Halk Otobüsü Sahipleri; “Yanlış Lanse Edildi, Cezalandırıldık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Otobüsü Sahipleri; “Yanlış Lanse Edildi, Cezalandırıldık”
<p>&nbsp;Aksaray Belediyesine ge&ccedil;tiğimiz salı g&uuml;n&uuml; gelerek Belediye Başkanı Evren Din&ccedil;er ile g&ouml;r&uuml;şme talepleri kabul olmayan TOKİ Sanayi Hattı Halk Otob&uuml;s&uuml; sahipleri yaşanan olaylar &uuml;zerine bir basın a&ccedil;ıklaması yaptı.</p>

Halk Otobüsleri Sahipleri adına Mehmet Hakan Kara’nın yaptığı basın açıklamasında “Geçtiğimiz salı günü Aksaray Belediyesinin Önünde yaşanan hadiseler halkımıza yanlış lanse edilmiştir” denildi.

Halk Otobüsleri sahipleri adına açıklama yapan Kara, yaptığı açıklamada “1 Eylül tarihinde gerçekleşen olayla ilgili basın açıklaması yapma gereği duyduk. 2012 tarihinde Aksaray Belediyesinin yaptığı 186 havuz büyük ulaşım sistemi uygulanmaya başladı ve sonrasında ulaşımdaki büyük sıkıntılar değerli Aksaray Halkının taşınmasında büyük sorunlar doğurmuştur. Ulaşım felç olmuştur.  Bunlar resmi kayıtlarda yer almaktadır. Bu felç olmuş ulaşım sistemi şu an görevde olan Aksaray Belediyesi tarafından hiçbir değişiklik yapılmadan özel halk otobüsü camiasına dayatılmaktadır. Bu konu hakkında Aksaray Belediyesi ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Randevu talebimiz kabul edilmemiştir” denildi.

Haksızlık Yapıldı

 Olay gününü anlatan Kara “01 / 09/ 2020 tarihinde Belediye Başkanı ile görüşmeye gittiğimizde özel güvenlik tarafından sert bir müdahale ile karşılaştık. Amacımız sadece görüşmekti ve bir sonuca varmaktı. Bu mücadelemiz Aksaray halkına yanlış lanse edilmiştir. Bu baştan sona yanlış olan Aksaray Ulaşım Projesi’ni Aksaray halkını da düşünerek kabul etmedik. Bunun sonucunda Aksaray Belediyesi tarafından hattımıza otobüs sokularak cezalandırıldık. Bu yapılan haksızlık bizi istemediğimiz sonuçlara götürmüştür. Aksaray halkının ferah ve düzenli taşınması için elimizden geleni yapacağız. Değerli Aksaray halkı kamuoyuna sevgi ve saygılarımızla duyururuz” ifadelerine yer verdi.

“Aksaray’da Ulaşım Sorunu Yok Rant Var”

Yaşanılan sıkıntılarda bizleri anlayan, dinleyen başta Aksaray Valimize ve Emniyet Müdürümüze çok teşekkür ederiz” diyen Halk Otobüsü sahipleri “Bizler ekmeğimizin derdindeyiz. Bizler ay içerisinde 15 gün çalışıyoruz. Bu dayatma sistemi bizleri bitiyor. Birkaç defa belediye başkan yardımcıları ile görüştük. Havuz sisteminin yanlış bir uygulama olduğunu söyledik ama nafile. Aksaray’da ulaşım sorunu yoktur, Aksaray’da rant vardır. Bizler o Belediye Başkanı’na  ellerimizle oy topladık. Sayın İçişleri Bakanımız ile Atina’da namaz kılarken bir de bunlarla mücadele ediyoruz”  ifadelerini kullandı. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Millet Kıraathanesi AçıldıÖnceki Haber

İlk Millet Kıraathanesi Açıldı

Roketler Ateşlenerek Gökyüzüyle BuluştuSonraki Haber

Roketler Ateşlenerek Gökyüzüyle Buluştu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar