Halk eğitimliler hünerlerini sergiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk eğitimliler hünerlerini sergiledi
Aksaray Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 8 Halk Eğitim Merkezinde eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı sergi Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda ziyarete açıldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde organize edilen, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında Aksaray Valiliği öncülüğünde 8 Halk Eğitim Merkezinin katılımıyla sergi kuruldu. 1-7 Haziran tarihleri arasında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kurulan serginin tanıtım ve açılışı Vali Hamza Aydoğdu ve Halk Eğitim Merkezleri öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirildi. Kursiyerler tarafından üretilen fotoğraf, el işi, görsel sanatlar, el sanatları, rölyef çalışmaları, halk oyunları, spor gösterileri ve Aksaray'ın yöresel el emeklerinin tanıtıldığı sergide öğrenciler ve öğretmenler müzik dinletisi de yaptı. Sergi alanında her bir ilçenin standını gezen Vali Aydoğdu yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Aksaray'da İl Merkez ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüklerinin yürüttüğü hizmet ve kursların tanıtımı yapılarak vatandaşların istedikleri zaman alacakları eğitimler anlatıldı. Sergide Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitimi tamamlanan Kadınlar Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi ile hem yöresel kıyafetleri hem de yöresel oyunları vatandaşlara tanıttı. Wushu sporunun Aksaray'daki temsilcisi olan Yılmaz Ailesi, baş antrenör Soner Yılmaz eşliğinde öğrencileri ile birlikte Vali Aydoğdu'yu wushu selamı ile selamlayarak vatandaşlara sportif gösterilerini sundu. Güzelyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün standını ziyaret eden Vali Aydoğdu çömlek ustlarının eserlerini izlerken, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal çömlek yapımının başına geçti.

“Milleti kültür ve medeniyet ayakta tutar”

“Bir milleti ayakta tutan en önemli öğelerden birsi kültür ve medeniyettir” diyen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 1-7 Haziran arasında 81 ilde eğitim şenliği düzenliyor. Bu gün burada hem merkez hem ilçelerimizde ki halk eğitim merkezleri ürettikleri ürünleri usta çırak ilişkisi içerisinde bütün halkımıza sunuyorlar. Bütün stantları gezdiğimiz zaman gördük ki biz insanımızın önünü açarsak omları teşvik edersek inanılmaz bir başarı hikâyesi var burada. Bir milleti ayakta tutan en önemli öğelerden birsi kültür ve medeniyettir. Geçmişimizi ne kadar bu güne uyarlar ve geleceğe taşırsak, kültür ve medeniyetten o kadar bahsederiz. Bugün Milli Eğitim Müdürümüz, halk eğitim müdürlerimiz, usta öğreticilerimiz ile birilikte güzel bir başarı örneği sergiledik. Sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak bütün Aksaraylı hemşerilerimizi 15 Temmuz Milli İrade Meydanına davet ediyoruz” dedi.  Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Kardeşlikle devam ediyoruz”Önceki Haber

“Kardeşlikle devam ediyoruz”

Aksarayspor’un yeni hocası Korkmaz mı?Sonraki Haber

Aksarayspor’un yeni hocası Korkmaz mı?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar