Haris Seferovic Resmen Galatasaray'da!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Haris Seferovic Resmen Galatasaray'da!
Haris Seferovic resmen Galatasaray'da! Gece saatlerinde İstanbul'a gelen Bosna Hersek asıllı İsviçreli golcünün kiralık olarak transferi konusunda Benfica ile anlaşıldığı KAP'a bildirildi. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 Profesyonel Futbolcu Haris Seferovic ve Kulübü Sport Lisboa E Benfica-Futebol, S.A.D. ile oyuncunun 2022-2023 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 1.000.000 EUR tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcunun satın alma opsiyon bedeli 2.500.000 EUR'dur. Futbolcuya ise 2022-2023 sezonu için net 2.300.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir.

"Çok Mutlu Ve Gururluyum"

Galatasaray'ın yeni transferi Haris Seferovic, sarı-kırmızılı kulübe geldiği için çok mutlu ve gururlu hissettiğini söyledi.

Galatasaray'ın Benfica'dan kiraladığı İsviçreli golcü oyuncu Seferovic, kendisini sarı-kırmızı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalamasının ardından Galatasaray Televizyonu’na konuştu. 30 yaşındaki golcü, “İstanbul gibi çok güzel bir şehre geldiğim için çok mutluyum. Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için de kendimi çok mutlu ve gururlu hissediyorum. İstanbul gibi harika bir şehirde yaşamakta çok sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. Ailemle birlikte burada olduğum için de çok mutluyum. Öncelikle burada ev bulduktan sonra buraya adapte olacağım. Sonra da antrenmanlara ve maçlara odaklanıp çok güzel bir sezon geçirmek istiyorum” dedi.

Ay Yıldız Dövmesi

Haris Seferovic, ay yıldız dövmesi hakkında kendisine sorulan soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

“Ben Boşnak olduğum için Müslümanım. İslam'ı simgeleyen bir sembol olduğu için de bu dövmeyi yaptırmak istedim. En sevdiğim dövmelerimden biri.”

Taraftara Destek Çağrısı

Taraftarların kendisini karşılamasıyla ilgili Seferovic, “Çok çılgınca bir geceydi benim açımdan. Daha önce Türkiye’de maç yaptım, stat tamamen dolu olmamasına rağmen o zaman bile harika bir atmosfer vardı. Stadın full olduğu zamanda neler olacağını tahmin bile edemiyorum. Çılgın taraftarımızı tüm sezon boyunca bizi desteklemeye bekliyorum. Geçtiğimiz sezon geçmişte kaldı. Galatasaray’ın nasıl büyük bir kulüp olduğunu herkes biliyor. Her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım olduğunu da herkes biliyor. Biz de buraya yeni katılan oyuncular olarak öncelikle birbirimize adapte olup daha sonra antrenmanlara odaklanıp tabii ki de şampiyonluğu kazanmaya çalışacağız” açıklamasında bulundu.

Gece Üçlü Çektirmiş Ve Açıklamalar Yapmıştı

Bir grup taraftarın tezahüratlarla karşıladığı tecrübeli futbolcu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Burada olduğum için çok mutluyum. Birçok taraftar, beni karşılamak için gecenin bu saatinde buraya geldi. Çok mutluyum ve kendimi çok iyi hissediyorum. İyi bir sezon geçirmeyi diliyorum." diye konuştu.

Sakat olduğu yönünde iddialar olduğunun söylenmesi üzerine Seferovic, "Herhangi bir sakatlığım yok. Geçen sezon sakatlık yaşadım ama bu yıl iyi hissediyorum. Fit durumdayım. Herhangi bir problemim yok." ifadelerini kullandı.

Taraftarlara "üçlü" tezahüratı yaptıran Seferovic, kendisini bekleyen araçla havalimanından ayrıldı.

Harıs Seferovıc Kimdir?

22 Şubat 1990'da İsviçre'nin Sursee şehrinde dünyaya gelen Haris Seferovic, futbola doğduğu yerde başladı. Sursee altyapısının ardından Luzern ve Zürich'te top koşturan Seferovic, Temmuz 2009'da Grasshoppers'a transfer oldu. Burada 1 yıl geçiren ve yeteneğiyle göz dolduran İsviçreli, Ocak 2010'da İtalya'nın köklü ekiplerinden Fiorentina'ya 1.3 milyon Euro bonservisle transfer oldu.

İtalya'da forma şansı bulmakta zorlanan İsviçreli golcü, Ağustos 2011'de kiralık olarak Neuchatel Xamax'a imza attı ve ülkesine döndü. 16 maçta 2 golle oynayan Seferovic, Fiorentina'ya döndü ancak Mor Menekşeler'de forma şansı bulamadı. Büyük umutlarla gittiği Fiorentina'da sadece 12 maça çıkabilen, Lecce (5 maç, gol ve 0 asist) ve Novara (18 maç, 10 gol ve 6 asist) dönemlerinin ardından rotayı İspanya'ya çeviren başarılı forvet, 3 milyon Euro bonservisle Temmuz 2013'te Real Sociedad'a katıldı.

İspanyol ekibinde 39 maçta süre alan ve 3 gol, 2 asistle skor katkısı veren İsviçreli, burada geçirdiği 1 sezonun ardından Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a transfer oldu. Frankfurt'un bu transfer için kasasından 3.2 milyon Euro çıktı. Etkili oyun oynasa da skorer kimliğinden uzak bir görüntü çizen solak golcü, Alman ekibinde 3 sezon geçirdi ve 96 maça çıktı. 19 gol, 13 asistle skor katkısı veren Seferovic'in bir sonraki durağı Portekiz oldu.

Sözleşmesinin bitmesinin ardından bedelsiz olarak Benfica'ya giden ve 5 sezondur Portekiz ekibinin formasını giyen 30 yaşındaki forvetin güncel piyasa değeri 8 milyon Euro. Benfica'da 187 maça çıkıp 74 gol, 24 asistle oynayan 1.86'lık forvet, Kırmızı Beyazlı ekipte 1 Portekiz Primeira Liga, 2 Portekiz Süper Kupa kazandı. 2018/2019 sezonunda attığı 23 golle krallık yarışında ilk sıraya oturan Seferovic, aynı zamanda sezonun en iyi oyuncusu olmayı başardı.

Aynı zamanda İsviçre Milli Takımı'nda da oynayan Bosna Hersek kökenli Seferovic, 86 milli maçta 25 kez fileleri havalandırdı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rafet'ten De Acı Haber GeldiÖnceki Haber

Rafet'ten De Acı Haber Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kritik Zirve Sonrası Önemli AçıklamalarSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kritik Zirve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar