yaşadık.  Çok etkilendik bu konuda ülkemiz tecrübeli” diyerek düşüncelerini aktardı.

 "Vatandaş Sakin Olmalı"

Bu sürecin 2 yıl daha süreceğini düşündüğünü söyleyen Ticaret Odası Başkanı Göktaş “Bugün neye ihtiyacımız varsa onu almalıyız.  Herkes sonraki alacağını öne çekerse talep ve arzdan dolayı enflasyon da yükseliyor.  Ani fiyat yükselişlerinde vatandaşlarımız hızlı reaksiyon gösteriyor ve ona yönleniyor.  Ürünlere gelen zamlar başta olmak üzere döviz artışlarındaki dalgalanmalarda vatandaşların sakin olması gerekiyor” diye konuştu.

 "Çarklar Dönmeye Devam Ediyor"

Zam dönemlerinde vatandaşların ihtiyaçları kadar alışveriş yapmaları gerektiğine vurgu yapan Göktaş “Ülkemiz her ne kadar şu an yüksek enflasyonla mücadele ediyor olsa da insanlarımız ticaretine ve üretime de devam ediyor.  Ülkemizde otomotiv sektörü başta olmak üzere, traktör ve binek araçta sıra var. Sanayiye baktığımızda sanayide çarklar dönüyor.  İhracat artarak devam ediyor.  Yine tarıma baktığımızda herkes ürünü ekiyor, 2022'nin yeni fiyatları ile satacaklar. Şu an en büyük sıkıntı hayvancılıkta. Yem,et ve süt fiyatlarında büyük sıkıntı var. Bu durumda bir orta yol bulunur diye düşünüyorum.  Onun dışında çarklar dönüyor. Bu ülkede hiç kimse kontak kapatmaz ya da şartel indirmez diye düşünüyorum.

Benim önerim ve düşüncem vatandaşı bu yüksek enflasyona ezdirmemek. Alım gücünü yüksek tutmak. Maaşlara ve asgari ücrete yapılan zamlarla alım gücünü diri tuttuğumuz sürece bu sıkıntılardan çıkacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 Hazine Arazilerine Dikkat Çekti

 Göktaş “Aksaray’ı bir sanayi kenti yapma yolunda büyük adımlarla ilerliyoruz.  2018 yılında Aksaray Ticaret Odası Başkanı olduk.  2020 yılında pandemi ile tanıştık. Yaklaşık bir buçuk yıl süren pandemi sürecinde de tüm üyelerimiz için yoğun çalışma tempomuzdan ödün vermedik.

Ben göreve geldiğim 2018 yılında organize sanayimizin doluluğuna dikkat çekerek ilimizin acilen yeni organize sanayi bölgelerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekmiştim.  İlimizde devletimizin geniş hazine arazileri var" dedi.  Canlı yayında izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Ticaret Odası Başkanı Göktaş “Aksaray'a tren yolu ne zaman gelecek” sorusuna da

cevap verdi.  Göktaş aslında pandemiden önce Aksaray-Ulukışla hattı tren yolunun neredeyse bittiğini fakat pandeminin de bu sürece bir sekte vurduğunu belirterek Aksaray’ı lojistik ve taşımacılık konusunda rahatlatacak olan tren yolu projesinin de önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde hayata geçeceğine inandığını söyledi.  

“Ticaret Odasını Kurumsal Bir Yapıya Kavuşturduk”

“2018 yılında Aksaray Ticaret Odası Başkanlığı görevine geldiğimiz andan itibaren bulunduğumuz bu makamın bir vebali olduğunu düşünerek koltuğa oturduk” diyen Göktaş “Aksaray Ticaret Ve Sanayi Odasını nasıl geliştirir, üyelerimize daha nasıl iyi hizmet veririz diye birçok çalışmalarda bulunduk.  Bununla ilgili kendimize bir yol haritası hazırladık.  Aksaray Ticaret Odası ben göreve geldiğimde sadece kapasite raporu veren, K Belgesi veren ve açılan kapanan şirketlerin sicillerini tutan bir kurumdu. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren ihracat destek ofisimizi kurduk.  Organize Sanayi Bölgemiz kurulduktan sonra yeni sanayide iş yapan birçok firmamız organize sanayiye taşındı ve fabrika sahibi oldu. Dolayısıyla bu da ihracat sorununu gündeme getirdi. İhracatı nasıl yaparız çalışmalarından yola çıkarak ihracat destek ofisimizi kurduk ve çok büyük faydalarını gördü hem üyelerimiz hem Ticaret Odamız” diye konuştu.

  ATSO'nun Kurumsallaşma Sürecini Anlattı

“Firmalarımızın yurt dışı fuarlara katılımını sağladık.  Firmalarımızın gümrükte cezalı duruma düşmemesi ve hızlı işlemlerinin yapılması konusunda çok büyük mesafe kaydettik” diyen Göktaş

“Odamız bünyesinde bir hukuk müşavirliği kurduk.  Firmalarımızın yapmış olduğu birçok sözleşme, kira kontratı ve hukuki işlerinde firmalarımıza ücretsiz destek verdik.  Yine odamız bünyesinde tahkim ve ara buluculuk ofisimizi kurduk.  İlimizde 30 tane bu konuyla ilgili yetki belgesi alan avukatımızla çalışıyoruz.  Boşanmalar hariç firmalarımızın tüm hukuki işlemlerini takip ediyoruz.  Proje destek ofisi kurarak üyelerimize nereden ne şekilde nasıl destek alacakları konusunda yardımcı oluyoruz.  Buradaki personelimiz firmalarımız talep ettiği sürece KOSGEB, TKDK veya destek veren diğer kuruluşlarla çalışarak üyelerimizi yönlendiriyor.  Çalışmalarını takip ediyor.  Firmalarımız ve girişimciler için en önemli çalışmalarımızdan bir tanesidir.  Konya Ticaret Odası ve Almanya camerons odası ile ortak çalışmamız sonucunda üye memnuniyet merkezi kurduk.  Ticaret Odası bünyesinde alt komitelerimiz var.  Onların çalışmadığını fark ettik.  Meslek komitelerimizle ilgili bir birim kurarak meslek komitelerimizi çalıştırmaya başladık.  Meslek komitelerimizin saha çalışmaları bizim için çok önemli.  Çünkü sahadaki ticaretle uğraşanların sıkıntıları, dertlerini bize getirecek meslek komitelerimiz.  Biz de yukarıya ileteceğiz.  Eğitim toplantı salonlarımızı artırdık ve Aksaray halkına ücretsiz sunduk.  Oda bünyemizde 2 tane yeni toplantı salonu kazandırdık” diye konuştu.

 "Anlatmaya Zaman Yetmez"

Aksaray Ticaret Odası Başkanı Göktaş “O kadar çok projelerimiz var ki buradan saymaya kalksak zamanımız yetmez” diyerek “Ticaret odamızın projelerini birçok il örnek almakta.  Ben ve yönetim kurulu üyelerimiz Ticaret Odamıza kurumsal bir kimlik kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız” ifadelerini kullandı.  

 "Seçim Çalışmalarına Başlamadık"

Henüz Ticaret Odası seçimleri ile ilgili bir takvim yok iken bazı çevrelerin çalışmalar yapması ve seçim sürecine çekilmelerini de değerlendiren Göktaş “Aksaray Ticaret odasının 5 binin üzerinde üyesi var.  hepsi Ticaret Odası başkanlığına aday olabilirler.  Yalnız bizim gündemimizde bu yok.  Biz böyle bir çalışmaya da başlamadık.  Biz Ticaret Odamızın gelişmesi, üyelerimizin sorunlarının çözümleri ile ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.  2018 yılından bu yana Ticaret Odası üyelerimize yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar ortadadır.

Geçmiş dönemde burada görev yapmış bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Hepsi iyi ya da kötü bu sürece katkıda bulunmuşlardır.  Fakat bizim dönemimize kadar yapılmış işler daha önce neden yapılmadı? Ticaret Odasının kurumsallaşması adına yapılması gereken hiçbir çalışma yapılmadı.  Sanayimiz kurulalı kaç yıl oluyor.  Bir dış ticaret ofisimiz neden yapılmadı? Aksaray Ticaret Odası başkanlığına aday olacak kişilerin Ticaret Odasına ve üyelerine neler kazandıracağına bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

"Sonuna Kadar Adayım"

 “Geçmiş dönem Ticaret Odası Başkanı olanların yarım kalan işleri varsa, yapamadıklarımız varsa dile getirsinler.  Onları da yaparız” diyen Göktaş “Veya onlar birçok şeyi yaptılar da biz boş mu oturduk? Bunların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Sonuna kadar Aksaray Ticaret Odası seçimlerinde adayım.  Ben Ticaret Odasına aday olanların koltuktan güç almalarını değil bu koltuğa neler vereceklerini düşünenlerdenim.  Dolayısıyla hiçbir kişi ya da oluşumun yanında, yöresinde, sağında solunda değil, adayım” ifadelerini kullandı.

"Üyelerimizi Davet Ediyorum"

Pazartesi günü yapılacak T. O. B. B.  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Aksaray programına da değinen ATSO Başkanı Göktaş “Öğle saatlerinde Aksaray'a gelecek Hisarcıklıoğlu.  Ziyaretlerinin ardından odamızda açılışlar yapacak ve ihracatta ve ithalatta ilk 10'a giren firmamıza plaket verecek.  Ticaret Borsasının düzenlediği programa geçecek olan Hisarcıklıoğlu burada da bir dizi açılış yapacak.  Tüm üyelerimizi pazartesi günkü programa davet ediyorum” dedi.

 "Sevenlerimizin Teveccühüdür"

 Siyasetle isminin anılması konusundaki soruya da cevap veren Cüneyt Göktaş “Ben iş insanıyım.  Bugünlere işlerim sayesinde geldim siyasete girersem Ticareti bırakmam gerekir ve Ticaret Odası Başkanlık makamına da bize güvenen, destek verenlerin teveccühü ile geldik.  Ticaret Odası siyaset üstü bir kurumdur.  Herhangi bir siyasi organizasyonda olmayı hiçbir zaman düşünmedim.  İş insanı olarak hayatımı sürdürmeyi düşünüyorum, ama ismimin çeşitli siyasi partilerde anılması da beni mutlu ediyor.  Bu söylemler bizi sevenlerin teveccühüdür.  Bence herkes bildiğinin en iyisi yapmalıdır” açıklamasında bulundu.  

Gazeteci ve moderatör Dilek Eyüpoğlu'nun hazırlayıp sunduğu yeni nesil internet yayıncılığında “Söz Konusu Aksaray” programına izleyiciler de sorularıyla katıldı.  Gazeteci Harun Atalay da programda Cüneyt Göktaş'a sorularını yöneltti.  Söz konusu Aksaray 2 programında da yoğun ilgi gördü. Haber Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Rus Uyruklu Kadın Evinde Ölü BulunduÖnceki Haber

Rus Uyruklu Kadın Evinde Ölü Bulundu

“Bu Yasa Yazılı Basına Kilit Vurdurur”Sonraki Haber

“Bu Yasa Yazılı Basına Kilit Vurdurur”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar