Hatay Merkezli Deprem Aksaray Halkını Panikletti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay Merkezli Deprem Aksaray Halkını Panikletti
6 Şubat Pazarcık Kahramanmaraş ve Elbistan Kahramanmaraş depremlerinin ardından geçtiğimiz gün 20.04’te merkez üssü Defne Hatay 6,4 şiddetinde ve 20.07’de ise merkez üssü Samandağ Hatay 5.7 şiddetinde meydana gelen deprem başta Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kayseri’de de hissedildi.

 AFAD Başkanlığından verilen bilgilere göre, 20.04’te Hatay Defne merkezli 6,4 şiddetinde ve 20.07’de ise Hatay Samandağ'da 5,7 şiddetinde meydana gelen deprem birçok ilde hissedildi. Aksaray’da da depremin hissedilmesi sonucunda birçok vatandaş evlerini terk ederek güvenli alanlara ulaştı.

Hatay için AFAD başkanlığında yapılan uyarıda, "Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir. Deprem bölgesindeki vatandaşların haberleşme olarak mümkün mertebe internet üzerinden yapılması, deprem bölgesinde binalara girilmemesi, trafikte ise ana arterlerin boş bırakılması, mümkün mertebe araçlar ile trafiğe çıkılmamasına dikkat etmeli” ifadelerine yer verildi. 

Mersin Valiliği de AFAD’ın uyarısına benzer bir uyarı yaparak, "Mersin’de yaşayan vatandaşların deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi. Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde, yeni deprem sonucunda yıkılan herhangi bir bina olmadığı ifade edildi.

Öte yandan Adana Valisi Süleyman Elban yaptığı açıklamada, Adana’da herhangi yıkılan bir bina olmadığı, Seyhan ilçesinde 2 binanın yıkıldığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.  Daha önceki depremde hasar alan İskenderun Devlet Hastanesi önlem amaçlı olarak tahliye edildi. 

İçişleri Bakanı Soylu Depremin Bilançosunu Açıkladı

Hatay merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaparak, depremde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin de yaralandığını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

“Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerde devletimiz, AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasar ile ilgili çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızdan manipülatif içeriklere karşı duyarlı olmalarını, sadece resmi kaynakları takip etmelerini rica ediyoruz."

Aksaray Valiliği Önemli Açıklamalarda Bulundu

Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklamada da herhangi bir yıkılan bina olmadığı belirtildi. 

Aksaraylı Vatandaşlar Saatler Sonra Evlerine Dönebildi

Hatay merkezli depremin Aksaray'da da hissedilmesi vatandaşları paniğe sevk etti. Birçok vatandaş araçları ile güvenli bölgeye kaçarken, araçları olmayan vatandaşlar ise dışarıya güvenli yerlere çıktı. Yağmur yağışı ve soğuk hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Paniğin geçmesinin ardından depremden yaklaşık 5 saat sonra Aksaraylı vatandaşlar evlerine geri döndü. Haber: Dilek Eyüboğlu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzede Çocuklar İçin Oyun Alanı KurulduÖnceki Haber

Depremzede Çocuklar İçin Oyun Alanı Kuru...

34. Aksaray - Kırşehir Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi: Vatandaşın Tedavisine Yönelik Karşılanmayan İlaç Neredeyse Yok DiyebilirimSonraki Haber

34. Aksaray - Kırşehir Eczacılar Odası B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar